Šta je novo?

Cene nekretnina

можда чак и четири, - сад сам ствио на папир, нама треба четири, ужас

три и по хиљаде, четири је потпуни нереало за просечну породицу, рекао бих, ок два сома

можда два и по

толико ми трошимо

могуће да грешим🤔
2500 eur mesecno samo za hranu, racune i transport, ili 2500 eur meseno za sve (putovanja, proslave, hobiji, sport, itd?)

ма само за основно, отишло све, дословно, дођавола

кажем ти, сигурно 4 сома са њиховим потребштинама; њиховим хобијима, музичким догађањима, њиховим сппортовима, страним језицима... ма иди! 😂

Poslednja izmena:
1. Putovanja: sada možete GSPom oko BGa baš dosta da obiđete, besplatno. Čak ako poneseš sendvič, taj dan bude i jefitiniji, ne pojedeš 250 grama junećeg buta.
2. Proslave: napišeš čestitku, neki kolaž, ostalo izbegavaš da odeš.
3. Hobi: posmatranje ptica na VRO, može i preko reke, kod pančevca (vidi pod 1.)
4. Sport: trčanje, ako se držiš trave ili staza ne mora neke skupe patike

Naravno trolujem, no neki normalan stil života je negde između ovoga i onoga što mnogi žive, jer su tako u mogućnosti (ja prvi).

Ovo je otprilike računica da živiš manje-više solidno u Srbiji sa jednim detetom maks, dvoje je već ozbiljniji trošak i ne bih preporučio nikom (cene su izražene u jurima):

- Hrana i osnovne potrepštine: 1500
- Kirija: 800-1000
- Računi: 300
- Auto, benzin: 300-500
- Sportići, vrtići, hirići: 150
- Dodatni troškovi (opravke, popravke, pokloni, veselja): 200-300

Tako, najosnovnije potrebe oko 3500-4000. Sve ispod toga je preživljavanje.
Smanji ribu, pobiću decu...

1500 evra mesečno na hranu i potrepštine, to da, ako naručuješ tri obroka dnevno preko Wolta/Glova

Kirija 800-1000e je kirija za normalan stan, odakle sad pa računi 300 evra za stan od 60-70 kvadrata? Ja živim u 130 kvadrata (grejanih) i računi su mi 150 evra, gde ti nađe 300?

Auto, 300-500 evra. Šta ti voziš? Autu od 30k će za 10 godina pasti vrednost na 15k, dakle to je 1500 evra godišnja amortizacija. Registracija, gume, servis, gorivo, to sve upakuješ komotno u tih tvojih 300 evra mesečno. Stim što je 30k pre 10 godina bilo kao sada 50-60k (gledaj samo cene novih auta). Da li ti misliš da je normalno da danas prosečan čovek vozi auto od 50-60k evra? Pa čak i od 30k evra?

Dodatni troškovi 200-300e, to mi je ok, ali kakvi pokloni i kakva veselja? Jel to neko moranje? Stavlja se debeo koverat po principu "ko bre sirotinja, daj 5 karata"?

Kad vidim kako se ovde ljudi frljaju ciframa, i na jednu i na drugu stranu, ništa mi nije jasno... Ispada da su naši roditelji trebali odavno svi redom da pocrkaju od gladi, zajedno sa nama.

Poslednja izmena:
ет шејд

можда не богат, али рецимо цирка 10 сома😊

ајде овако, 5.000 евра је око 600 хиљада рсд

ја вих рекао да су то озбиљне паре за србију, зар не? 😊

2500e za uzinu samo, ostalo bez 7-8000e tesko.
Ne znam kad pocinje granica da kazes da si bogat u Srbiji? Sa koliko je to novca?
Ne, ozbiljno sam pitao. Pored dece, neki od nas imaju roditelje koje pomazu. To sto neko ima 70 godina ne znaci da ne treba da ide u pozoriste, restoran, na more, itd. Moji imaju "odlicne" penzije od cca 1k eur, ali to je dovoljno samo za hranu i lekove. Sve ostalo ja placam.

супер што си ставио под наводнике - 120.000/1.000 евра, данас није дословно ништа😊

evo sad bio jedan Rus, racun 1529din, 19din dao u metalu. Čovek ima onaj držač pakovanje za metalni novac (prvi put videh to, a da nije banka), sve po 5,2 i 1din :) On bi u Njemačkoj crko od gladi, a i pola foruma :D

ајде овако под наставак приче - на неком Западу, Енглеска, Немачка, Белгија... не да би умро од глади, него би умро три пута😂

ал ок, није Србија део тога😊

Ne, ozbiljno sam pitao. Pored dece, neki od nas imaju roditelje koje pomazu. To sto neko ima 70 godina ne znaci da ne treba da ide u pozoriste, restoran, na more, itd. Moji imaju "odlicne" penzije od cca 1k eur, ali to je dovoljno samo za hranu i lekove. Sve ostalo ja placam.
Cekaj svako po 1000e penzije i treba im dodatna pomoc?

Ovaj forum je gori od srpskog reddita, 95% ljudi koji pisu ovde nisu realni, tj ne predstavljaju realan sloj Srbije, moji zive od kevine plate koja je 160 000, cale ne radi, trenutno "izdrzavaju" mene zenu i cerku, to ce trajati jos par meseci, znaci u stanu nas 4 i malo dete i lagani smo sa tih njenih 160 000, imamo uvek da pojedemo 3 obroka dnevno, meso, povrce, jaja, suhomesnato, mlecni proizvodi, sve se konzumira, i dalje smo lagani sa njenih 160 000, a neciji roditelji sa penzijom od 1000 eura ne mogu da prezive, dovoljno im samo za hranu i lekove, ja ne znam kako u tim godinama ljudi ne mogu da prezive sa 1000 eura

Cekaj svako po 1000e penzije i treba im dodatna pomoc?
Da, ukupno 2k eur imaju od penizija. Majka prima nefrolosku terpaiju koja je skupa. Nakon toga hrana, racuni... Recimo jednom nedeljno im dolazi zena da ocisti stan to je 5000 dinara, znaci na mescnom nivou skoro 200 eur. Sreceom dobrog su zdravlja i prilicno aktivni, tako da mi je drago ako mogu da im pruzim nesto, obzirom na sve ono sto su oni za mene uradili.

Vrh