Šta je novo?

Cene nekretnina

Optimisticno je to za par godina do deset

ne bih rekao. vec sada se vidi ogroman rast i adaptacija. samo treba uporedjivati prema mobile gamingu (koji zaradjuje vise para nego ostali gaming, filmovi, muzika zajedno).
rast je ogroman. a da ne pricamo da su aplikacije 2021. bile na stupnju ko mobilne igre 2013.

Pa eto, npr. ko zivi u manjim mestima i tamo radi da mu budu nizi porezi i doprinosi recimo. Tako bi privrednici u manjim mestima lakse podneli povecanje minimalca, a i oni sa vecom platom bi imali interes da predju tamo da zive. Samo bi trebalo spreciti zloupotrebe da se neko fiktivno registruje. Znaci npr. da firma mora da ima sediste ili ispostavu u toj opstini i radnik da ima prebivaliste u toj opstini, i ako su ispunjena oba uslova da moze da ima nize poreze i doprinose. To mi prvo pada na pamet, ali sigurno ima jos milion nacina,
To onda iziskuje druge troškove jer bi npr knjigovodja morao da obračunava PID za svakog radnika ponaosob. U svakom slučaju neke male olakšice postoje i treba baš zagrejati stolicu da se nadje adekvatna mera, što se kaže teoretski lepo zvuči, malkice je drugčije u praksi. Ovo što pričaš bi moralo da se donese ono što smo pričali pre, sa čim se nisi složio, a to je da se naprave kantoni i da se za svaki region odrede poreske osnovice, neoporezivi prihodi... da imamo administraciju kao što nemamo iako imamo najveći broj zaposlenih u javnom sektoru možda bi i nešto moglo da se odradi.

Alati ce postajati sve bolji, spustace barijeru za ulazak. Ni webDev ranih 2000ih nije bas bio za kursadzije.
Takodje, ne vidim fundamentalni razlog zasto se takvi poslovi ne bi pojavljivali kod nas. To je opet neko prosto ekstrapoliranje danasnjice na buducnost, ali u realnosti okolnosti nece biti iste.
Alati su dobri onoliko koliko je dobar onaj koji ih koristi. Tu ima mnogo stvari koje ne mogu jednostavno da se odrade tek tako.

To onda iziskuje druge troškove jer bi npr knjigovodja morao da obračunava PID za svakog radnika ponaosob. U svakom slučaju neke male olakšice postoje i treba baš zagrejati stolicu da se nadje adekvatna mera, što se kaže teoretski lepo zvuči, malkice je drugčije u praksi. Ovo što pričaš bi moralo da se donese ono što smo pričali pre, sa čim se nisi složio, a to je da se naprave kantoni i da se za svaki region odrede poreske osnovice, neoporezivi prihodi... da imamo administraciju kao što nemamo iako imamo najveći broj zaposlenih u javnom sektoru možda bi i nešto moglo da se odradi.
Kd sam ja bio protiv tako neceg? Regionalizacija nam treba, i mi vec imamo i okruge i gradove i opstine, sve se moze uraditi bez dodatne administracije, samo uz rokade postojecih kadrova (to sto bi politicari to iskoristili da dodatno zaposle cacije to je druga prica). Ja sam bio protiv toga da se minimalac razlike od regiona do regiona u smislu da neravijenija mesta imaju manji minimalac. Ali mi je skroz Ok da manja mesta imaju veci minimalac, koji bi se postaigao tako sto bi bruto minimalac svima bio isti, ali bi poreske osnovice i stope bile povoljnije u nerazvijenijim mestima.

U zemunu, ulica cara dusana, ni manje ni vise nego 4 aktivna gradilista/projekta jedan pored drugog.

A na 100m jos 2 otprilike

IMG-20250827-WA0005.jpg
IMG-20250827-WA0003.jpg
IMG-20250827-WA0000.jpeg
20250827_180938.jpg
20250827_180705.jpg
20250827_180621.jpg

ne bih rekao. vec sada se vidi ogroman rast i adaptacija. samo treba uporedjivati prema mobile gamingu (koji zaradjuje vise para nego ostali gaming, filmovi, muzika zajedno).
rast je ogroman. a da ne pricamo da su aplikacije 2021. bile na stupnju ko mobilne igre 2013.
1756315187787.png

Преносим мишљење са друге теме, забранити мурале читуље. Уз сво поштовање према тим људима.
Не морамо и да узмемо оно најгоре и од Белфаста.

Jel vam ovo normalna cena?

Od kada se zgrada zavrsila su krenule preprodaje, cena je isla od 3200, pa 3400, 3700, a nestajali su oglasi i nisu se pojavljivali i sada je konacno neko probio 4000e sa cenom. Koje su konacne cene videcemo kada proradi katastar.
Za manje od 4000e/m2 se prodaju starogradnje iz 2018-2020 u Stokholmu, slicna lokacija kao ova na Zvezdari ako uporedimo.

Od kada se zgrada zavrsila su krenule preprodaje, cena je isla od 3200, pa 3400, 3700, a nestajali su oglasi i nisu se pojavljivali i sada je konacno neko probio 4000e sa cenom. Koje su konacne cene videcemo kada proradi katastar.
Za manje od 4000e/m2 se prodaju starogradnje iz 2018-2020 u Stokholmu, slicna lokacija kao ova na Zvezdari ako uporedimo.
Vise nista nije normalno. Od kako je kupovina cigle postala glavna investiciona igranka cena moze da bude koliko hoces.

Je l 4000 resistance linija? Ako to probije I pretvori u support eto nas na 4500 :) :) :)

Ako može tvoj prijatelj 2300e za raspali tavan na Mirijevu onda je ovo još i jeftino.
Ja sam napisao sta se trazi u oglasima za slicne stanove u Mirijevu i pitao za misljenje koliko realno vredi iako, a dobro poznajem Beograd i za sta se do skoro smatralo i Mirijevo, Rakovica, Batajnica, Borca, Vidikovac, periferni blokovi na nbg i sl. Par dobronamernih je odgovorilo dok se naslo par ozlojedjenih da se uhvate za to kao da sam ja stavio tu cenu. A za koliko ce ovaj moj prijatelj da proda videcemo, javicu.

Dobro ovde ste uglavnom priča o cigli u Beogradu, a ta je skupa, jer je tražena.

Ja sam napisao sta se trazi u oglasima za slicne stanove u Mirijevu i pitao za misljenje koliko realno vredi iako, a dobro poznajem Beograd i za sta se do skoro smatralo i Mirijevo, Rakovica, Batajnica, Borca, Vidikovac, periferni blokovi na nbg i sl. Par dobronamernih je odgovorilo dok se naslo par ozlojedjenih da se uhvate za to kao da sam ja stavio tu cenu. A za koliko ce ovaj moj prijatelj da proda videcemo, javicu.
U tome je caka, pitao si koliko realno vredi, a po tebi realno vredi 1k ako i toliko jer dobro poznaješ materiju, tako da si trebao toliko da mu savetuješ, a ti si predstavio 2300e kao neku realnu očekivanu cenu dok se isčudjuješ se cenama od 3k+ za novogradnje u centru.

Шта је овде лукс? Не видим лепо, али ламинат? Поглед на гробље :)?

U tome je caka, pitao si koliko realno vredi, a po tebi realno vredi 1k ako i toliko jer dobro poznaješ materiju, tako da si trebao toliko da mu savetuješ, a ti si predstavio 2300e kao neku realnu očekivanu cenu dok se isčudjuješ se cenama od 3k+ za novogradnje u centru.
Zamisli kada ljudi koji imaju prijatelje upućene u materiju cene svoje tavane u izvornom stanju u Mirijevu 2300 eur po m2, šta onda preostaje nama ostalima? Umesto da čovek iskoristi prilliku, ostane normalan i oglasi stan po nekoj iole realnoj ceni za tu lokaciju i opšte stanje stana (1700 eur max za stan koji treba kompletno da se renovira), on se prepušta kolektivnom ludilu i aktivno učesvuje u pumpanju cena, a @Pera Zdera samo sleže ramenima, u fazonu jbg, šta ću, takvo je tržište.

Bolje i na groblje nego u drugu višu od tebe zgradu koja ti zaklanja pogled i gde stanari gledaju u tvoj stan po meni.
Ovako ti zgrade ne smetaju za osunčanost, tišina je, neće biti gradilište pored tebe itd...
Ali da uglavno ne vole ljudi pogled na groblje 😉

Vrh