Šta je novo?

Cene nekretnina

Ne moze se porediti BnV sa ovim. BnV je mnogo bolji i trosi se puno na uredjenje prostora oko zgrada i slicno. Ovde imas dve, tri novije zgrade i okolo nabacane automobile. Preko puta starudijogradnja prema paviljonima. Ali tako ne razmislja vecina vec manjina tako da ce ova cena proci.
Vala istina, ne može se poredi. U bnv ima i đani i viki i kurve i partija…ovde samo starudije muka i jad

Ne moze se porediti BnV sa ovim. BnV je mnogo bolji i trosi se puno na uredjenje prostora oko zgrada i slicno. Ovde imas dve, tri novije zgrade i okolo nabacane automobile. Preko puta starudijogradnja prema paviljonima. Ali tako ne razmislja vecina vec manjina tako da ce ova cena proci.
Kao I uvek svemu, treba raščlaniti subjektivne I objektivne parametre. Meni je odbojan "Dubai vibes" Beograda na vodi i to je moj subjektivni razlog zasto ne bih ziveo tamo, ali isto tako bilo bi suludo negirati da travnjak nije pokosen, da nema pristupnih puteva, da nije planski urađen kao homogena celina, itd. Sa druge strane, Kennedy Reaidence ako ga gledaš u izolaciji samo zgradu i njenu lokaciju je super, ali ako pogledaš kroz prozor prizor nije bas najadekvatniji za 6k po m2.

A lepo je sve to, al' ono... Daš milionče ne možeš da izađeš da protegneš noge malo avlijom, šutneš neku dečju loptu usput tek onako. Motaju ti se neki mačići tu, ne znaš ni čiji su, ali neka ih, živa duša, grehota je terati ih. Završneš majicu na pola stomaka i uzdišeš teško kao da umireš, da čuju svi kako ti je teško što si se najeo. Čekaš da naiđe neki komšija, da razmenite koju:

- Ej, komšo, si živ?
- Evooo, ti?
- Evo.
- Aj na kafu.
- Ne mogu, žurim nešto.
- Ajd' onda kad ne žuriš.
- Može, obavezno...
- Al' ti uvek žuriš nešto, tako da ništa jbg.
- He-he, u pravu si komšo. A šta ćeš, hiljadu nekih obaveza.
- To ti je život. Nego, si gledao bre šta nam uradiše Finci.
- Ćuti bre, sve bi im j...

Prošlo sat i po, dernjanje preko ograde se nastavlja.

- Da iznesem rakiju a?
- Ajdeeee, kad si već navalio.

Ovako nešto.

Može i ovo, ali nema neku avliju:

Secam se da smo pricali o Kenedy residenceu, e pa pojavio se konacno oglas gde neko prodaje stan tamo:

Cena prava sitnica... :D
Sredinom 2022. plaćen 546k sa 3 garažna mesta. Lagano dupla cena. I ako ne uzmemo u obzir da su cene sad generalno nenormalne, ne vidim što bi neko ovo platio. Je l' nije bolje na mestu juge da uzme stan? Nije neka razlika u ceni.

Sredinom 2022. plaćen 546k sa 3 garažna mesta. Lagano dupla cena. I ako ne uzmemo u obzir da su cene sad generalno nenormalne, ne vidim što bi neko ovo platio. Je l' nije bolje na mestu juge da uzme stan? Nije neka razlika u ceni.
razlika mu je sigurno 300k eur u startu za stan, a onda jos sigurno 100k da ga opremi ovako. brat bratu nedostaje mu još nekih 400k eur da se useli u ovakvu kvadraturu na mestu juge.
u svakom slučaju, ako je tako kako kažeš, sa opremanjem ga je ovaj stan koštao 650k eur, a on traži 950k. znači da očekuje da zaradi 45% na nekretnini, što i jeste realno kada se poredi tržište iz 2022 i danas

edit: pri tome prodaje stan u jedinoj zgradi/novogradnji (ispravite me ako grešim) u tom delu nbg koja je sama po sebi tražena uključujući i taj deo nbg

Poslednja izmena:
razlika mu je sigurno 300k eur u startu za stan, a onda jos sigurno 100k da ga opremi ovako. brat bratu nedostaje mu još nekih 400k eur da se useli u ovakvu kvadraturu na mestu juge.
u svakom slučaju, ako je tako kako kažeš, sa opremanjem ga je ovaj stan koštao 650k eur, a on traži 950k. znači da očekuje da zaradi 45% na nekretnini, što i jeste realno kada se poredi tržište iz 2022 i danas
A šta tačno kod tog opremanja košta 100k? 🤣 Tri garažna mesta su još 90k danas, tako da računaj 1.040.000 da ispada da traži.

stoji taj oglas vec 3 meseca.
enivej drugar mog rodjenog burazera gledao taj stan pre nego sto se prodao, tamo 2021. on je trazio samo penthause po nbgu, i bio je u fazonu, da za penthaus, ovo je dosta jadno, u smislu pogleda i komfora, terase itd itd

ali da mi neko poklonio, da budem iskren, ne bih se bunio

Nije toliko opremanje, imaš takav utisak jer je odlična i moderna novogradnja.
Realno se nije ni mnogo ni potrudio u sredjivanju.
Fale neke stvari, iznad trpezariskog stola možda luster od 40k koji čekaju od @Extroniks i onu lampu od 20k 😉

stoji taj oglas vec 3 meseca.
enivej drugar mog rodjenog burazera gledao taj stan pre nego sto se prodao, tamo 2021. on je trazio samo penthause po nbgu, i bio je u fazonu, da za penthaus, ovo je dosta jadno, u smislu pogleda i komfora, terase itd itd

ali da mi neko poklonio, da budem iskren, ne bih se bunio
tvoj drugar onda stvarno ima mnogo jaka očekivanja i visoke standarde kad je ovom stanu našao manu što se tiče komfora :D

stvarno pitaš šta košta 100.000 eur kod opremanja stana da izgleda ovako i sa ovom kvadraturom? :D
ok, možda sam smanjio. moguće da je i više haha
Ali ovo je novogradnja, na koje opremanje mislis? Nije stavljao Murano lustere i svilene persijske tepihe. Nije ovo neki lux na osnovu slika, možda viša srednja klasa.

edit: pri tome prodaje stan u jedinoj zgradi/novogradnji (ispravite me ako grešim) u tom delu nbg koja je sama po sebi tražena uključujući i taj deo nbg
Nije jedina, imas gramsijevu:

Meni je iskreno onaj penthaus sto je @Filip 01 okacio u Novom Sadu fantazija... 6 metara visina plafon, mozes da ga napravis kao u americi kao dupleks uvuceni sa galerijom a da ne stetis osecaj u dnevnom boravku, to vec nudi nesto drugacije od normalne gradnje

Ovo je dobar primer gde je mozda lokacija dobra (mada, opet meni je deo NBG blize gradu daleko bolji), ali ne tesko se moze osporiti da je mikrolokacija katastrofa, sve sa benzinskom pumpom I onim barakama/lokalima uz Dzona Kenedija prema Retenziji.
Sta je tu tolika katastrofa?

Svuda okolo imas i da prosetas, sednes, popijes, pojedes, cak i Maxi i dezurnu apoteku 00-24. Ne vidim sta pumpa tu toliko oduzima. A i u tim barakama ima sasvim solidan kineski restoran :)

stvarno pitaš šta košta 100.000 eur kod opremanja stana da izgleda ovako i sa ovom kvadraturom? :D
ok, možda sam smanjio. moguće da je i više haha
Ozbiljno pitam, ako te ne mrzi ukrtako navedi bar par najskupljih stavki. I koliko god da je opremanje koštalo, niko normalan neće te pare od opremanja da ti da u potpunosti, jer su ukusi različiti.

Ozbiljno pitam, ako te ne mrzi ukrtako navedi bar par najskupljih stavki. I koliko god da je opremanje koštalo, niko normalan neće te pare od opremanja da ti da u potpunosti, jer su ukusi različiti.
Pa sa slike ne moze da se zna uvek lepo, ali ako je stavljen dizajnerski namestaj samo jedna fotelja moze biti par hiljada EUR a kamoli ostatak.
Isto na slikama se ne vidi kuhinja (ili sam ja corav), ako je stavljen Gagenau npr samo kuhinja moze biti 30-40 hiljada EUR sama po sebi.

Kuhinju ne vidim, u kupatilima mislim da ništa nije uloženo.
Jedino ti ugradni plakari koji su uradjeni, to je najveća stavka. Par tepiha, i te komode koje su postavljene za TV, to nije po meri. Zatim sto za ručanje i stolice koje su ništa posebno po meni.
Ne znam jel sada to in da se ne stavljaju zavese.
Ja volim minimalizam, ali ovo nije dovršeno.
Rasveta možda doplaćena ili je tako tu radjeno za penthause. Isto za tu rasvetu treba spušten plafon, tako da ako to nije dobijeno od Investitora, ali mislim da jeste.

subjektivno je pričati šta je najbolja lokacija na nbg. za mene je to recimo upravo deo oko malo pre pomenutog kennedy residence-a.
za ovaj stan u 6 kaplara realno mi je dati 4k sa renoviranjem. znači da prodajna cena bude oko 3400 umesto 3900
Najbolja lokacija na NBG je Hotel Jugoslavija.

Ovo je dobar primer gde je mozda lokacija dobra (mada, opet meni je deo NBG blize gradu daleko bolji), ali ne tesko se moze osporiti da je mikrolokacija katastrofa, sve sa benzinskom pumpom I onim barakama/lokalima uz Dzona Kenedija prema Retenziji.
A jeste, u pravu si, zaboravio sam na pumpu skroz. Kao GDS5 sto ima mesaru Milan pored da para oci ljudima koji sede na terasi gore 😀

Kuhinju ne vidim, u kupatilima mislim da ništa nije uloženo.
Jedino ti ugradni plakari koji su uradjeni, to je najveća stavka. Par tepiha, i te komode koje su postavljene za TV, to nije po meri. Zatim sto za ručanje i stolice koje su ništa posebno po meni.
Ne znam jel sada to in da se ne stavljaju zavese.
Ja volim minimalizam, ali ovo nije dovršeno.
Rasveta možda doplaćena ili je tako tu radjeno za penthause. Isto za tu rasvetu treba spušten plafon, tako da ako to nije dobijeno od Investitora, ali mislim da jeste.
BW dosta zgrada koliko sam skapirao nema roletne, to je neka nova fora. Valjda. Koju ja ne kapiram.

Pa sa slike ne moze da se zna uvek lepo, ali ako je stavljen dizajnerski namestaj samo jedna fotelja moze biti par hiljada EUR a kamoli ostatak.
Isto na slikama se ne vidi kuhinja (ili sam ja corav), ako je stavljen Gagenau npr samo kuhinja moze biti 30-40 hiljada EUR sama po sebi.
Nisu toliko skupe stvari, prepoznajem par komada (tipa krevet je koliko vidim dal Atlas dal Linea Milanovic). Ovo sto vidimo sa slika moze lagano za 40k da se nabavi, verovstno i manje. Jedino sad ako je u kuhinju koju ne vidimo ulozeno 50k.

Vrh