Šta je novo?

Cene nekretnina

Batalite proseke. Neko je lepo ranije obelezio grad kao A i B zonu pa dajte porast proseka cena u tim zonama, to je kudikamo merodavnije. Ako nekoga ne mrzi da pise skriptu (a moze da bude i dobra vezba) moze sa onog halo oglasi sajta o oglasenim cenama da izvuce proseke po opstinama i mikrolokacijama unutar opstina pa da napravi interaktivnu mapu gde ce da se vidi gde su najvise porasle cene.
Kakve veze imaju oglašene cene sa realizovanim? Čak i da podeliš na A i B opet ćeš imati neki prosek i neke Salenfarie koji će tvrditi da to nije tako jer u A spada i Zvedara koja uključuje i Dimitrijalu, a po njemu A je samo do Vuka i ne zanima ga što je u Dimitrijali. Zato se gleda prosek i zna se šta znači. To što smo generalno funkcionalno nepismeni, a i mnogima brojevi nisu jača strana nije opravdanje da se dokazuje da su 2+2=5. Mislim, može neko smatrati starim gradom samo Knez MIhajlovu i baš ga briga što je u Despota Stefana skočilo 40% kad je na Knezu 100%.

I da, gleda se prosek cena nekretnina, a ne i plata i život i ostalo. Svi znamo da je drugde bolje, pravo pitanje je zašto ti koji kažu da je ovde najgore plaćaju 3-4 po m2 kada ima za manje tamo gde je bolje. Cene su porasle, pala je vrednost novca i šta sad?

Postavio sam više puta pitanje da li po pitanju ROI ili drugih stavri koliko puta ili u procentima ako možemo da kažemo treba da je nešto bolje da se ne uzima u svojoj zemlji?
Nije to svtska berza pa da se odradi par klikova i svejedno ti je u kojoj je državi ili korporaciji reč.

Prosek za celu Palilulu:

Dec 2019 - 1173e
Dec 2024 - 1954e

Al ne, batali te konkretne cifre, ipak su okvirna secanja cinjenice.

Majko mila ja sa odraslim ljudima pricam ovako.

Prosek za celu Palilulu:

Dec 2019 - 1173e
Dec 2024 - 1954e

Al ne, batali te konkretne cifre, ipak su okvirna secanja cinjenice.

Majko mila ja pricam sa odraslim ljudima ovde.
Zašto? Jel to zbog starogradnje, pošto je realno novogradnja eksplodirala po mom subjektivnom osećaju , a i od drugih.
Da li konačno vidimo tu razliku u kvalitetu ili ćemo je staviti/utopiti pod prosek?

У кафани могу да се штелују премисе како коме одговара, а у научној дискусији не могу, ама ни промил. Све зависи како који форумаш гледа на овај форум.

Ја сам први подржао премису која је гласила: "На 30км од Београда, могу да се купе куће за 50к-60к". Зашто? Зато што знам да је истинита. Онда је кренуло штеловање премисе (30км од центра БГ, 50к-60к подразумева 50к, Кућа мора да има плац, да не мора да се улаже, знаш ти колико кошта ограда... Не може кућа без 100 квадрата и помоћних просторија). У таквој дискусији не желим да учествујем. Само могу мало да тролујем.
NI ta premisa ne valja jer nismo definisali šta je kuća koja je predmet kupovine. Ti imaš ceo spektar i odmah slobodno tumačenje pa tako neko tvrdi da može da se kupi a neko kaže da ne može.

Ништа, ноћу слабо видим. Ама сабајле излазим да проверим да ли су предмети куповине у крају, куће, или нешто треће.

Оно јес, неколико их је продато и за 200к и више. Верујем да бисте их сви назвали кућама. А ове јефтиније бисте јамачно оцрнили. Али, мени делује да су ипак куће.

Drugovi i drugarice forumasi kako vam se cini ovaj stan

Kakve veze imaju oglašene cene sa realizovanim?
Nemam podatke za realizovane na izvolite kao tamo. Ne znače ništa, skinem 5% i to je to (u proseku)
Čak i da podeliš na A i B opet ćeš imati neki prosek i neke Salenfarie koji će tvrditi da to nije tako jer u A spada i Zvedara koja uključuje i Dimitrijalu, a po njemu A je samo do Vuka i ne zanima ga što je u Dimitrijali. Zato se gleda prosek i zna se šta znači. To što smo generalno funkcionalno nepismeni, a i mnogima brojevi nisu jača strana nije opravdanje da se dokazuje da su 2+2=5. Mislim, može neko smatrati starim gradom samo Knez MIhajlovu i baš ga briga što je u Despota Stefana skočilo 40% kad je na Knezu 100%
Ok ... Onda ćemo da računamo prosek. Jedina mana toga je što je prosek u BG neuporediv sa drugim prodecima a i nemaju ovoliko neuknkiženih stanova i kuća a svašta nešto drugo imaju.

I da, gleda se prosek cena nekretnina, a ne i plata i život i ostalo. Svi znamo da je drugde bolje, pravo pitanje je zašto ti koji kažu da je ovde najgore plaćaju 3-4 po m2kada ima za manje tamo gde je bolje. Cene su porasle, pala je vrednost novca i šta sad?
Plaćaju očigledno oni koji nemaju izbora ili su finansijski zatucani ili su magovi investicionih ulaganja. Ako mene pitaš šta sad ja tu ne mogu da pomognem jer ne utičem ninašta

Predmet kupovine eee. Zvučiš kao neki pandur kad kaže: Napustite vozilo. Koji je vaš jedinstveni matični broj.
Hehehe. E baš ste šašavi.
Има и онај пандур који показује пад неког несрећника с мотора, речима: Мотор на једну, организам на другу страну.

А, кад смо код организма, мој је одвећ задоцнио са сном. Лаку ноћ. :sesir:

Upravo se nalazim u Malmeu, koji bas i nije vodeci grad u Svedskoj.
Zakljucak puta je da je Beograd cigansko, lopovska deponija u poredjenju sa drugorazrednim gradovima u Svedskoj.
Mogu detaljno da elaboriram ako je potrebno.
Za tu deponiju je sve preko 2000 evra previse.
Hahahaha ... Bravo, konačno iskreno zapažanje mada su velikodušan, i 2K je mnogo

Vrh