Šta je novo?

Cene nekretnina

Nisam iz BG-a zna većina ovde na forumu, ali moje pitanje je zašto je prestižna i toliko skupa lokacija kod Hrama Sv Save?
Nije ta lokacija prestižna i skupa sama po sebi. Svetosavski plato i park koji se tamo trenutno betonira nisu ništa posebno. Osim ukoliko iz nekog razloga nemaš običaj da ideš u Narodnu Biblioteku ili Hram, ništa specijalno što se okruženja tiče. Sa jedne strane Hrama se nalazi Čubura gde ima svega i svačega, recimo nije retkost videti udžerice pored kojih niču novogradnje. Sa druge strane je Neimar koji je otmeniji, sa predratnim vilama, lepim dvorištima, itd, mada se i tamo nemilice ruše inače lepe zgrade zarad gradnje. Što se mene lično tiče, taj ceo potez mi je nekako zbijen i naguran. Više mi se dopada deo Vračara između Bulevara i Mekenzijeve (Krunska, Njegoševa...), kao i deo oko Kalenića prema Krstu (između Maksima Gorkog i Bulevara)

Nisam iz BG-a zna većina ovde na forumu, ali moje pitanje je zašto je prestižna i toliko skupa lokacija kod Hrama Sv Save?
Sto je veći greh to moraš da budeš blizi hramu :)

Oni malo stariji će se setiti da je jedno vreme bio bilbord kod Brankovog mosta na kome je pisalo “Što je djetić bez stana na Vračar?”

Realno, ništa posebno.

Da, ali pričam za ovaj konkretni slučaj. Ljudi nisu očekivali da je neko toliki psihopata da pošalje batinaše sa motkama na međunarodnu utakmicu zbog skandiranja .

Sa druge strane, ljudi su upali u skupštinu u protestima protiv povratka policijskog časa i policija je bila iznenađena.

Faktor iznenađenja.

Ko zna, možda nekome pukne film pa prokrijumčari oružje na utakmicu sledeći put.
Upravo taj faktor iznenađenja je najopasniji. Kad ljudi vide da motke i batinaši prolaze nekažnjeno, sledeći put neko može da odluči da odgovori mnogo brutalnije. To je spirala nasilja koja se teško zaustavlja, a vlast se pravi da ne vidi dok im ne eksplodira pred nosom.

Nije ta lokacija prestižna i skupa sama po sebi. Svetosavski plato i park koji se tamo trenutno betonira nisu ništa posebno. Osim ukoliko iz nekog razloga nemaš običaj da ideš u Narodnu Biblioteku ili Hram, ništa specijalno što se okruženja tiče. Sa jedne strane Hrama se nalazi Čubura gde ima svega i svačega, recimo nije retkost videti udžerice pored kojih niču novogradnje. Sa druge strane je Neimar koji je otmeniji, sa predratnim vilama, lepim dvorištima, itd, mada se i tamo nemilice ruše inače lepe zgrade zarad gradnje. Što se mene lično tiče, taj ceo potez mi je nekako zbijen i naguran. Više mi se dopada deo Vračara između Bulevara i Mekenzijeve (Krunska, Njegoševa...), kao i deo oko Kalenića prema Krstu (između Maksima Gorkog i Bulevara)
Lep odgovor i slažem se, zato sam i pitao. Bio sam tamo u nekim kafićima pa sam i na brzinu osetio kraj. Terminal neki ako se sećam.Meni nikakav utisak nije ostavilo, jedva da se sećam.
Ali dok smo sedeli, uvek su Beogradjani potezali priču ova tu živi, ovaj ima stan tu, e kod Hrama, gleda na Hram.
Gledaš na Hram? Ok bolje nego na zgradurinu običnu prekoputa i da u tebe komšije gledaju, nisam takvog tipa vernik, a nisu ni ti to potpisujem, ali eto.
Ok shvatam i u svakom selu se crkva izgradi u centru pa su tu bile najbolje lokacija nekretnina, tako su se razvijali ranije gradovi.
Sto je veći greh to moraš da budeš blizi hramu :)

Oni malo stariji će se setiti da je jedno vreme bio bilbord kod Brankovog mosta na kome je pisalo “Što je djetić bez stana na Vračar?”

Realno, ništa posebno.
Hehehehe mislim da sam baš tu kod Hrama i sedeo kada su mi se žalili rodjeni Beogradjani na Crnogorce 🤣 Kod vas u NS-u su bosanci, a kod nas crnogorci vidiš ti to...
Ja i tada govorim da su oni uspeli jer se pomažu i drže zajedno a mi....vijaj devojke, meni je lepo cccc 😉

Dobro vidim da ipak ima tu parkova. Park Milutina Milankovića i Karadjordjev park.
IMG_1883.png

Baš zbog toga što su rekao Hram i preko puta Klinički centar Srbije. Idealno za stan na dan - strancima da si pored najvećeg Hrama a našima iz unutrašnjosti zbog bolnice. Za parking je uzas, ali za turizam dušu dalo. Sve možeš peške! Jeste duža šetnja ali...

A nije vikendica.
Lepa kuca, steta sto ima ove minijaturne prozore

Edit:
Kad bolje pogledam i nisu toliko mali, samo izgledaju u odnosu na masivnost kuce.
Svakako bih preferirao malo vise osvetljenosti / prozora da zidam svoju kuci :)

Lepa kuca, steta sto ima ove minijaturne prozore

Edit:
Kad bolje pogledam i nisu toliko mali, samo izgledaju u odnosu na masivnost kuce.
Svakako bih preferirao malo vise osvetljenosti / prozora da zidam svoju kuci :)
Ovde su možda računali 156m2 sa tavanom koji pitanje d ali može da se iskoristi jer su sobe toliko male da jedva krevet stane. Arhitekta je baš bio neki patuljak.

A nije vikendica.
Ovo baš top izgleda, domaćinski. U ovakvim uslovima na tržištu sada bi definitivno gađao kuću da uzmem.

Poslednja izmena:
Baš zbog toga što su rekao Hram i preko puta Klinički centar Srbije. Idealno za stan na dan - strancima da si pored najvećeg Hrama a našima iz unutrašnjosti zbog bolnice. Za parking je uzas, ali za turizam dušu dalo. Sve možeš peške! Jeste duža šetnja ali...
Za strance i turiste se slažem što se šetnje tiče.
Ali, koliko znaš lokalaca koji su tu kupili stan u poslednjih 15 godina da bi i do Slavije sišli peške?

Ovo baš top izgleda, domaćinski. U ovakvim uslovima na tržištu sada bi definitivno gađao kuću da uzmem.
Osim sto moras za keš. Banke su jako izbirljive po pitanju odobravanja kredita za kuće. To dosta takvih odluka zaustavi. Pisao sam ovde ranije, drugar je za kuću u Batajnici jedva namolio banku za kredit, isao kod svih mogucih banaka.

Ne mora ze kes samo traze vece ucesce (30-40%)
Ne znam, nisam pitao za detalje, znam da se bas namucio. I to u Batajnici koja je Beograd. I to je banka procenila kao rizik. Pritom papiri bili skroz cisti.
A trenutno na trzistu je verovatno vise od pola kuća na oglasu neuknjiženo.

Normalna kuća. Pristojna. Nije vikendica @Filip 01 a ni vila od milion evra. @Extroniks zamena prozora je najmanja muka kada je kuća ok.
Možeš uvek da uložiš i da renoviraš ali kuća je useljiva. Alternativa je stan tri puta manje kvadrature.

@Daks Kako deluje mikrolokacija? :dil:

Hej Suzu, nisam siguran kakva je ta ulica, nikada tu nisam prolazio. Prednost i mana je izlazak na Zrenjaninski put, pa je tu odmah i stanica za gradski prevoz, a u neposrednoj blizini Roda hipermarket. Nisam baš od neke pomoći kada je reč o tom delu.

Vrh