Šta je novo?

Cene nekretnina

Bolje ovo uz pregovore tipa 15%-20% dole cena:

Sta mislite?

Bolje ovo uz pregovore tipa 15%-20% dole cena:

Sta mislite?
Ne bih birao ni ovaj od 90, a ni kucu sa 3 stana. Prvo jer je malo 90kv za tu cenu, a ovo drugo, ko jos zeli kucu sa 3 stana, to znaci da ce da ti se uvali familija, a uvek je bolje da muz i zena budu sami. Ovakva nekretnina bi mi donela samo probleme 😀
Bolje ogroman stan od 150-200 kvadrata nego kuca od 600.

Agencijska provizija uključuje prezentaciju nekretnine i njenog pravnog statusa, pregovore, izradu predugovora i ugovora, zakazivanje i realizaciju overe istih kod javnog beležnika, upućivanje u sve neophodne radnje pre ulaska u posed, kao i sam ulazak u posed. Promenu korisnika kod nadležnih komunalnih preduzeća i regulisanje poreza na prenos apsolutnih prava

Jel su malo proširili svoje dosadašnje usluge sa ovim promenama kod komunalnih preduzeća?
Trebali bi još i izradu statike konstrukcije, možda angažovanje deraterizacije, da nije odstupljeno od projekta, ispravnost cevi, grejanja, da objekat ne prokišnjava...
Dajem primere za povoljšanje 😉Da stvarno budu posrednici i olakšaju i pribave neke garancije, za tu uslugu.

Ne bih birao ni ovaj od 90, a ni kucu sa 3 stana. Prvo jer je malo 90kv za tu cenu, a ovo drugo, ko jos zeli kucu sa 3 stana, to znaci da ce da ti se uvali familija, a uvek je bolje da muz i zena budu sami. Ovakva nekretnina bi mi donela samo probleme 😀
Lično se slažem, tako bih i ja. Ali dobro svaka roba ima svog kupca. Zato i jesu sada na tržištu i prilično veliki stanovi.
Da baš imam novaca ovaj bih izabrao, sa ovim dnevnim boravkom.
IMG_2004.jpeg

Ne znam tačno, mislim da je zbog veličine moglo da se pregovara, ali rekao bih 2650-2800 +PDV i to pre godinu dana.
To će mi biti komšija(takav stan je pored mene), pa ako bude bilo prilike pitaću ga.
Mada je to neki kolekcionar, živi u inostranstvu.

Jel ti ja delujem kao neko ko bi u bilo kojoj prilici potezao cime se bavim i sta radim? Jedino mozda u razgovoru za posao. Svakako nisam od tih sto se flexuje pred majstorima, a ne vidim u kom kontekstu bi uopste moj posao mogao da se javi kao tema za razgovor sa nekim ko je dosao da radi kuhinju.
Ja kada idem da razgovaram sa majstorima, obucem pocepanu trenerku sa pijace i majicu.

Meni je veća briga to što je objekat star oko 20+ godina što znači da sad počinju radovi na investicionim održavanju - ravan krov, izolacija na terasi, oluci, ponegde i fasada. Imaju lokal u u suterenu što je top.
Mada, prava stvar bi bila da je u suterenu podzemna garaža za par automobila.

Ne zaboravi da za 600k (ne vredi više od toga) može da se kupi 150 m2 tamo kod groblja u Ruzveltovoj ili kod pijace na Bež Kosi i to bez parkinga.Sa parkingom to ispadne i manje kvadrata

Poslednja izmena:
Teska budalastina! 350K i jos jedno 60K za sredivanje izadje 4.5K po kvadratu u starogradnji ... vazi, al' juce :D
Neki ljudi su tacno odvojeni od realnosti.
Pitao je nedavno @Filip 01 koji bi trebalo da je odnos između novogradnje I starogradnje na istoj ili komparabilnoj lokaciji/mikrolokaciji. Ovaj stan of 4500 eur po m2 (nakon renoviranja) ima najbolju poziciju na NBG. Novogradnja koja se radi prekoputa ulice (Delta District) počinje od 8k eur. Bilo bi zanimljivo čuti misljenja koliko bi trebalo da bude cena za stan u Šest kaplara.

Secam se da smo pricali o Kenedy residenceu, e pa pojavio se konacno oglas gde neko prodaje stan tamo:

Cena prava sitnica... :D

Secam se da smo pricali o Kenedy residenceu, e pa pojavio se konacno oglas gde neko prodaje stan tamo:

ne znam da li je baš za 6k, ali ovakav stan, u ovakvoj zgradi, na ovakvoj lokaciji, vredi velike pare. svaka čast vlasniku

Pa eto po meni ako gledamo stvarno prestižno-lux i moderno poput Delta District onda od 80% skuplje od starogradnje sa renoviranjem.
Ako je neka malo manje prestižna-lux novogradnja onda od nekih 40% sa renoviranjem.

Realno, pre bih dao milion ovde nego na BW. Lokacija mi je daleko bolja, kej je blizu, a nije fenseraj kej kao BW promenada, sto je meni licno plus.

Realno, pre bih dao milion ovde nego na BW. Lokacija mi je daleko bolja, kej je blizu, a nije fenseraj kej kao BW promenada, sto je meni licno plus.
Ovo je dobar primer gde je mozda lokacija dobra (mada, opet meni je deo NBG blize gradu daleko bolji), ali ne tesko se moze osporiti da je mikrolokacija katastrofa, sve sa benzinskom pumpom I onim barakama/lokalima uz Dzona Kenedija prema Retenziji.

Pitao je nedavno @Filip 01 koji bi trebalo da je odnos između novogradnje I starogradnje na istoj ili komparabilnoj lokaciji/mikrolokaciji. Ovaj stan of 4500 eur po m2 (nakon renoviranja) ima najbolju poziciju na NBG. Novogradnja koja se radi prekoputa ulice (Delta District) počinje od 8k eur. Bilo bi zanimljivo čuti misljenja koliko bi trebalo da bude cena za stan u Šest kaplara.
subjektivno je pričati šta je najbolja lokacija na nbg. za mene je to recimo upravo deo oko malo pre pomenutog kennedy residence-a.
za ovaj stan u 6 kaplara realno mi je dati 4k sa renoviranjem. znači da prodajna cena bude oko 3400 umesto 3900

Ovo je dobar primer gde je mozda lokacija dobra (mada, opet meni je deo NBG blize gradu daleko bolji), ali ne tesko se moze osporiti da je mikrolokacija katastrofa, sve sa benzinskom pumpom I onim barakama/lokalima uz Dzona Kenedija prema Retenziji.
Ne moze se porediti BnV sa ovim. BnV je mnogo bolji i trosi se puno na uredjenje prostora oko zgrada i slicno. Ovde imas dve, tri novije zgrade i okolo nabacane automobile. Preko puta starudijogradnja prema paviljonima. Ali tako ne razmislja vecina vec manjina tako da ce ova cena proci.

Vrh