Šta je novo?

Cene nekretnina

Bolje i na groblje nego u drugu višu od tebe zgradu koja ti zaklanja pogled i gde stanari gledaju u tvoj stan po meni.
Ovako ti zgrade ne smetaju za osunčanost, tišina je, neće biti gradilište pored tebe itd...
Ali da uglavno ne vole ljudi pogled na groblje 😉
Slažem se, nema nemirnih komšija, saobracaja, samo mir. Mada ne bih voleo da su mi bas svi prozori okrenuti ka groblju.😀

U tome je caka, pitao si koliko realno vredi, a po tebi realno vredi 1k ako i toliko jer dobro poznaješ materiju, tako da si trebao toliko da mu savetuješ, a ti si predstavio 2300e kao neku realnu očekivanu cenu dok se isčudjuješ se cenama od 3k+ za novogradnje u centru.
Ti kao Fata, uvek ides uzvodno sta god da sam napisao do sada. Nesto ti moji postovi oduvek bodu oci ;)
Nego istini za volju, nisam ja nigde predstavio da je 2300 normalno za Mirijevo, niti sam napisao da po meni realno vredi 1k, samo sam napisao koliko vidim cene po oglasima za slicne stanove, a to sigurno nije trzisna cena. Tek kada sam napisao sam shvatio da ce par cinicnih da se uhvati za to. Tako je to kad se mlatim bespotrebno Mirijevom umesto da se drzim Stokholma.

@Joe Peeps Ovaj ako dobro vidim gleda ka sumi, ali tu ispred je Tamnava parking za autobuse, a kasnije ce sigurno da se zida nesto i bice pogled u zgrade.

Jel vam ovo normalna cena?

Od kada se zgrada zavrsila su krenule preprodaje, cena je isla od 3200, pa 3400, 3700, a nestajali su oglasi i nisu se pojavljivali i sada je konacno neko probio 4000e sa cenom. Koje su konacne cene videcemo kada proradi katastar.
Za manje od 4000e/m2 se prodaju starogradnje iz 2018-2020 u Stokholmu, slicna lokacija kao ova na Zvezdari ako uporedimo.
Naravno da nije. Lux 40m2 🤡. Nego kolektivno ludilo pa koliko traje traje.

I da 2300e nije tržišna cena i da je 1700e opet je mnogo jer ima u Štokholmu za manje.

I da 2300e nije tržišna cena i da je 1700e opet je mnogo jer ima u Štokholmu za manje.
Čovek prodaće po ceni koja bude prihvatljiva za kupca. Sve cene jesi previsoke, ali da li stvarno mislis da neko prodace stan za 1200 eur dok svi ostali prodaju po ceni od npr 1800 eur? Svi biste na njegovom mestu uradili isto. Sigurno ne biste prodali po mnogo nizoj ceni od one koja bi prosla kod nekog.

Kako vam se čine cene u marketima? Od najave pojeftinjenja i ograničenja marže čini mi se da je svašta poskupelo oko 7-10% 😁

Zar iko uopste veruje u ovu pricu o pojeftinjenjima? Ja sam pre pojeftinjenja kupio zejtin po 160 i nesto dinara za svaki slucaj, pre nego sto pojeftini na 180.
Ma to niko ne veruje osim ovih što prenose državne statistike. Nego mi je zanimljivo kao na klik su svi podigli cene.

Jel imamo neke kategorije, šta se smatra lux, šta je očajno, solidno, dobro, odlično nekako da se kategorišu nivo nekretnina i njihove opremljenosti. Pa onda to da se uvrsti u cenu, kolika je razlika od očajnog izvornog stanja do lux da li je to 1000-1200eur/m2, odlično 800-1000eur, a do dobrog 800eur, solidno 400-500eur itd...
Jer dosta oglasa prodaje opremljen stan i sa garažom tako da se tu moraju oduzeti cene za te stvari.
Po tom principu trebaju i zgrade da se kategorišu pa na neki način i lokacije(ako se gleda investiciono najviše, jer za život je svakome drugačije, ali blizina vrtića, škole, parka, lepog šetališta itd...).
Luksuzna zgrada, dobra zgrada, low, standard itd... Pa i po kompleksima i sadržajima ima svoje dvorište +200eur, svoj SPA +100eur, recepciju + 50eur + parking za goste+ dodatni sadržaj itd...
EDIT: spratnost, pogled, buka, zagadjenje...

Poslednja izmena:
Jel imamo neke kategorije, šta se smatra lux, šta je očajno, solidno, dobro, odlično nekako da se kategorišu nivo nekretnina i njihove opremljenosti. Pa onda to da se uvrsti u cenu, kolika je razlika od očajnog izvornog stanja do lux da li je to 1000-1200eur/m2, odlično 800-1000eur, a do dobrog 800eur, solidno 400-500eur itd...
Jer dosta oglasa prodaje opremljen stan i sa garažom tako da se tu moraju oduzeti cene za te stvari.
Po tom principu trebaju i zgrade da se kategorišu pa na neki način i lokacije(ako se gleda investiciono najviše, jer za život je svakome drugačije, ali blizina vrtića, škole, parka, lepog šetališta itd...).
Luksuzna zgrada, dobra zgrada, low, standard itd... Pa i po kompleksima i sadržajima ima svoje dvorište +200eur, svoj SPA +100eur, recepciju + 50eur + parking za goste+ dodatni sadržaj itd...
Ovo je lux sky home residence
Na Bezanijskoj kosi, dva sprata i ispod prvog bazen. E to je meni lux. Sve ispod ovoga ne priznajem za lux.

Lux ne može da bude stan od 40m2. Bez obzira na lokaciju i opremljenost.
Lux može da bude stan od 75+ kvadrata uz dodatne pogodnosti (garaža itd). Lux može da bude kuća bez obzira na lokaciju iste. Da imaš gde da se okreneš. Sve ostalo je zaludjivanje i prodaja magle. Nužno zlo. Ja tako gledam.

Ovo je lux sky home residence
Na Bezanijskoj kosi, dva sprata i ispod prvog bazen. E to je meni lux. Sve ispod ovoga ne priznajem za lux.
Baš su veliki stanovi, svidja mi se koncept, ajde otkrij nam i cenu 😈 E ovde u ovakvom konceptu bih voleo da živim ali kod mene u podnožju Fruške gore na Popovici, a da su mi prijatelji komšije.
Ali za nekih par godina, trenutno nisam pripremljen na ovakav život ni psihički, pre bih ovo sa nekim izgradio i prodavao u trenutnom stanju 😉
226m2 najmanji stan. Ne znam kada bih pogadjao rekao bih 650k.
EDIT: Ovo je stara Bežanija nije Bežanijska kosa

Poslednja izmena:
Lux ne može da bude stan od 40m2. Bez obzira na lokaciju i opremljenost.
Lux može da bude stan od 75+ kvadrata uz dodatne pogodnosti (garaža itd). Lux može da bude kuća bez obzira na lokaciju iste. Da imaš gde da se okreneš. Sve ostalo je zaludjivanje i prodaja magle. Nužno zlo. Ja tako gledam.
Pa dobro za pojedinca možda i ne treba 75+ kvadrata, ali slažem se u neku ruku. Baš smo se navikli na male kvadrature.

Baš su veliki stanovi, svidja mi se koncept, ajde otkrij nam i cenu 😈 E ovde u ovakvom konceptu bih voleo da živim ali kod mene u podnožju Fruške gore na Popovici, a da su mi prijatelji komšije.
Ali za nekih par godina, trenutno nisam pripremljen na ovakav život ni psihički, pre bih ovo sa nekim izgradio i prodavao u trenutnom stanju 😉
Jao ne znam za ovo sam cuo jos pre 4-5 godina, a tad je bilo skuplje od NBG novogradnji, sad kontam da je bar 4k.
Mozda i lupam, bas bih voleo i ja da znam, ali mislim da su ove zgrade davno zavrsene. Ovo mi je palo na pamet kad si pitao sta je lux.

I svidjala mi se Gramsijeva na NBG i ona je useljena pre par godina. Lokacija predobra, ususkano, sve top. https://www.neimarv.rs/Gramsijeva/

E da verovatno i jeste Stara Bezanija, ja sve iznad Vojvodjanske i Zemunske racunam u Bezanijsku kosu, to je neki moj promasaj.

Jao ne znam za ovo sam cuo jos pre 4-5 godina, a tad je bilo skuplje od NBG novogradnji, sad kontam da je bar 4k.
Mozda i lupam, bas bih voleo i ja da znam, ali mislim da su ove zgrade davno zavrsene. Ovo mi je palo na pamet kad si pitao sta je lux.
Kako zgradne davno zavrsene kada je ovo sto se vidi na linku koji si postavio render. Daj da vidimo kako izgleda u stvanrom zivotu pre nego sto cenimo nivo luksuza. Na renderu i Ledine izgledaju top.

Kako zgradne davno zavrsene kada je ovo sto se vidi na linku koji si postavio render. Daj da vidimo kako izgleda u stvanrom zivotu pre nego sto cenimo nivo luksuza. Na renderu i Ledine izgledaju top.
Onda se verovatno dugo pravi, nemam pojma, mozda im sajt nije azuran, stvarno nisam pratio jer ne mogu da kupim, pa me nije ni zanimalo, ali sam se samo setio sada kada je Filip pitao.

Bolje i na groblje nego u drugu višu od tebe zgradu koja ti zaklanja pogled i gde stanari gledaju u tvoj stan po meni.
Ovako ti zgrade ne smetaju za osunčanost, tišina je, neće biti gradilište pored tebe itd...
Ali da uglavno ne vole ljudi pogled na groblje 😉
Pogled a groblje je svojevrstan omaž preplaćenim kvadratima kada svi na kraju dobiju manje više istu ilovacu. Ima neke filozofske pravde i svemu tome :)

Woodstar je svojevremeno prodavan za 2k ako se sećam dobro. To je neka prosek novogradnja, lokacija ispod proseka. Problem je što se na tu stranu ne gradi mnogo, pa onda ono što je novo i dostupno udara visoke cene.

Ne mislim da vredi 4000 svakako, ako to stvarno neko plati, zreo je za instituciju. Ima na mnogo bližim lokacijama centru po toj ceni da se nađe stan, koji bi bio i bolje okruženje za život i bolji ROI.

EDIT: Ovo je stara Bežanija nije Bežanijska kosa

Ovo je stari oglas, iz 2022 godine. Trenutna cena je verovatno oko 3500 eur/m2 ako bih morao da pogadjam.

Čovek prodaće po ceni koja bude prihvatljiva za kupca. Sve cene jesi previsoke, ali da li stvarno mislis da neko prodace stan za 1200 eur dok svi ostali prodaju po ceni od npr 1800 eur? Svi biste na njegovom mestu uradili isto. Sigurno ne biste prodali po mnogo nizoj ceni od one koja bi prosla kod nekog.
Pa ne mislim ja to misli Pera, ubi nas godinama ovde kako sve realno vredi bar 50% manje jer u Štokholmu ima bolje za manje, a za druga mu je ok mirijevski tavan star pola veka preko 2k. No nov si pa nisi pratio diskusiju, nisi ukapirao sarkazam. O Borči i tim delovima gde ni zombiji ne zalaze bolje da ne pričam šta je sve pisano. I baš to je suština, svi(svi) kukači ovde na temi koji tvrde godinama da su cene previsoke, nerealne, ne vrede, prodavci djubrad, agenti djubrad, kriminalci... i da balon samo što nije pukao prvi bi stavili i veću cenu za svoj stan umesto onoliko koliko misle da vredi.

Vrh