Šta je novo?

Cene nekretnina

Moze da bude, sto da ne. Ja bih pre birao podavalska sela nego Borcu ali to sam ja :)

Mirjevo je iznudjeni kompromis zbog cene, u tu klasu spadaju i Ledine i ...
Meni najviše žao Ledina i Altine.... tako blizu i velika perspektiva ali ga ubiše neplanskom gradnjom i što nikad nece imati kanalizaciju...trotoare...a o 80% ulica širine 3 metra da ne pričamo

Meni najviše žao Ledina i Altine.... tako blizu i velika perspektiva ali ga ubiše neplanskom gradnjom i što nikad nece imati kanalizaciju...trotoare...a o 80% ulica širine 3 metra da ne pričamo
Ako si na glavnom putu, a levo hoces da skrenes, da se pomolis da te neko pusti. A ako nisi na glavnom putu, a hoces da se ukljucis na put da ides levo, onda je malo drugacije, onda moras duplo vise da se pomolis da te neko pusti.

Dal je moguce da covek koji nema dodirne tacke sa Srbijom, ovoliko palamudi, pa ovo nema nigde
Čovek lepo se izjasnio, ako krene rat u NL on beži po drugi put, iako mu je ta nesrećna Holandija donela toliko toga, a j*** ga sto ne bi došao u ovu Srbiju nenaprednu, pa mu puče film, jedina nada da se ne zarati u Holandiji 😂teška prica sve u svemu….

Evo kaze Mico predsednik da ce nam kulen pojeftiniti na cak 2000 dinara, sve OK
1755592618350.png

Ako si na glavnom putu, a levo hoces da skrenes, da se pomolis da te neko pusti. A ako nisi na glavnom putu, a hoces da se ukljucis na put da ides levo, onda je malo drugacije, onda moras duplo vise da se pomolis da te neko pusti.
A bio u planu i trebao nadvoznjak da bude i resen probem zanavek...ali biče mleko sa 200.na 150 din...i reseno..i kupicemo od Izraela naoruzanje za 1.5 mild ..i rešeno

Ne znas sta je strasnije Ledine ili Altina zbog te neplanske gradnje. Bio sam pre par dana na Altini, gledam one zgrade, ulice, infrastrukturu ... Prva asocijacija mi je na Kaludjericu, izbeglice ... samo sa malo vise para. Katastrofa sta su uradili od parceta zemlje koje je moglo da ima ogroman potencijal.

Jel neko zna sta bi sa prikljucenjem edb brojila u nelegalizovanim zgradama ? Odobreno...uplatili ....i ništa več skoro 2 meseca...

Ne znas sta je strasnije Ledine ili Altina zbog te neplanske gradnje. Bio sam pre par dana na Altini, gledam one zgrade, ulice, infrastrukturu ... Prva asocijacija mi je na Kaludjericu, izbeglice ... samo sa malo vise para. Katastrofa sta su uradili od parceta zemlje koje je moglo da ima ogroman potencijal.
Meni je lično Altina bolja od Ledina što se tiče kvaliteta života. Da, Ledine su bliže samom Beogradu, ali su ulice daleko uže i neuglednije. U pojedinim delovima Ledina uska ulica a ograde od betonskih blokova, kao albanska sela u okolini Bujanovca. Altina makar ima neku matricu ulica, širi kolovoz i prazan prostor između kuća i kolovoza. Na Ledinama je trotoar misaona imenica, a i svi su izgradili do same ivice. Sa Altine makar imaš neki izbor gde ćeš da se krećeš da li je to Ugrinovačka, Dobanovački put ili magistrala uz Galeniku. Ako živiš negde na sredini Ledina i bude gužva u Vojvođanskoj nek ti je Bog u pomoći jer nemaš gde. Još sad kad krene rekonstrukcija kružnog toka u Staroj Bežaniji ima da bude zanimljivo svima koji žive tamo

srednja.
Zavisi od percepcije srednjeg sloja. Ovo jeste projektovano za srednji sloj jedino što taj srednji sloj kod nas ili ne postoji ili je toliko plitak da ne može da isprati ponudu ili gleda nešto jeftinije jer budućnost ne izgleda svetla. Lično mislim da je tražena cifra za BNV prejaka (nakon treba dodati i 35K za garazma mesta koja su obavezna) što zbog arhitekture i projektovanja što zbog kvaliteta izvođenja i upotrebljenih materijala.
Po mom mišljenju u Beogradu na vodi živi pretežno srednja i viša srednja klasa. Stan uzet na kredit, auto na lizing, oba partnera moraju da rade i strepe od otkaza – to meni ne deluje kao bogatstvo, već kao život sa višim standardom, ali i dalje radna zavisnost.
Za mene si bogat onda kada imaš dovoljno pasivnih prihoda da ne moraš da radiš, niti da brineš ako ostaneš bez posla ili dođe do neke životne promene. Tek tada postoji prava finansijska sloboda. Sve dok moraš da radiš da bi održao svoj životni stil, bez obzira na to koliko on delovao luksuzno spolja, to je i dalje srednja klasa – eventualno viša srednja.

srednja.

Po mom mišljenju u Beogradu na vodi živi pretežno srednja i viša srednja klasa. Stan uzet na kredit, auto na lizing, oba partnera moraju da rade i strepe od otkaza – to meni ne deluje kao bogatstvo, već kao život sa višim standardom, ali i dalje radna zavisnost.
Za mene si bogat onda kada imaš dovoljno pasivnih prihoda da ne moraš da radiš, niti da brineš ako ostaneš bez posla ili dođe do neke životne promene. Tek tada postoji prava finansijska sloboda. Sve dok moraš da radiš da bi održao svoj životni stil, bez obzira na to koliko on delovao luksuzno spolja, to je i dalje srednja klasa – eventualno viša srednja.
Bravo! Tačno tako. 100% slažem se!
Srednja u običnim zgradama a viša srednja u premium!

srednja.

nisi bogat dok god moras da radis...

ili nije bitno da li si bogat dok radis ono sto volis a malo stvari zelis

za jos mudrosti i saveta, zapratite suzija

Daleko od toga da zive bogati ljudi tamo, to si lepo primetio. Jeste neka srednja klasa, rekao bih visa a ima i dosta onih koji su se rastegli van svojih mogucnosti. Ima i mnogo investicionih-spekulantskih kupovina tako da je struktura sarolika. S druge strane i dalje smatram da taj lifestyle nije nista posebno u BNV osim sto je sve novo i da je cena neodgovarajuca ali ocigledno ima onih koji su spremni da to plate ne bi li stovrili sebi neki privid da su uspeli (i ako su miljama daleko od finansike nezavisnosti)

Sve se svodi na to koliko ti treba :) nekome treba mnogo nekome je dosta i malo. Onda u tu jednacinu treba da dodas i zivotnu dob i decu i sve ostalo sto ide pride uz to. Nekome je malo da ima luksuzne stanove i jahte i mesecno ko zna koliko para a nekome je dovoljna brvnara na planini i par stotina eura. Kao sto rekoh ranije - nije bogat ko mnogo ima nego kome malo treba.

Blago srpskoj srednjoj klasi, ima ih tačno da svi stanu pod jednu šljivu - odnosno, u ovom slučaju, pod jedan veći građevinski projekat.
Nisu svi tamo naravno opet banalizuješ stvari. Ali definitivno da srednja klasa se oporavila od 90-ih godina i raste svakom godinom.

Vrh