Šta je novo?

Cene nekretnina

Plaćaju očigledno oni koji nemaju izbora ili su finansijski zatucani ili su magovi investicionih ulaganja. Ako mene pitaš šta sad ja tu ne mogu da pomognem jer ne utičem ninašta
Zanimljivo, kakvo je to nemanje izbora kada neko je dovoljno likvidan da ima par desetina hiljada EUR na racunu i prosto mora (eto nema izbora) da kupi neku nekretninu za 3-4k EUR/m2?

Upravo se nalazim u Malmeu, koji bas i nije vodeci grad u Svedskoj.
Zakljucak puta je da je Beograd cigansko, lopovska deponija u poredjenju sa drugorazrednim gradovima u Svedskoj.
Mogu detaljno da elaboriram ako je potrebno.
Za tu deponiju je sve preko 2000 evra previse.
Sto bi nasli rekli, hladno, al standard

Prosek za celu Palilulu:

Dec 2019 - 1173e
Dec 2024 - 1954e

Al ne, batali te konkretne cifre, ipak su okvirna secanja cinjenice.

Majko mila ja sa odraslim ljudima pricam ovako.
Tačno 40% 😁.
Zbog lakšeg praćenja tekućih cena i najvećeg broja prometa možemo da kažemo samo opština Palilula:
Januar 2019- 1105e
Januar 2021- 1496e
Decembar 2024- 2206e
Septembar 2025- oglašene cene.... bolje da ne pišem 😂😂😂

Nemam podatke za realizovane na izvolite kao tamo. Ne znače ništa, skinem 5% i to je to (u proseku)

Ok ... Onda ćemo da računamo prosek. Jedina mana toga je što je prosek u BG neuporediv sa drugim prodecima a i nemaju ovoliko neuknkiženih stanova i kuća a svašta nešto drugo imaju.

Plaćaju očigledno oni koji nemaju izbora ili su finansijski zatucani ili su magovi investicionih ulaganja. Ako mene pitaš šta sad ja tu ne mogu da pomognem jer ne utičem ninašta
Uporediv, neuporediv, jeste, nije , svašta nešto, ništa... jeste :) upravu si. Uglavnom ko nema izbora neka plaća 4k m2 ili nek kuka na forumu kako je sve skuplje 342% i to je to.

Tačno 40% 😁.
Zbog lakšeg praćenja tekućih cena i najvećeg broja prometa možemo da kažemo samo opština Palilula:
Januar 2019- 1105e
Januar 2021- 1496e
Decembar 2024- 2206e
Septembar 2025- oglašene cene.... bolje da ne pišem 😂😂😂
Ja zaista ne razumem cemu ovoliko laganje, i potreba da se dokaze nedokazivo:

1758837926767.png

Znas sta ima jos veci promet od opstine Palilula? Ceo grad Beograd.

Kupuju ljudi, žive, nije život niti beo niti crn i brzo prodje.
Borba je za neke neprestana, ali to je do čoveka.
Uostalom toliko su ponižavani majstori od strane dosta ,,intelektualaca,, izgradiš sam i eto, ništa lakše, jel tako?

A zašto mora? Ako stvarno mora onda znači da nema izbora ako ne mora što kupuje?
Samo sam hteo reci da kupovina nekretnine nikad nije moranje, niko ne tera ljude da kupuju po ovim cenama

Znam da ce neki ljudi skociti ko opareni na tu izjavu, ali to jeste istina, ako mislis da je preskupo investiraj u berzu/zlato/biznis sta god i iznajmljuj stan

Samo sam hteo reci da kupovina nekretnine nikad nije moranje, niko ne tera ljude da kupuju po ovim cenama

Znam da ce neki ljudi skociti ko opareni na tu izjavu, ali to jeste istina, ako mislis da je preskupo investiraj u berzu/zlato/biznis sta god i iznajmljuj stan
Ili kupi tamo gde ni orci ne zalaze npr u zemunu :D

Uostalom toliko su ponižavani majstori od strane dosta ,,intelektualaca,, izgradiš sam i eto, ništa lakše, jel tako?
Ponizavani su majstori i od intelektualaca i kvazi intelektualaca i od snadjenh neintelektualaca i sad kukaju ovde kako im je skupo i kako moler zaradi kao inzenjer sa dva krecenja mesecno.

Stalno neka sekiracija :) Nema lufta ni malo, juri, radi, kupuj, prodaj …
Majstori i majstorska posla, čudo.

Ponizavani su majstori i od intelektualaca i kvazi intelektualaca i od snadjenh neintelektualaca i sad kukaju ovde kako im je skupo i kako moler zaradi kao inzenjer sa dva krecenja mesecno.
A danas nikad lakse doci do znanja kako uraditi nesto, em forumi, em youtube a i AI sada.

I opet ne umeju ljudi da zamene steker jbg

Izgleda cekamo matrix i neural link da direktno radis download znanja u mozak

Delimično bih se složio ali se plasira priča kako je nekretnina najsigurnije i napamet nije ulaganje. I onda malo na to dodaš pritisak sredine, FOMO i kreće ludilo. S druge strane ako se kupuje za život onda nije skupo sve sto može da se iznese.
Ima računice i za takvu poziciju, sto da ne.

Mogu to inženjeri i da se prihvate valjka i četke, nije ti neka nauka, nego su se sada svi pogospodili pa je manuelni posao ispod časti.

Odlično kažete. Ajde neka gospoda izvede izgradnju. Evo neka zamislimo da novci nisu problem(imate unapred sve kupce), neka napiše neko plan i kako treba a i koliko novaca da bi izgradili. A ja ću dodavati gde su sve pogrešili i nisu poštovali zakon.
Gde se to uči i još da garantuješ to nekome? Mislim da nekome jeza udje kada treba da garantuje za nešto, ali zato je lako drugima tražiti mane.
Ma sve to Kurta i Murta peru pare, ok neka i ima toga, kako ne može to niko učen i pošten da barem prikaže plan, aha pa ne postoji taj fakultet za to, i nije niko stručan za to?
Ok izgradi sam, e pa ja sam dr, mr. dipl. ing. i zaslužujem da mogu da imam ozbiljnu nekretninu u centru i da radim pon-pet sa pauzama kada mi trebaju, nisam se školovao da radim to. Važi, niko nije...

Drugovi i drugarice forumasi kako vam se cini ovaj stan
Odlična kupovina! 👏
Do te mere da sumnjam da ovako nešto postoji..
Pre 3 meseca sam u Džordža Vašingtona prodao malo veći stan, doduše sa dve prave sobe (a bez kuhinje, ima još samo veliko predsoblje, CG), u izvornom stanju dakle bez renoviranja, naravno okrečen, za 4600/kvm.

Borča
Avgust 2019 okvirno od 600eur do 900eur
Avgust 2024 okvirno od 1400eur do 2k eur
2025: još veće oglašene 😀
Da, ali u Borči od 2019 do danas ništa nije infrastrukturno uređeno (za razliku od Surčina, na primer) možda su se investicione mogućnosti poboljšale, ali daleko od toga da je to povećanje cene u srazmeri sa povećanjem kvaliteta života.

Evo šta kažu po amerikama:

Fannie Mae on if we want affordable homes again:

1. Prices must crash by -38%, or:
2. Incomes must rise by +60%, or:
3. Mortgage rates must crash by -415 bps

For any of these 3 things, something massive would have to happen to the macroeconomy.

A kod nas je gora situacija 😁

Vrh