Airport city se još uvek zida, dodaju se novi objekti i ima još prosotora za ekspanziju. Kao najlogičniji deo grada za nove poslovno-stambene projekte u narednih 20-30 godina, vidim prostor Luke Beograd.Da li se najavljuje ili planira u Beogradu gradnja nekog poslovnog projekta poput Airport-city?
Znam da se planira i da će biti izgradnja i širenja grada pored aerodroma na parceli od 600hektara, samo ne znam da li se još negde pravi neki poslovni centar u Beogradu, pošto će tamo onda da skaču cene nekretnina...
Ne znam koliko ovakvi centri utiču na razvoj nekog kraja...
Oseti se uticaj svakako. Problem je kad ozbiljne firme neće da ulažu u neka mesta.Ne znam koliko ovakvi centri utiču na razvoj nekog kraja...
Ne mislim da manje Investitore nego baš na ozbiljne poslovne zgrade, nekretnine- kancelarije.Ne planira se ništa ni blizu te skale zasad. Stambena gradnja je previše isplativa trenutno, ko ima zemlju u gradu će gledati da pravi stanove uvek pre kancelarija.
Oseti se uticaj svakako. Problem je kad ozbiljne firme neće da ulažu u neka mesta.
Ne mislim da manje Investitore nego baš na ozbiljne poslovne zgrade, nekretnine- kancelarije.
Ok evo Analitičar je odgovorio ono što sam i ja od nekog čuo, ne znam jel ima neki članak za to.
Mene je čudilo kako BNV nije napravio jedan poslovni kvart ili barem nekoliko zgrada za tu namenu.
Zapravo dodjoši uvek gledaju da kupe u centru, to je neko praviloMislim da je do dođoša stvar, tj. leva obala ima lošu reputaciju za doseljenike jer se smatra sirotinjskim delom grada.
Drago mi je što cene skaču i tamo, znači da se ta reputacija menja. Mada je i dalje veliki broj iskompleksiranih koji bi pošto poto na NBG ili Vračar, normalan narod ide i u neke druge delove grada i oni se razvijaju.
Duz milutina milankovica rastu nove poslovne zgrade, mislim da je plan i tamo blizu geneksa da se napravi par poslovnih zgrada na mestu one napustene zgrade, a i AFI zemun zmaj postoji.Oseti se uticaj svakako. Problem je kad ozbiljne firme neće da ulažu u neka mesta.
Ne mislim da manje Investitore nego baš na ozbiljne poslovne zgrade, nekretnine- kancelarije.
Ok evo Analitičar je odgovorio ono što sam i ja od nekog čuo, ne znam jel ima neki članak za to.
Mene je čudilo kako BNV nije napravio jedan poslovni kvart ili barem nekoliko zgrada za tu namenu.
Zapravo dosta sada teraju ljude da se vracaju u kancelarije, znam vec par firmi koje su krenule polako... 2-3 dana obavezno itdKorona je dosta toga promenila pa je pitanje koliko se isplati poslovni prostor, a potražnja za stambenim jedinicama nikad veća.
2-3 dana je i dalje nedovoljno, u budućnosti ne znamo šta će biti.Zapravo dosta sada teraju ljude da se vracaju u kancelarije, znam vec par firmi koje su krenule polako... 2-3 dana obavezno itd
Ne bi me cudilo da kroz par godina bude opet sve po starom u vecini firmi
Ovde se pod oduzimanjem imovine misli na nekretnine, ako se ne varam. A pitanje je kako je ovo uopste definisano. Ako neko ima dugove po osnovu potrosackih kredita ili neke slicne to nije nikakav problem, uvek mozes da prodas neciji televizor ili da uzimas od plate i slicno. A za veca dugovanja, recimo po osnovu stambenih kredita i slicno, mozda su procenili da su takvi slucajevi retki, a mozda su napravili i neke izuzetke ili neku rupu. Pitanje je da li je ovo stalnog ili privremenog karaktera. Ovo sve "teoretski lepo zvuci", a da li je "malcice drukcije u praksi" videcemo.Pogledajte prilog 249489
Mere br. 2 i 3 su genijalne u kombinaciji. Najniže kamate, al' nema veze ako ni to ne možeš da otplatiš. Navali narode!![]()
Slazem se, samo ima tu i problem Mićo, cena, za onog ko nema keš. Cak i ako neko odluci da kupi kakvu-takvu kuću u Pazovi Novoj ili Staroj, to ne moze bez 100k minimalno. Za neke blize lokacije i 150k-200k. A banka ne daje kredite za kuće, odobrava ih jako retko. Pritom i preko tih 100k treba ti da sredis kucu u koju udjes, kakva god da je, bez 120k ne mozes nista da uradis. A nema bas svako 120k u kešu. I meni je prolazio taj potez kroz glavu, ali brzo sam odustao jer banka ne bi ni odobrila, a nesto nisam siguran da zelim da udjem u kuću koja moze potencijalno da bude rupa bez dna. Pola njih nije legalizovano, placevi haos nerazdeljeni, ko ce koga da uhvati za rep tu. Moze da bude spolja gladac, a iznutra jadac, a moze da bude raspad sistema pa da ulozis 50% vrednosti da je napravis da lici na nesto. Ni jedno ni drugo mi nije drago.Batajnica ima na 15..20km...industrijske zone Pazove Stare i Nove ..Inđija ...2 auto puta...pruga....blizi aerodrom..obilaznica
Borča ima 2 mosta..i ništa više
Realno ne moze da se poredi ....Ali....ljudi su čudni
Neko da 250k za stan u Bg a beče da da za 2.5 u Pazovi
Izgleda da trend ide u tom pravcu. Ono sto sam eksperimentalni utvrdio je da mi sada treba pola sata više do posla nego pre korone (da li je više saobracaja ili stanovnika nebitno je). U povratku to bude čak 45minuta u proseku više. To je već previše.Zapravo dosta sada teraju ljude da se vracaju u kancelarije, znam vec par firmi koje su krenule polako... 2-3 dana obavezno itd
Ne bi me cudilo da kroz par godina bude opet sve po starom u vecini firmi
To su naslovi, djavo je u detaljima i sitnim slovimaPogledajte prilog 249489
Mere br. 2 i 3 su genijalne u kombinaciji. Najniže kamate, al' nema veze ako ni to ne možeš da otplatiš. Navali narode!![]()
Ova kuća moze da bude i 200 minuta od Beograda, ne mora 20, svejedno je, nema frke, svakako vlasnik ne radi od 9 do 5, ne zuri da se cekira na ulazu u firmu.
Ovo nije klasicna vila, ovo vise dodje kao restoran sa bazenom i par soba da neko od gostiju moze da prespava.Ova kuća moze da bude i 200 minuta od Beograda, ne mora 20, svejedno je, nema frke, svakako vlasnik ne radi od 9 do 5, ne zuri da se cekira na ulazu u firmu.
Iskren da budem, ja da sam banka, zbog stavke 3, povećao bih kamate na kredite ili ukinuo finansiranje. Rizik je udario u plafon. Ne mogu da raspolažu zalogom za dugovanje.Pogledajte prilog 249489
Koja je onda poenta hipoteke?Iskren da budem, ja da sam banka, zbog stavke 3, povećao bih kamate na kredite ili ukinuo finansiranje.
Neko ti da novac koji nemaš, ti ne plaćaš rate i nikom ništa