Filip 01
Advanced
- Učlanjen(a)
- 27.02.2023.
- Pohvaljen
- 5.967
Mesec | 2024 (mil. rsd) | 2025 (mil. rsd) | % razlika (2025 vs 2024) |
---|---|---|---|
Januar | 6.466,43 | 9.326,51 | +44,2% |
Februar | 6.495,18 | 11.329,53 | +74,4% |
Mart | 8.259,40 | 13.333,71 | +61,4% |
April | 10.364,27 | 13.969,35 | +34,8% |
Maj | 8.654,90 | 15.977,58 | +84,6% |
Jun | 9.485,17 | 20.154,31 | +112,5% |
Jul | 10.124,34 | 16.156,57 | +59,6% |
Avgust | 10.434,00 | 15.222,02 | +45,9% |
Jel' moze i onaj NBS izvestaj tumacenje ako nije bilo skoro?Izašli su podaci za novoodobrene kredite u avgustu:
Januar-avgust (2024–2025):
Mesec 2024 (mil. rsd) 2025 (mil. rsd) % razlika (2025 vs 2024) Januar 6.466,43 9.326,51 +44,2% Februar 6.495,18 11.329,53 +74,4% Mart 8.259,40 13.333,71 +61,4% April 10.364,27 13.969,35 +34,8% Maj 8.654,90 15.977,58 +84,6% Jun 9.485,17 20.154,31 +112,5% Jul 10.124,34 16.156,57 +59,6% Avgust 10.434,00 15.222,02 +45,9%
Ukupno (jan–avg 2025): 115.469,58 mil.
Ukupno (jan–avg 2024): 70.283,69 mil.
Rast: +64,3% yoy
Gde smo u 2025 u odnosu na prethodne godine:
Ovim tempom lagano probijamo rekordnu 2021, i to za jedno 30% minimum.
- U odnosu na 2019 (124.153,49) ~ 93,0%
- U odnosu na 2020 (92.109,34) ~ 125,4%
- U odnosu na 2021 (139.333,14) ~ 82,9%
- U odnosu na 2022 (127.599,19) ~ 90,5%
- U odnosu na 2023 (88.676,63) ~ 130,2%
- U odnosu na 2024 (122.075,86) ~ 94,6%
Jedan brzi grafikon:
Pogledajte prilog 253253
Ako želite da nastavite da dobijate ove infromacije, upla... Šalim se, ne pišite previše gluposti i ne drogirajte se medijima.
Jedino tumačenje za koje sam trenutno sposoban je tumačenje starih Cecinih spotova. Svašta se da zaključiti. Preporuka svima.NBS izvestaj tumacenje
Pricao sam vise puta o njemu prosle godine a i ove, cene su bile primamljive u pocetku izgradnje, odustao sam zbog jednog nezgodnog clana u predugovoru...Prvi put sada vidim ovaj projekat.
![]()
Terminal 10 Residences
https://terminal10residences.rs/ Bez provizije Moguća kupovina putem kredita, sa minimalnim učešćem 20%. Terminal 10 Residences – Praktičan luksuz u srcu Nwww.halooglasi.com
Kakav je to clan u ugovoru zbog treba odustati?Pricao sam vise puta o njemu prosle godine a i ove, cene su bile primamljive u pocetku izgradnje, odustao sam zbog jednog nezgodnog clana u predugovoru...![]()
Bio je clan gde za bilo kakvu promenu unutar zgrade ili na spoljasnosti zgrade + u okviru dvorista je potrebna saglasnost investitora, neopoziva saglasnost za bilo kakve modifikacije gradjevinske dozvole i jos par stvari, zgrada se vodila kao autorsko pravo i delo investitora pa radi zastite istog stanari se odricu kompletne autonomije oko bilo kakvih odluka u vezi kompleksa.Kakav je to clan u ugovoru zbog treba odustati?
A sta konkretno bi stanari mogli da rade, a ovaj clan bi ih sprecavao?Bio je clan gde za bilo kakvu promenu unutar zgrade ili na spoljasnosti zgrade + u okviru dvorista je potrebna saglasnost investitora, neopoziva saglasnost za bilo kakve modifikacije gradjevinske dozvole i jos par stvari, zgrada se vodila kao autorsko pravo i delo investitora pa radi zastite istog stanari se odricu kompletne autonomije oko bilo kakvih odluka u vezi kompleksa.
Penal za krsenje tog clana je bio 50,000 EUR u tom trenutku u predugovoru, da li su odustali od toga ne znam.
Tako je, nazivimo npr nekog lokalnog tajkuna sa nekoliko lokala i stanova pseudonimom Ales58Zbog tog pa šta nam je i zemlja u ovom stanju
A to ako ti se ne sviđa seli se odavde sam xy puta već čuo od vlastelina svuda u medijima tako da ne bih komentarisao.
Da zastakle terase.A sta konkretno bi stanari mogli da rade, a ovaj clan bi ih sprecavao?
Npr hoces da stavis zardinjeru u dvoriste ili promenis nesto u parku za decu, investitor kaze ne moze i to je to.A sta konkretno bi stanari mogli da rade, a ovaj clan bi ih sprecavao?
Ugovor ti je branio i da menjas tip rasvete na terasi doduse, to je bas bilo navedeno kao jedan od primera, rasveta se ne sme menjati nikakoDa zastakle terase.
Pa dobro, ima prednosti i mane, bar ne može svako da stavlja šta hoće i da bude las vegas kroz par godina. A tesare i ostalo da ne spominjem znajući kakvi smo... Ovako bar mora da prodje neko odobrenje.Ugovor ti je branio i da menjas tip sijalice na terasi doduse, to je bas bilo navedeno kao jedan od primera, rasveta se ne sme menjati nikako
Za ovo se slazem da treba zabraniti.Da zastakle terase.
Neki clanovi su mozda nepotrebni, a neki mozda nisu ni po zakonu, mada bi to bio problem dokazivati na sudu i trebalo bi imati zivce za to.Npr hoces da stavis zardinjeru u dvoriste ili promenis nesto u parku za decu, investitor kaze ne moze i to je to.
Iskreno po meni je clan bio nepotreban jer za vece stvari svakako moras da imas vecinu stambene zajednice, izgledalo mi je kao da u principu taj clan daje pravo investitoru da uradi veto na bilo koji predlog stanara pod pretnjom 50,000 EUR po stanare.
Ja sam isto to potpisao. Mada nemamo ovih 50k. I ne znam za sijaliceBio je clan gde za bilo kakvu promenu unutar zgrade ili na spoljasnosti zgrade + u okviru dvorista je potrebna saglasnost investitora, neopoziva saglasnost za bilo kakve modifikacije gradjevinske dozvole i jos par stvari, zgrada se vodila kao autorsko pravo i delo investitora pa radi zastite istog stanari se odricu kompletne autonomije oko bilo kakvih odluka u vezi kompleksa.
Penal za krsenje tog clana je bio 50,000 EUR u tom trenutku u predugovoru, da li su odustali od toga ne znam.
Pa evo, ja ne znam nijedan primer novogradnje gde sam video budzevine po NBGD a vec duze su tu (blok 65, kenedy residence, ona novogradnja kod merkatora)Pa dobro, ima prednosti i mane, bar ne može svako da stavlja šta hoće i da bude las vegas kroz par godina. A tesare i ostalo da ne spominjem znajući kakvi smo... Ovako bar mora da prodje neko odobrenje.
I ja se slazem ali to je vec obuhvaceno zakonom o fasadama. Ti bi i u starogradnji morao da trazis dozvolu stambene zajednice + opstine da zastaklis terasu.Za ovo se slazem da treba zabraniti.
Ma i ja se slazem da ne treba menjati fasadu tek tako, ali mi je formulacija tu bila previse otvorena interpretaciji, jer je spominjala fasadu, unutrasnjost zgrade + celo spoljasnje uredjenje. Ako se npr cela zgrada slozi da hoce da menjaju nesto u hodniku ili ulazni hol ko je tu investitor da zabrani...Ja sam isto to potpisao. Mada nemamo ovih 50k. I ne znam za sijalice
To mi je bila čak i prednost kod kupovine.
Ionako je verovatno sve to dok traje garancija, znaci 2 ili 5 godina, posle toga se investitor ionako nista ne pita za zgradu. Osim ako i dalje juri upotrebnu dozvolu.Npr hoces da stavis zardinjeru u dvoriste ili promenis nesto u parku za decu, investitor kaze ne moze i to je to.
Iskreno po meni je clan bio nepotreban jer za vece stvari svakako moras da imas vecinu stambene zajednice, izgledalo mi je kao da u principu taj clan daje pravo investitoru da uradi veto na bilo koji predlog stanara pod pretnjom 50,000 EUR po stanare.
Ne znam za Beograd, ja u Nisu i dalje vidjam zastakljivanje terasa na nekim novogradnjama, i to neke stare svega par godina i to na dobrim lokacijama. Ja zaista ne razumem te ljudePa evo, ja ne znam nijedan primer novogradnje gde sam video budzevine po NBGD a vec duze su tu (blok 65, kenedy residence, ona novogradnja kod merkatora)
Sad mozda gresim, ali isto tako koliko ja znam po zakonu svakako ne smes da menjas izgled fasade.
I ja se slazem ali to je vec obuhvaceno zakonom o fasadama. Ti bi i u starogradnji morao da trazis dozvolu stambene zajednice + opstine da zastaklis terasu.
Razlika je sto je tu vec prosao voz danas kada je skoro svaka starogradnja unistena, dok kod novogradnje bi brzo spazio jednog pametnjakovica kome je palo na pamet to da odradi.
Ma i ja se slazem da ne treba menjati fasadu tek tako, ali mi je formulacija tu bila previse otvorena interpretaciji, jer je spominjala fasadu, unutrasnjost zgrade + celo spoljasnje uredjenje. Ako se npr cela zgrada slozi da hoce da menjaju nesto u hodniku ili ulazni hol ko je tu investitor da zabrani...
Ovaj kompleks se sastoji od 2/3 stambenog dela i 1/3 poslovnog dela koji investitor koristi u svom biznisu (Mazda)Ionako je verovatno sve to dok traje garancija, znaci 2 ili 5 godina, posle toga se investitor ionako nista ne pita za zgradu. Osim ako i dalje juri upotrebnu dozvolu.
Bolje da vam je Investitor napisao član u Ugovoru da ko to uradi plaća 50k eur, onda bi bilo manje tih pametnicaPa nista onda, kada inspekcija ne postoji lepo svi da zazidaju svoja garazna mesta i zastakle terase, nece im biti nista i bice svoji na svom
Razumem sta hoces da kazes, ali nije ni resenje ovo po meni, ako se ne ponasamo kao zivotinje samo kada nam neko preti a ne jer zakoni postoje onda jbg, ostajemo tu gde jesmo.
Svakako ja licno planiram da zovem i smaram inspekciju ako primetim te "pametnice" koji prave staklene kutije u mom buducem kompleksu, pa posle nekog vremena dosadicu im pa ce da izadju na teren valjda![]()