Šta je novo?

Cene nekretnina

Kažu da predsednik Stambene zajednice podnosi zahtev za legalizaciju...i oko 100 po m2 za komunalije tj.priključke tj.gradsko građevinsko....
Realno...toliko sam i ja plačao...180m2 platio sam 1.850.000 din gradsko građevinsko...2011 godine

U vezi sa cenama nekretnina je dalje zaduživanje države kreditima. Zanima me da li neko zna koliko još vremenski možemo da se zadužujemo i u milijardama, jer od objave o legalizaciji kruže priče da će za 100 e ubaciti nelagalizovane nekretnine u sistem da bi mogao da se naplaćuje porez. Mnogi su se složili ovde na forumu da će završetkom Expa 2027 pasti i cene, međutim po pričama koje kruže će se desiti vrlo brzo pad svega.
Svaki dug koji država uzme je obezbeđen naplatom poreza ili prirodnim dobrima/državnom imovinom.
Ne znam koje priče kruže ali bacio sam pogled na cene. Prokleti radikali i unuci komunista. Ne postoji ni teorijska šansa da će ovo da izadje na dobro.

Ps...kupio sam kuću na 32km od Terazija...81m2...prizemna iz 1979 godine...ima ploču ...dve sobev4x4...kuhinju...ostavu..
Prolqzi i 3 linije gradskog prevoza.
Platio sam 52.300 evra.
Nije loše....

Kažu da predsednik Stambene zajednice podnosi zahtev za legalizaciju...i oko 100 po m2 za komunalije tj.priključke tj.gradsko građevinsko....
Realno...toliko sam i ja plačao...180m2 platio sam 1.850.000 din gradsko građevinsko...2011 godine
Ti ovde pričaš o konverziji njive u gradjevinsko zemljište? Na to si mislio?

postoji idealno resenje
da se rusi

***eni srbi, sve bismo na mufte
treba pola naroda u zatvor
Tako je, samo je to politički nepopularno rešenje i niko to neće sprovesti. Narodu se ide uz dlaku.

Od 2003. gradnja bez građevinske dozvole je krivično delo. I onda neko dođe i legalizuje ti krivično delo za 100e. Šta bi bilo da i za ostala krivična dela to može.

Šta ti znači ne postoji teorijska šansa sa izađe na dobro? Nema više novca? Očekujemo pad privrede i zaposlenosti, očekujemo brutalan pad cena nekretnina?

Tako je, samo je to politički nepopularno rešenje i niko to neće sprovesti. Narodu se ide uz dlaku.

Od 2003. gradnja bez građevinske dozvole je krivično delo. I onda neko dođe i legalizuje ti krivično delo za 100e. Šta bi bilo da i za ostala krivična dela to može.
Postoje uredjene drzave,a postoji i divljastvo bez reda i poretka.Da je kaznjen prvi koji nije kaznio prvog divljaka,divljaka ne bi ni bilo.Sunovrat drzave i drustva,gde je plemenska zajednica misaona imenica,i gde su posteni u manjini.

Šta ti znači ne postoji teorijska šansa sa izađe na dobro? Nema više novca? Očekujemo pad privrede i zaposlenosti, očekujemo brutalan pad cena nekretnina?
Ne mogu da ti kažem konkretno šta i kada, ima tu više scenarija. Ono što mogu da ti kažem je da će se ubrzati emigracija i doći do zamene lokalnog stanovništva.

Ps...kupio sam kuću na 32km od Terazija...81m2...prizemna iz 1979 godine...ima ploču ...dve sobev4x4...kuhinju...ostavu..
Prolqzi i 3 linije gradskog prevoza.
Platio sam 52.300 evra.
Nije loše....
Ima još koliko hocete....kažu da st*** vidi samo crno-belo i veruje jednostavnoj istini i ponovljenim rečima.
A istina ?
Istine nema

Po meni, rešenje je ili da se ruše ili ovako, potpiši na svoju odgovornost pa ako se nešto desi sam si kriv što si zidao/kupovao nelegalno. Najveći problem je što je država "dozvoljavala" nelegalne objekte. Evo skorašnji primer kod ženinog brata u zajedničkom dvorištu (voždovac) košija digao objekat/šupu bez ikakve dozvole, inspekcija izašla, rekla "sram Vas bilo" i otišla.

Pa to je i rekla u onom interviju. Vlasnik je odgovoran za sve oko objekta.
Podjite samo od cinjenice da ljudi svasta prepravljaju po soliterima na NBG... ruse betonske zidove ili lh slabe itd. Dzaba projekat kad je doslo do izmena.
Nisam za javasluk i haos ali treba to resiti i poceti rusiti. To je najveci problem sto nema rusenja...
Hrvatska je legalizovala dosta objekata i uspeli su to da urade. Trajalo je skupljanje dokumentaicije i nije bilo na precas ali su uradili.

1758918230268.png

Izbacili su na sajtu flajer

Poslednja izmena:
Svaki dug koji država uzme je obezbeđen naplatom poreza ili prirodnim dobrima/državnom imovinom.
Ne znam koje priče kruže ali bacio sam pogled na cene. Prokleti radikali i unuci komunista. Ne postoji ni teorijska šansa da će ovo da izadje na dobro.
:mad:
A za formulaciju :love:

Ukinuta stručna kontrola i ponižavanje struke

Udruženje upozorava da se novim zakonom ukida obaveza izrade projekta zatečenog stanja objekta, koji bi podrazumevao stručnu procenu bezbednosti građevine.

Time se, kako navodi Vujanović, ukida i primena člana 159 Zakona o planiranju i izgradnji, koji propisuje redovne i vanredne specijalističke preglede.

"Ovako se ponižavaju građevinski inženjeri i poručuje se da struka nije potrebna. Zakonom se obesmišljava inženjerska kontrola, što može imati katastrofalne posledice", istakao je Vujanović.
Pisah gore, protiv sam javasluka, haosa i ovakvog pristupa vlasti. Znam da su svi nadrndani jer je dogorelo do nokata ali opet, trebalo je da sacekaju tekst predloga zakona pa onda da se krene u analizu. Cak i iz najbolje namere, kad koriste ovakvu argumentaciju pocinju da lice na ove koje kritikuju ...

Drugo, nisam video neke ogromne strajkove gradjevinskih inzenjera, strajkove gladju, izlazak u medije o npr fusarenju na betonu i armaturi za odredjene projekte... Svi cekaju da im neko drugi popravi probleme u bransi...

Pisah gore, protiv sam javasluka, haosa i ovakvog pristupa vlasti. Znam da su svi nadrndani jer je dogorelo do nokata ali opet, trebalo je da sacekaju tekst predloga zakona pa onda da se krene u analizu. Cak i iz najbolje namere, kad koriste ovakvu argumentaciju pocinju da lice na ove koje kritikuju ...

Drugo, nisam video neke ogromne strajkove gradjevinskih inzenjera, strajkove gladju, izlazak u medije o npr fusarenju na betonu i armaturi za odredjene projekte... Svi cekaju da im neko drugi popravi probleme u bransi...
Kako znamo da je to fusarenje tako prisutno ako niko nije izasao u medije?

Kad god zapadnem u bedak oko ove teme odgledam jedan ovakav short i bude mi lakše ;)

Ja sam sa vise strana vec cuo da je ovo jedan od fokusa, punjenje budzeta jednokratno sa tih 100e + retroaktivnim porezom na nekretnine

Pored naravno skidanja krivicne odgovornosti
I treba. Da su pametni pa ad donesu poseban zakon za te legalne nelegalne nepokretnosti pa retroaktivno porez 10god minimum. Napisah već da sam hteo da iznajmim lokal od lika koji ne plaća porez na imovinu jer lokal nije uknjižen. Dakle uzima pare (kojih već ionako ima), a ne plaća nikom ništa.

Mnogo mraci vecina ovde,nece valjda biti potop,ali idemo ka tome da ce srednji i nizi sloj biti jos siromasniji i raslojavanje sve vece.Ceo svet je u tome.Smejao sem se davno Vradovicu ovde kad je rekao Mirijevo 5k,ali sad vec vidim blokovske novogradnje Nbg na 5k za max dve godine.

Mnogo mraci vecina ovde,nece valjda biti potop,ali idemo ka tome da ce srednji i nizi sloj biti jos siromasniji i raslojavanje sve vece.Ceo svet je u tome.Smejao sem se davno Vradovicu ovde kad je rekao Mirijevo 5k,ali sad vec vidim blokovske novogradnje Nbg na 5k za max dve godine.
Jesi li svestan da je npr u Beču cena nekretnina od kraja 2022 u stagnaciji. Cena je porasla 3-4% do danas. Paralelno kod nas je cena porasla od 25% do 40% u zavisnosti od lokacije. Čisto da se zna da nije svuda kao kod nas.
Znači po tvojoj proceni, prestižemo Beč uskoro odnosno 1/1 😎

Jesi li svestan da je npr u Beču cena nekretnina od kraja 2022 u stagnaciji. Cena je porasla 3-4% do danas. Paralelno kod nas je cena porasla od 25% do 40% u zavisnosti od lokacije. Čisto da se zna da nije svuda kao kod nas.
Znači po tvojoj proceni, prestižemo Beč uskoro odnosno 1/1 😎
Cene u Beogradu su porasle 3% u 2023. i 6% u 2024. kakvih crnih 25-40%.

Sto se tice stagnacije u Becu, mozda je povezano sa ovim: https://www.wifo.ac.at/en/news/austria-is-in-its-third-year-of-recession/

Plus u Beču država kontroliše gradnju. Baš me zanima zašto nije uzeo neku drugu zemlju :)

Vrh