Ja sam cuo da cak i neki namesteni tenderi ne mogu da se realizuju jer nema para, sve se preusmerava za Expo.Tek su potrošili 35-36% para za to. Metro otkazan. Stadion potrošena sredstva 0,25%. U principu zbog većih troškova od planiranih zbog rada u zilion smena, pojeli smo metro, verovatno i stadion, cela zemlja je stala sa projektima i sve pare idu tamo. Podaci od pre par meseci.
Znači sredinom/ krajem 2026 će raspisati izbore. Kada skrcaju poslednji expo evrić i nabiju još 20-30% inflacije....pardon....rasta BDP-a.
Ok, sad ce se javiti neki sa komentarima tipa "manje Reddit-a", ali stvarno sam iz vise razlicitih izvora procitao price kako su neke firme, opstine ili gradovi u blokadi i sl (recimo ovo http://juznevesti.com/ekonomija/racun-grada-nisa-mesecima-u-visemilionskoj-blokadi/). U mnogim drzavnim ili opstinskim firmama kasne plate mesecima, ali radnici moraju da cute jer vecina su caci i nemaju druge opcije. Izgleda se samo presipa iz supljeg u prazno, odrzava da funkcionise koliko-toliko dok se izvlace pare preko Expo-a, za to mora da ima. A posle kud koji mili moji.