Ako imas visak sredstava onda ostavljas sa strane, za crne dane.Desiće se kao što se desilo u Grčkoj što sam i rekao. Cene nekretnina će nastaviti da rastu a cene kirija će ili ostati na ovom nivou ili blagi pad. Što će dovesti da će veći % morati rentirati - što zbog nemogućnosti kupovine, što zbog "mudre politike i kalkulacije" da li se isplati kupiti nekretnina u kojoj živi ili da je rentira. Po meni ako kupuješ za život sopstveni onda se UVEK isplati. Za investicionu nekretninu tu treba računati.
Ja vam mogu reći mnogo ljudi koji evo u NL su kalkulisali da li prevremeno isplaćivati kredit "jer je kamata jako niska 1,5-1,8%" ili ne. Većina mogu reći skoro 98% NIJE isplaćivala i onda kad dođe otkaz ili nešto onda kuku lele. Kredit se isplaćuje kad se može, a kuća se kupuje odmah čim imaš uslove nezavisno od cena i uslova na tržištu. Govorim o stanu za sopstveni život. Sve ostalo je kalkulacija i može da se stavi na papir.
Iz iskustva, nekretninu treba kupovati samo ako je to definitivno to. Jer pirliku da kupujes imas samo jednom u 10-20 godina za prosecnog coveka.
Bolje je propustiti priliku, nego se zeznuti, jer nove nekretnine i bolje ponude dolaze non-stop.