Zašto? Daj primer nečeg što se tebi sviđa a nije skorojevićki krindz ili šta god.
Haahhahahahahahahahahahahahahahahahha 3% i 6%Cene u Beogradu su porasle 3% u 2023. i 6% u 2024. kakvih crnih 25-40%.
Plus plata ti otisla najmanje po 20% uvis obe godine, cene nekretnina 3% i 6%, a i dalje se zalisHaahhahahahahahahahahahahahahahahahha 3% i 6%. Dobar vic.
Evo na primer ovo. To je zgrada "kineski zid" stara 60 godina. I posle me pitaju "zašto preferiraš starogradnju", zato što uz dobrog arhitektu I izvođača možeš bilo koju starogradnju učiniti svežijom i modernijom od cookie cutter novogradnji.
![]()
Stan u Bloku 21 oduševljava "nevidljivom" kuhinjom
Stan iza kog stoji Gušić Architecture odražava okruženje, dok su specifičnosti prostora upotrebljene kako bi se stvorio dom koji diše i teče.buro247.rs
Sve to mozes i u novogradnjiEvo na primer ovo. To je zgrada "kineski zid" stara 60 godina. I posle me pitaju "zašto preferiraš starogradnju", zato što uz dobrog arhitektu I izvođača možeš bilo koju starogradnju učiniti svežijom i modernijom od cookie cutter novogradnji.
![]()
Stan u Bloku 21 oduševljava "nevidljivom" kuhinjom
Stan iza kog stoji Gušić Architecture odražava okruženje, dok su specifičnosti prostora upotrebljene kako bi se stvorio dom koji diše i teče.buro247.rs
Jer ne mogu da ga priuštim.Pa ok ima svakako lepših i mnogo lepših stanova. Mene zanima zašto je ovaj konkretni skorojevićki. Krindz...
A svi ostali pa i prosto racunjanje kaže 21%...Cene u Beogradu su porasle 3% u 2023. i 6% u 2024. kakvih crnih 25-40%.
Sto se tice stagnacije u Becu, mozda je povezano sa ovim: https://www.wifo.ac.at/en/news/austria-is-in-its-third-year-of-recession/
Podseti me na klip Da li je ovo zub vremena?Kako u starudijogradnji podmladiti spratne vertikale za vodu,kanalizaciju i ostale instalacije nacete zubom vremena?
Svaki Titov materijal po JUS-u,imao je i svoj rok trajanja,sada istekao kao i rizi-bizikonzerva iz doba JNA.
Sta tek reci za betonske fasade po nbg blokovima,niti jedna nije bila zasticena bojom ili premazom,pa sada padaju terase i komadi betona kao vlast u Nepalu.
Nakon legalizacije ima da sledi akcija prijavi istekao rok upotrebe za zgradu![]()
Jel on ovo mora da piše ...jel uzima pare za ovo ?Haahhahahahahahahahahahahahahahahahha 3% i 6%. Dobar vic.
Sve to može da se sredi. To što stanari misle da je održavanje zgrade 1000 din mesečno to je već neki drugi problemKako u starudijogradnji podmladiti spratne vertikale za vodu,kanalizaciju i ostale instalacije nacete zubom vremena?
Svaki Titov materijal po JUS-u,imao je i svoj rok trajanja,sada istekao kao i rizi-bizikonzerva iz doba JNA.
Sta tek reci za betonske fasade po nbg blokovima,niti jedna nije bila zasticena bojom ili premazom,pa sada padaju terase i komadi betona kao vlast u Nepalu.
Nakon legalizacije ima da sledi akcija prijavi istekao rok upotrebe za zgradu![]()
Šta predlažeš? Kupim novogradnju, ogolim je do zidova i ulupam još 1k eur/m2 da bih zamenio podove, pločice, zidove...? Ili u procesu gradnje kažem investiroru da imam boljeg i krearivnijeg arhitektu nego što je njegov, da "italijanska keramike prve klase" i "hrastov parket prve klase" koje ugrađuje su zapravo daleko lošiji od moje materijalizacije? Ovde govorim o novogradnjama od 5k eur+ PDV , nikada nisam bio u BW Kuli, novogradnji preko puta Kalemegdana i sličnim prijektima gde su stanovi 10k eur/m2. Dozvoljavam na mogućnosti da oni koriste viši kvalitet materijala i opreme.Sve to mozes i u novogradnjiali ono sto ne mozes u starogradnji je da podmladis zgradu.
Haahhahahahahahahahahahahahahahahahha 3% i 6%. Dobar vic.
Plus plata ti otisla najmanje po 20% uvis obe godine, cene nekretnina 3% i 6%, a i dalje se zalis![]()
Tesko je o ovakvim stvarima raspravljati sa tri jahaca logicke apokalipse ali za svakoga ko zeli da izracuna sve je crno na belo i lako dostupno.A svi ostali pa i prosto racunjanje kaže 21%...
Bravo za tebe...izdrži...vidim peć Vam stigla
Znaci tamo nije skocila cena?Dzabe kad ti ova statistika obuhvata od Lazarevca do Besnog Foka i od Ibarske magistrale do Grocke. To je sve Beograd.
Dal' treba da ti crtam? Ajmo ovako.Znaci tamo nije skocila cena?
Jel razumes ti kako radi racunica proseka?
Nemoj tako...kako da slaže sad ?Dal' treba da ti crtam? Ajmo ovako.
Od kad si kupio stan, koliko je porasla cena na tvom projektu gde si ti kupio? Ili u okolini, za te 2 godine?
Neku korist ima. Pri čistoj svesti bez neke koristi niko ne može tako da piše.Jel on ovo mora da piše ...jel uzima pare za ovo ?
Bas si dobro ubo prilog,naime kao decak sam se bas igrao na tim stubovima,koji su na vrhovima bili povezni drvenim gredama,kao neka vrsta nosaca za krovnu konstrukciju,koje nije bilo.Vise od 40 godina pratim propadanje tih tipskih konstrukcija po igralistima nbg blokova ka reci,blok 70 na primer,i pitam se kako niko nije bio zaduzen za odrzavnje,odnosno svi stanari su nemo gledali propadanje,kao da je to na marsu, a ne ispred njihovih prozora.Podseti me na klip Da li je ovo zub vremena?
Ne, izgleda da ja tebi treba da crtam.Dal' treba da ti crtam? Ajmo ovako.
Od kad si kupio stan, koliko je porasla cena na tvom projektu gde si ti kupio? Ili u okolini, za te 2 godine?
Tako je pametnice moje malene ja sam licno upisao podatke o prodatim stanovima.Neku korist ima. Pri čistoj svesti bez neke koristi niko ne može tako da piše.
Ne razumem samo zašto sada umanjuju porast vrednosti nekretnina? Niko nije debil. Svi znamo da su se cene maltene duplirale svuda od 2021 do danas. Sad pokušavaju da stvore narativ da je taj porast bio manji i iznose neke sulude iznose od 20-30%.
Ja sam 1930+PDV,
I šta ćemo sad?"cene su korigovane od 01.08 i dvosobni su 3000e, trosobni 2900e a četvorosobni 2700e/m2 plus PDV"
Pogledaj moj detaljniji odgovor napisan enfariu, potrebno je da savladas neke osnovne pojmove prvo pre nego sto nastavimo dalju diskusiju.Evo ga gospodin zvani 3% i 6%:
I šta ćemo sad?
Izvini tam što sam te citirao. Trebala mi je trenutna cena.
Alo on je lično sam sebe za***aoEvo ga gospodin zvani 3% i 6%:
I šta ćemo sad?
Izvini tam što sam te citirao. Trebala mi je trenutna cena.