Šta je novo?

Cene nekretnina

Slažem se, loše je formulisano pitanje. Ono što sam hteo pitati je da li leva obala dobro rešenje (u odnosu na druga prigradska naselja) za ljude koji zbog posla i života gravitiraju ka centru grada.

Kao neko ko je živeo deo života na levoj obali, mislim da nije toliko strašno kao što ljudi vole da pričaju - ako uporediš npr. sa Voždovcem ili Čukaricom, treba ti verovatno manje vremena do centra nego njima ako živiš npr. u Kotežu. Problem je što se most ponaša kao levak, a ne daj bože da se desi neki udes ili da stane autobus na mostu, to onda postane ozbiljna igranka dok ne pređeš.

Računica kaže sledeće:

- Do kraja Q2 je kroz stanove prometovano 677 mil € kreditnog novca (Q1: 1,028×25% = 257; Q2: 1,235×34% = 420.

- Novoodobreni stambeni krediti jan–sep: 1,176 mil €

- Prosečno se mesečno odobri oko 130 mil € novih stambenih kredita, tako da očekujemo još minimum pola milijarde do kraja godine. Ali pošto ubrzava trend, biće više sigurno.

Ludnica. Rekordni vrednost je 7.4 milijardi evra, a mi smo trenutno na 3.8. Broj kupoprodaja će završiti na nekih 120k, ali zato vrednost tržišta... Ima da ode na 8 milijardi lebac ti raženi.

Poslednja izmena:
može neko da se buni, ali realnost je takva da što se tiče beograda ako ne živiš u nekim od centralnih opština koje stvarno imaju veze sa gradom beogradm onda je bolje da ideš negde u unutrašnjost pošto od beograda istu korist i upotrebnu vrednost imaju i stanovnik pinosave a u šapcu je bar sadržajniji život nego u pinosavi.

Poslednja izmena:
Računica kaže sledeće:

- Do kraja Q2 je kroz stanove prometovano 677 mil € kreditnog novca (Q1: 1,028×25% = 257; Q2: 1,235×34% = 420.

- Novoodobreni stambeni krediti jan–sep: 1,176 mil €

- Prosečno se mesečno odobri oko 130 mil € novih stambenih kredita, tako da očekujemo još minimum pola milijarde do kraja godine. Ali pošto ubrzava trend, biće više sigurno.

Ludnica. Rekordni promet je 7.4 milijardi evra, a mi smo trenutno na 3.8. Broj kupoprodaja će završiti na nekih 120k, ali zato promet... Ima da ode na 8 milijardi lebac ti raženi.
Kako sad ovo, ja sam citao da je trziste mrtvo i da niko ne kupuje (sem k*ravela i krimosa)?

može neko da se buni, ali realnost je takva da što se tiče beograda ako ne živiš u nekim od centralnih opština koje stvarno imaju veze sa gradom beogradm onda je bolje da ideš negde u unutrašnjost pošto od beograda istu korist i upotrebnu vrednost imaju i stanovnik pinosave a u šapcu je bar sadržajniji život nego u pinosavi.
A inače ljudi iz Pinosave ne smeju da izadju iz Pinosave i moraju da sede u svojim kućama bez sadržaja, iako skoro svi voze i zbog posla dolaze do urbanih delova grada.
Sta je sledece? Ljudi iz Pinosave ne znaju ni gde je trg republike? 😀
Da li ti uopste zivis u Beogradu i razgovaras sa ljudima oko sebe?

Slažem se, loše je formulisano pitanje. Ono što sam hteo pitati je da li leva obala dobro rešenje (u odnosu na druga prigradska naselja) za ljude koji zbog posla i života gravitiraju ka centru grada.
Pa mogu ti reći da većina želi da radi na levoj obali, ako ne onda najcesce gledaju NBG i Zemun (lagano preko Pupinovog) ili centar, sve dalje od toga nije isplativo.

Kako sad ovo, ja sam citao da je trziste mrtvo i da niko ne kupuje (sem k*ravela i krimosa)?
Ne moze da se kaze ni da je nesto zivo ... Ako pogledas oglase, starogradnju, videces da to sto je u ponudi je Bogu plakati. Novogradnja ide, to je nesumljivo, stavise cini mi se da je trenutno besmisleno i gledati starogradnju sto zbog ponude sto zbog cene.

A inače ljudi iz Pinosave ne smeju da izadju iz Pinosave i moraju da sede u svojim kućama bez sadržaja, iako skoro svi voze i zbog posla dolaze do urbanih delova grada.
Sta je sledece? Ljudi iz Pinosave ne znaju ni gde je trg republike? 😀
Da li ti uopste zivis u Beogradu i razgovaras sa ljudima oko sebe?
Znaju oni gde je sta ali ne posecuju, ili posecuju retko. Pa ovi sa Ceraka ne idu dalje od Banovog brda ako ne moraju, klinci ne znaju gde je Sava centar i Usce. Da imamo izgradjenu putnu infrastrukturu kako treba i odgovarajuci saobracaj (ukljucujuci i famozni metro) ta prigradska naselja bi eksplodirala.

Ne moze da se kaze ni da je nesto zivo ... Ako pogledas oglase, starogradnju, videces da to sto je u ponudi je Bogu plakati. Novogradnja ide, to je nesumljivo, stavise cini mi se da je trenutno besmisleno i gledati starogradnju sto zbog ponude sto zbog cene.
Tako je bilo i pre 3 i pre 2 godine. Starogradnju uopšte ne vredi ni gledati ni kupovati jer su cene ili iste ili višlje od novogradnje na ISTOJ lokaciji. Tako da apsolutno nema nikakvog smisla. To sam ja kao stranac primetio nakon mesec dana gledanja oglasa a ne ljudi koji žive u BGu.

Vrh