Šta je novo?

Cene nekretnina

To je ono, ajde ti dokazi da Bog ne postoji!

Propusti u birokratiji i dalje ne znace da tunel nije bezbedan.prvu procu ke pustio Insajder koji je 25. Juna Plpustio vest da je ‘iz vise izvora’ cuo da dokumenta nisu potpisana, pa je glavni inzenjer rkao da je od 2. Jula sve potpisano i to je to, dokumentacija nije javno dostupna. Inace, jedini konkretan izvor u tom insajderovom tekstu je neki mestanin koji je tu gledao izgradnju i kome se tu ‘nista ne svidja’.

Zaobilazenje procedura zarad slikanja politicara je svakako problem koji se zapatio kod nas odavno i protiv kog se treba boriti ali treba malo i ukljuciti mozak sta je tu sustina. Ljudi koji izbegavaju tunel jer misle da ce se srusiti jer ne radi jos sistem za sutomatsko pracenje (do juce nisu znali da taj sistem postoji uopste a ni danas cemu sluzi) su mi ekvivalent onih sto su kacili cebad na prozore tokom pomracenja ‘99.
Pa zbog propusta, zaobilazenja procedura i dokumentacije koja nije javna se i nadstresnica desila...

Mislim da nisu toliko bitne slamarice, iako se slazem sa tim delom. To sto bi neko odustao od kupovine i stavio novac u slamaricu ne bi imalo ogroman makroekonomski efekat. Imalo bi, ali mnogo manji nego potencijalno povlacenje novca iz Srbije, to bi izazvalo potencijalno pad kursa, pad plata, a samim tim dodatno i cena nekretnina.
Nikada ne ide samo jedna stvar.

Не разумем шта је проблематично у томе да се избегава нова деоница? Посебно ако је напољу 40 степени?
Нисам рекао проблематично,већ чудно,обзиром на образовање.(Много је лакше убеђивати у било шта необразоване)Свако има свој избор,може да бира,и да се вози и Ибарском магистралом ако се нечег плаши.
Ако је проблем са клизиштем у тунелу а не буде адекватно одржаван и саниран знаће се за 20 година а не после 20 дана.Ни тренутак се нисам двоумио да прођем кроз најдужи тунел на траси.

Šta može biti sa cenama nekretnina ukoliko se uvede vanredno stanje u Srbiji?
Pa mislim da bi bila repriza korone. Nekih mesec dana apsolutni pad prometa na nulu. Posle se ljudi naviknu i to je to.
Lično mislim da i ako se uvede vanredno neće to toliko trajati. Mislim da će max trajati 7 dana kao što je Sultan Erdogan imao kad je tamo bio pokušaj revolucije. Jer za 7 dana se sve očisti. Mi smo najsličniji njima, i bili smo deo istog carstva. Nema tu velike mudrosti jedino odlučnost države da li želi nešto da sprovede ili ne. Do sada se država pokazala izuzetno mlaka i flexibilna po svim standardima i zapadnim i istočnim.
Mislim da je nebitno vreme trajanja vanrednog stanja koliko je važno šta se s tim rešava. Jer posle vanrednog neko mora biti pobednik. Ako i dalje bude nerešeno i da se ne zna kuda plovi ovaj brod onda bi to bilo pogubno. Onda bi se dešavalo sve što ste napisali. Slamarice, nema investicija i povlačenje svega iz Srbije. Likvidnost na nulu. Samo za hleba i masti i kraj.

Ali plate su vezane za EUR svima na iole boljim poslovima. Ako se ostvari ovaj scenario, samo će raslojavanje biti povećano, mada trenutne ekonomske prilike uopšte ne odgovaraju onome što se dešavalo 2008.
Bolje placeni poslovi su manje od 10% poslova. To znaci da oni koji jedva mogu da skrpe za Borcu ili Batajnicu vise nece moci da kupe po ovim cenama. A ti sa puno para nece bas juriti manje atraktivne lokacije. Kao sto se rast cena sirio iz centra ka periferiji, sad moze da se desi pad na periferiji koji se siri ka centru.
A sto se tice socijalnog raslojavanja, mi ga vec imamo.
A sto se tics ekonomskih prilika, ja se plasim SEKE, ali lokalne, tj. Srpske, ne Svetske ekononske krize.

Pa zbog propusta, zaobilazenja procedura i dokumentacije koja nije javna se i nadstresnica desila...
Да ли се сећаш кад је отворен пут Милош Велики,да је само један тунел био прописно осветљен,да је тунел у Брђанима био поплочан бетонским коцкама?Тада нико није правио проблем.Сад су сви осветљени и асфалтирани.

Да ли се сећаш кад је отворен пут Милош Велики,да је само један тунел био прописно осветљен,да је тунел у Брђанима био поплочан бетонским коцкама?Тада нико није правио проблем.Сад су сви осветљени и асфалтирани.
Pa normalno je da su osetljivi kada je slucaj sa nadstresnicom svez, oguglace ljudi kroz 10 godina

Isto tako neko zaista jeste ostetio vid tokom pomracenja Sunca. Znaci moramo stavljati cebad na prozore.
Isti odgovor kao iznad seljaku

Pa ono je, tvrdiš li da je bezbedan ili ne? Ako nemaš dokaza onda samo veruješ da jeste isto kao onaj što veruje da nije, nema neke razlike. Neka voze ljudi kud hoće. Mene više plaše pešački prelazi od tog tunela jer i ako me neki ćaci zgazi biće kao da ništa nije bilo.

E to je bas lepo 👏
Ima puno ugrozenih po ruralnim selima i 100e im znaci, a kamoli 5k evra.
Sa 100e samo zakrpiš neku rupu sa 5K možeš kuću da im renoviraš.
Meni nikako nije jasno kako neko može da ode na putovanje od 10k evra a zna da postoje deca u Srbiji koja imaju jedan obrok dnevno. Kako takav čovek posle stane ispred ogledala i šta vidi.

Poslednja izmena:
Da Bog postoji ne bi postojala dečija onkologija!

Propusti u birokratiji i dalje ne znace da tunel nije bezbedan.prvu procu ke pustio Insajder koji je 25. Juna Plpustio vest da je ‘iz vise izvora’ cuo da dokumenta nisu potpisana, pa je glavni inzenjer rkao da je od 2. Jula sve potpisano i to je to, dokumentacija nije javno dostupna. Inace, jedini konkretan izvor u tom insajderovom tekstu je neki mestanin koji je tu gledao izgradnju i kome se tu ‘nista ne svidja’.
Takodje je činjenica da klizište nije sanirano kao treba i da tunelska cev prolazi kroz isto.

Neće tunel da se uruši u sred leta ali kad počnu kiše sve će da se vidi. Uostalom šta je bilo u Grdelici, Miloš Veliki već je krpljen na par deonica, a nekih 15km oko Uba treba da se uradi ponovo ...

Нисам рекао проблематично,већ чудно,обзиром на образовање.(Много је лакше убеђивати у било шта необразоване)Свако има свој избор,може да бира,и да се вози и Ибарском магистралом ако се нечег плаши.
Ако је проблем са клизиштем у тунелу а не буде адекватно одржаван и саниран знаће се за 20 година а не после 20 дана.Ни тренутак се нисам двоумио да прођем кроз најдужи тунел на траси.
Obrazovanje nema veze ni sa čim. Imaš obrazovane ljude koji gutaju informer kao dobar dan i hoće da milicija lomi vilice narodu jer ih drmaju kompleksi.

Sa 100e samo zakrpiš neku rupu sa 5K možeš kuću da im renoviraš.
Meni nikako nije jasno kako neko može da ode na putovanje od 10k evra a zna da postoje deca u Srbiji koja imaju jedan obrok dnevno. Kako takav čovek posle stane ispred ogledala i šta vidi.
Ko koliko moze da pomogne, sve je humano, sve je lepo. Ja bih recimo preporucio Beogradjanima da povremeno odnesu nesto u decje svratiste (blok 38, vidim trenutno renoviraju). Garderoba, kape, rukavice pred zimu, sad mozda i pribor, grickalice, drustvene igre, sta god kome padne na pamet. Bas se raduju ta deca...

Ako zele bas na selo da daju, a ne znaju kome, uvek mogu da pitaju lokalnog popa gde da idu, dobri su to ljudi posteni ti lokalci popovi, oni znaju tacno koji su najugrozeniji u 7 okolnih sela kolika im je parohija.

Vrh