Ja pozdravljam da osnovni sadržaji budu dostupni svima. Eto, zamisli da odeš u taj Wuppertal o kome ovde pišeš u superlativu (iako tak grad uopšte nema dobru reputaciju, smata se migrantskim gradom). Nema korupcije, kriminala, ima univerzitet, bolnicu, sve što ti je potrebno za komforan život. Onda malo putuješ Nemačkom pa vidiš kako ljudi žive u Minhenu, Frankfurtu, Berlinu. U toj visoko decentralizovanoj zemlji su enormne razlike izmedju cena u centru velikih gradova I na periferiji selendri. A te selendre imaju sve što je potrebno, ali samo u tvojoj glavi. Da je život tako dobar tamo i da ima odgovarajućeg posla (a ne mahom za minumalac), onda bi I potražnja da se tamo živi bila veća, što bi uticalo na cene. Ali kako tebi to objasniti kada ne poznaješ elementarne principe ekonomije. Važno zato da deliš savete kako je bolje za 90% ljudi.90% ljudi ima benefit ako ode u inostrnastvo jer ce imati vece plate. Cak iako placaju kiriju ostace im mnogo vise na kraju meseca.
10% onih koji imaju mozda malo bolje plate mozda nema direktan finansijski benefit ako ode u instranstvo, ali ima svaki drugi moguci benefit. Recimo, ti imas dobru platu ako ako ti supruga radi za neku prosecnu automatski vi tamo mozete vise da zaradjujete. Plus deci stvaras uslove da mogu da izaberu bilo koje zanimanje sa kojim mogu da zive pristojno, a ne da gledaju u bob koje ce zanimanje biti u top 5% najplacenijih u narednih 20 godina, i da pritom zive u zemlji punoj kriminala, korupcije i sa losom ekologijom, skolstvom, zdravstvom,... kao sto je Srbija.
Zasta palis auto? Imas dom zdravlja, domace i inostrane vrtice, domace i inostrane skole, nekoliko marketa, apoteka, pijac, restorane, kafice… (i to nije sve na jednom mestu), dve linije gradskog, a ako sidjes do sajma bukvalno mozes bilo gde busom ili tramvajem,zelenilo,parkovi... Jedina “mana” je sto je naselje “mrtvo” negde posle 20-21h sto se meni licno svidja i sto vise nema neke prodavnice elektronike, parking zna da bude problem. Nerealnije ti je dedinje jer tamo nema nista i dalji si.Moze neko da mi objasni zasto je Senjak toliko skup? U celom kraju imas samo na jednom mestu prodavnice, pekare, kafice i ostale stvari koje su potrebne za svakodnevnicu, za sve sto ti treba, moras da palis auto
Mislim da je ovaj scenario između 30 i 40 godina najrealniji. Tako barem ja računam. Ako bude bolje super.284k + 2% provizije+ 2,5% prenos apsolutnih prava= 284k+ 5,7k + 7,1k= 297k za stan od 64m2.
ROI bruto za 20 godina je 1236e rente
ROI bruto za 25 godina je 990e rente
ROI bruto za 30 godina je 825e rente.
Ako od bruto rente odbijemo porez na imovinu i 1% vrednosti stana kao godišnju amortizaciju to je:
-1% amortizacije je 2970e godišnje. Mesečno neka bude i 200e
-porez na imovinu 0,4% i neka bude 50% umanjenja 53e mesečno
ROI neto za 20 godina je 1236e rente+250e=1500
ROI neto za 25 godina je 990e rente +250= 1140
ROI neto za 30 godina je 825e rente +250= 1075
ROI neto za 40 godina je 620e + 250e= 870e
To je bez lufta u izdavanju![]()
Pa na Dedinju ne idu ti koji žive u prodavnice. Oni imaju sluge i robove koji sve rade za njih. Nećeš valjda videti Žeksa kako šeta Maxijem i drži akcijski katalog da ulovi neko sniženjeZasta palis auto? Imas dom zdravlja, domace i inostrane vrtice, domace i inostrane skole, nekoliko marketa, apoteka, pijac, restorane, kafice… (i to nije sve na jednom mestu), dve linije gradskog, a ako sidjes do sajma bukvalno mozes bilo gde busom ili tramvajem,zelenilo,parkovi... Jedina “mana” je sto je naselje “mrtvo” negde posle 20-21h sto se meni licno svidja i sto vise nema neke prodavnice elektronike, parking zna da bude problem. Nerealnije ti je dedinje jer tamo nema nista i dalji si.
Realno nismo, samo u redditwitter balonu. Gora je kultura politickog dijaloga, sloboda medija i polarizacija (sto je donekle i globalni problem), svaki drugi aspekt zivota je bolji. Ko nije potpuno hronicno dnevnom politikom vidi to.Imali smo neki mali napredak u ekonomskom smislu, ali smo nazadovali u svakom drugom. Mislim da se emigracija uopste ne smanjuje iako su plate duplo vece nego pre 7-8 godina.
Žeks je na granici Dedinje/SenjakPa na Dedinju ne idu ti koji žive u prodavnice. Oni imaju sluge i robove koji sve rade za njih. Nećeš valjda videti Žeksa kako šeta Maxijem i drži akcijski katalog da ulovi neko sniženje) Ili Miškovića ili Tomu Nikolića ili slične... Možda američkog ambasadora
)
U stvarima koje kace obicnog coveka, mislim da da.Pravosuđe bolje?
To da. To je i moje mišljenje. Blize je 40 godina trenutno. Mislim mi imamo sada što imamo na tržištu. Da bi pričali o investiciji uz rentu od 900e trenutna vrednost za ROI od 25 godina je 225k evra. Iznad toga ne vredi da kupuješ za izdavanje.Mislim da je ovaj scenario između 30 i 40 godina najrealniji. Tako barem ja računam. Ako bude bolje super.
To ako se kladiš da će rast zarada (realnih) biti veći od troškova života i poreza. Ali ne ove državne statistike nego stvarno (ne mislim samo na Srbiju. Kad UK laže onda šta dalje da pričamo).Pa ako budemo imali rast plata rasce i renta... nece sigurno za 30 godina biti 900 eur
To nije bio slucaj mozda 5 od prethodnih 25 godina. Suludo je ocekivati da taj odnos bude drasticno gori u sledecih 30.To ako se kladiš da će rast zarada (realnih) biti veći od troškova života i poreza. Ali ne ove državne statistike nego stvarno (ne mislim samo na Srbiju. Kad UK laže onda šta dalje da pričamo).
Evo moje kalkulacije: trosoban stan 64 m2 kupljen u izgradnji za 211kTo da. To je i moje mišljenje. Blize je 40 godina trenutno. Mislim mi imamo sada što imamo na tržištu. Da bi pričali o investiciji uz rentu od 900e trenutna vrednost za ROI od 25 godina je 225k evra. Iznad toga ne vredi da kupuješ za izdavanje.
I to je diskutabilno da li je isplativo i održivo ali samo nam daje uvid u trenutno stanje tržišta.
Pa da, dobro si rekao, ako sidjes do Sajma, ovako kraj kao kraj nista specijalno, sadrzaji 0, al su zato kuce lux lux lux, vise internacionalnih skola imaju nego marketaZasta palis auto? Imas dom zdravlja, domace i inostrane vrtice, domace i inostrane skole, nekoliko marketa, apoteka, pijac, restorane, kafice… (i to nije sve na jednom mestu), dve linije gradskog, a ako sidjes do sajma bukvalno mozes bilo gde busom ili tramvajem,zelenilo,parkovi... Jedina “mana” je sto je naselje “mrtvo” negde posle 20-21h sto se meni licno svidja i sto vise nema neke prodavnice elektronike, parking zna da bude problem. Nerealnije ti je dedinje jer tamo nema nista i dalji si.
Mimo zakona stigne mi poresko rešenje za stan iako zgrada nije uknjižena...a kamoli stan.. Kažu ide po automatizmu...nisu smeli ..žalite se ....U stvarima koje kace obicnog coveka, mislim da da.
Dečko, to i jeste bio radnički kraj. IMT je imao svoj pogon u Koste Glavinića, ne znam šta je tu neobično. I danas je taj potez od pijace do Sajma skromnjikav, kuce sa zajednickim dvoristima, udzerice I slicno. Kad se krene gore Vase Pelagica prema Zvezdi I okolne ulice, tu su lepe starinske kuće.Pa da, dobro si rekao, ako sidjes do Sajma, ovako kraj kao kraj nista specijalno, sadrzaji 0, al su zato kuce lux lux lux, vise internacionalnih skola imaju nego marketa![]()
Pa ja i kazem da su kuce super, ali kraj kao kraj nista specijalno zato sto nema osnovne stvari u blizini, moze da ima najkvalitetnije i najskuplje kuce, al sta mi znaci to kad ostanem bez cigara pa moram da palim auto da se vozim do najblize trafikeDečko, to i jeste bio radnički kraj. IMT je imao svoj pogon u Koste Glavinića, ne znam šta je tu neobično. I danas je taj potez od pijace do Sajma skromnjikav, kuce sa zajednickim dvoristima, udzerice I slicno. Kad se krene gore Vase Pelagica prema Zvezdi I okolne ulice, tu su lepe starinske kuće.
Kako si to izmerio?U stvarima koje kace obicnog coveka, mislim da da.
Koji sadržaji i koji marketi ti fale da su ti potrebni svakodnevno? Lokacija je više lux nego urbana, mikrolokacija odlična, autoput ti je na 5min, bukvalno gde god da kreneš, prevozom ili autom u bilo kom trenutku pa i po najvećem špicu treba ti 15-20tak min max, kraj miran pun zelenila i jako blizu i NBG-a i centra. Nije to Žarkovo gde ljudi kupuju 1l mleka i cigare svaki danPa da, dobro si rekao, ako sidjes do Sajma, ovako kraj kao kraj nista specijalno, sadrzaji 0, al su zato kuce lux lux lux, vise internacionalnih skola imaju nego marketa![]()
Ako su tebi osnovne stvari cigare onda jbgkraj kao kraj nista specijalno zato sto nema osnovne stvari u blizini
Poredjenjem brzine interakcija sa pravosudjem nekad i sad. Nemam konkretnu meru, zato i kazem ‘mislim’. Ne mislim da je neki revolucionarni napredak ostvaren, ali je napredak.Kako si to izmerio?
Kladiš se da tvoja zarada raste brže od troškova, ne na nivou države. Mislim da je vrlo bitno da to razgraničimo.To ako se kladiš da će rast zarada (realnih) biti veći od troškova života i poreza. Ali ne ove državne statistike nego stvarno (ne mislim samo na Srbiju. Kad UK laže onda šta dalje da pričamo).
Ako imaš kuću na Senjaku to ti je glavni sadržaj, dvorište, garaža, bazen, manjak gužve i buke... Ali sve u svoje vreme, sad ti je bitno da imaš kafić na 2min peške i trafiku za cigare u blizini, a za 10 godina biće ti prioritetnije neke druge stvari u životu (odnosno steći ćeš više životnog iskustva pa ćeš stvari gledati drugačije).Pa da, dobro si rekao, ako sidjes do Sajma, ovako kraj kao kraj nista specijalno, sadrzaji 0, al su zato kuce lux lux lux, vise internacionalnih skola imaju nego marketa![]()
Neobjašnjivo zaista. Radi se o surovo joj kuro***ini zaista. Kraj sveta sto se tiče beograda po mom mišljenju. Al eto, vole ljudi da se k*rče.Zemunske kapije, manji stanovi, svi od reda >4.000 E...
Npr:
![]()
ODLICAN funkcionalan 2.0 stan u Zemunskim kapijama
Odličan namesten dvosoban stan u Zemunskim kapijama, prostran i svetao (istocno orijentisan) sa prelepom terasom i pogledom. Nalazi se u mirnom delu naseljwww.halooglasi.com
Jedino je ovaj na popustu, cena samo 3.667 E:
![]()
Zemunske kapije, 45m2 1.5 ID#2338
Na prodaju svetao i funkcionalan stan u okviru modernog kompleksa Zemunske kapije, površine 45m² (uknjiženo 39m²), sa dodatnom galerijom. Nalazi se na 7. swww.halooglasi.com
Objektivni je elixir uvek bio ona jeftinija varijanta bloka 65. Jeste da on pripada tom luksuznom bloku, ali kao projekat je uvek bio niza kategorija i posmatran je da je siromašnija priča. Slično kao new minel, samo u okviru bloka 65. MacBook Air vs MacBook pro komparacija4000eur/m2.![]()
Beograd, Novi Beograd, Stan, Prodaja, 259.000 € - Elixir garden-2. 0 sa... - Gligorić nekretnine DOO
Elixir garden-2. 0 sa garažnim mestom Elixir Garden-Novi Beograd64 m², uknjižen, 8/9, garažno...Beograd Novi Beograd, Prodaja, Stan, 259.000 € - Gligorić nekretnine DOOwww.gnekretnine.rs
Dok je u Newportu koji ce biti izgradjen za 2 god za 4400eur dvosoban(ok malo manji od 51m2).
Jedni su pored drugih, kvalitet sličan, kompleks sličan, po meni čak i Elixir bolji.
Kako, da li zbog tog plaćanja na rate?
Da li zbog bega kapitala i gledanja samo onog u izgradnji(novo je novo)?
Eto meni sada kao keš kupcu nije baš jasno, možda ima nešto što ne vidim.