Šta je novo?

Cene nekretnina

Treba čovek da bude oprezan, čuvaj se i Bog će te čuvati. Ali ovo je malo više u domenu paranoje. Gde god da se okreneš vidiš oronule, neodržavane objekte. Jel treba da ne izlazimo iz kuće zbog toga?
Није прави пример али сам шокиран колико појединци верују медијима.Пре 15 дана дођу ми другари (професори из Ниша )за викенд у посету(Чачак) па настављају на Златибор.При поласку ми показују телефон и мапе и питају за савет како да избегну новоотворени тунел јер су прочитали да ће се урушити.У почетку изненађен,схватих да су озбиљни па им кажем,заобиђите планину старим путем.У повратку су поново свратили код мене и кажу да су поново ишли старим путем.
Тада је кроз наплатну станицу Паковраће прошло преко 300 000 возила.
И неко се чуди што пензионери,који имају само неколико канала,деценију ,даноноћно слушају исти причу владајућих партија и слепо верују истима.

Није прави пример али сам шокиран колико појединци верују медијима.Пре 15 дана дођу ми другари (професори из Ниша )за викенд у посету(Чачак) па настављају на Златибор.При поласку ми показују телефон и мапе и питају за савет како да избегну новоотворени тунел јер су прочитали да ће се урушити.У почетку изненађен,схватих да су озбиљни па им кажем,заобиђите планину старим путем.У повратку су поново свратили код мене и кажу да су поново ишли старим путем.
И неко се чуди што пензионери,који имају само неколико канала,деценију ,даноноћно слушају исти причу владајућих партија и слепо верују истима.
Не разумем шта је проблематично у томе да се избегава нова деоница? Посебно ако је напољу 40 степени?

Valjda mu brat ili ko već radi u nekoj državnoj firmi, pisao je...

Realno i ako neda izbore (a do skoro se hvalio sa "evo vam izbore ali nećete") samo pojačati blokade i proteste pred expo, turisti neće dolaziti, a ni dži aj ćaci gastosi jer su na informeru rekli da je u toku gradjanski rat.
Do tada ce nas zaduziti milijardama...pogledaj novi deel sa Izraelom....

Ja sam i gledao samo velike komplekse jer sa starogradnjama kod nas stvarno nema nikakve logike a ni ekonomske računice da se plaća. A mali investitori su po meni dosta riskantni. Veliki dosta taljigaju s prodajom što sam i opisao moje iskustvo s prodajnog dana BW za Iskru koja je za srednji sloj i standardna gradnja. Mislim da nezavisno od broja prisutnih kupaca najindikativnija činjenica mi je bila kad sam rekao da sam zainteresovan za dvosobne stanove (1-bedroom) a on otvorio i ono dve vertikale sve slobodne. Svaki stan. Bukvalno biraj sve. FOMO je nestao. Opet je tržište na strani kupaca ali bez mogućnosti cenkanja i snižavanja cena. Više da imaš vremena da odlučiš koji ćeš stan i da ne moraš sve da prelomiš za sat vremena.
Kolika je cena BW Iskre, bez PDV-a ?

Nema to veze sa medijima, ja sam isto isao pre mesec dana za Bajinu Bastu pa nisam isao kroz novi tunel, prosto ne verujem vladajucoj garnituri posebno zbog nacina na koji je otvoren (forsirano i zbog publiciteta) i situacije sa nadstresnicom (nesposobnost).

Prosto vise verujem svojoj voznji starim putem nego SNS gradnji, i dosta ljudi je proslo stanicom Novog Sada sve dok nije.

Ako ti nešto možeš da rasturiš za 6 meseci onda mi je prosto neverovatno da neko očekuje da onda oni mogu da pobede na izborima?! I da budu preko 50%. Mislim da je pik bio na izborima u Zaječaru i Kosjeriću a da svaki sledeći mesec će podrška sve više da slabi tim difuznim snagama kako ih ti zoveš. Jer kako glasati za nešto što ne možeš da uhvatiš ni za glavu ni za rep... Ali dobro. Nije nam dosadno a to što ekonomija trpi o tome ćemo neki drugi put.

Šta tebe briga, pa ne trpi holandska ekonomija.

Nema to veze sa medijima, ja sam isto isao pre mesec dana za Bajinu Bastu pa nisam isao kroz novi tunel, prosto ne verujem vladajucoj garnituri posebno zbog nacina na koji je otvoren (forsirano i zbog publiciteta) i situacije sa nadstresnicom (nesposobnost).

Prosto vise verujem svojoj voznji starim putem nego SNS gradnji, i dosta ljudi je proslo stanicom Novog Sada sve dok nije.
To sve veze ima sa medijima. I tviteroreditsferom u kojoj te vesti posle odzvanjaju.

SNS vec 13 godina upravlja odrzavanjem infrastrukture u zemlji, tvojom logikom ni taj stari put ne bi trebalo da ima nista vise tvog poverenja. Al ok, kad objavi N1 vest da je mebezbedan zaobilazices i njega i pricati da to nema veze sa medijima.

To sve veze ima sa medijima. I tviteroreditsferom u kojoj te vesti posle odzvanjaju.
Kao da trenutna vlasta ima veliko nepoverenje u narodu... ko bi rekao nakon dogadjaja koji nam se desavaju u poslednjih 12 meseci.

MUP ubije boga u ljudima i onda izadje 3h kasnije Dacic da prica bajke i trazi da ljudi ne veruju svojim ocima, i onda takvoj vladi ja treba da verujem da je tunel odradjen kako treba.
U roku od 2 dana dodjemo od "drzava nema zvucni top" do toga da ima ali nije bio koriscen, itd itd...

Ne verujem da je taj tunel sada nebezbedan, ali je uradjen fuserski, pa ce mu vek trajanja biti znatno kraci od standarda, tj postace nebezbedan u nekom trenutku u buducnosti.
Pritom su nam uzeli lovu, za ovaj fuseraj.

Neko pređe na drugu stranu ulice da ne bi gazio preko ivice pločnika, postoji naziv za tu dijagnozu- OCD. Baš zato što nemaš sposobnost rendgetskog vida, nadam se da na svesnom i kognitivnom nivou uviđaš da samo zato što nešto izgleda nebezbedno, zapravo ne znači da jeste nebezbedno.

Ako ti nešto izgleda nebezbedno, onda to prijaviš nadležnom organu.
Ukoliko nadležni organ ne reaguje postoje 2 opcije. Ti imaš OCD i nemaš pojma o čemu pričaš ili nadležni organ ne radi svoj posao kako treba.

Kad letiš avionom, ako primetiš da je neki šraf nedostaje, olabavljen je, ili neki čovek ti zbog nečega izgleda sumnjivo (pomisliš da je terorista), vidiš dim, ako to prijaviš dužnost posade je da to proveri. Iako nemaš ni pilotsku dozvolu, ni bezbednosnu diplomu, ni šta već.

Pošto već deliš dijagnoze, i ko ima OCD i šta sve ne. Sledeći put kad budeš u Zemunu prošetaj Glavnom i onda napiši da je u pitanju OCD i da li bi svojoj deci dozvolio da tuda prolaze.

To je moj primer. Ostavljam mogućnost da imam OCD i da je taj prolaz bezbedan.

SNS vec 13 godina upravlja odrzavanjem infrastrukture u zemlji, tvojom logikom ni taj stari put ne bi trebalo da ima nista vise tvog poverenja. Al ok, kad objavi N1 vest da je mebezbedan zaobilazices i njega i pricati da to nema veze sa medijima.
Tako radi poverenje, kada ga izgubis mnogo ga je tesko dobiti nazad... ljudi su sada 100x skloniji da veruju negativnoj vesti i sa dobrim razlogom
Ne kazem, i druga strana preuvelicava stvari, ali da je kontroverzno bilo otvaranje tunela jeste.

Dok npr za Prokop nemam problem da cirkulisem iako je bilo vesti na N1 oko nebezbednosti istog.

Kao da trenutna vlasta ima veliko nepoverenje u narodu... ko bi rekao nakon dogadjaja koji nam se desavaju u poslednjih 12 meseci.

MUP ubije boga u ljudima i onda izadje 3h kasnije Dacic da prica bajke i trazi da ljudi ne veruju svojim ocima, i onda takvoj vladi ja treba da verujem da je tunel odradjen kako treba.
U roku od 2 dana dodjemo od "drzava nema zvucni top" do toga da ima ali nije bio koriscen, itd itd...
Jedno je nemati poverenja u vlast oko dnevnopolitickih tema (zamisli, politicari lazu), drugo je menjati planove puta jer treba da prodjes ispod tunela koji se gradio u doba neke stranke.

Žao mi je kad cujem ovakav narativ od Dzoa. Pogotovu kad dodje ovde na nedelju dana pa nam prica kako ovde stoje stvari. Mogi reci da sam razocaran.

Žao mi je kad cujem ovakav narativ od Dzoa. Pogotovu kad dodje ovde na nedelju dana pa nam prica kako ovde stoje stvari. Mogi reci da sam razocaran.
Ja sam ovde 5 nedelja samo ovo leto plus 2 nedelje za Uskrs plus još oktobar 2 nedelje! Tako da sam ja u Srbiji 2-2,5 meseci godišnje!

@G.I.Joe , jel mislis da su Djilas i Vucic isti ?
Vrlo slični i oba jako pragmatični. Što se tiče krađe i nameštanja tendera su isti Đilas i Mali. Mislim da lično Vučić ne uzima toliko koliko voli vlast. Dok Siniša Mali je car za keš. On uzima sve legalno na milijarde i skriva svuda. On je mozak.

Jedno je nemati poverenja u vlast oko dnevnopolitickih tema (zamisli, politicari lazu), drugo je menjati planove puta jer treba da prodjes ispod tunela koji se gradio u doba neke stranke.
Pa da li tebi uliva poverenje nacin na koji je tunel otvoren? Umesto da je otvaranje odlozeno da se osposobi sistem automatskog upravljanja saobracajem u tunelu nasa vlada donosi uredbu izuzetka tunela od pravilnika bezbednosti tunela da bi ga otvorila za politicke poene.

A inzenjeri za nadzor jednoglasno odbili da potpisu zapisnik... mislim ne moras biti zatrovan reddit i twiter sferom da vidis da je otvoren nakaradno na slican nacin i razlog kao stanica u Novom Sadu.

Tu si u pravu. Ali prvo što su trebali vlast da urade je da prestanu da se opravdavaju ikome! Policija je uvek u pravu i ne smeš da im dopadneš šaka! Ali isto i svako ko duže ustanak i bunu i revoluciju mora znati cenu toga! Tu je tanka linija između vile u Užičkoj i CZ-a!

Joe,обзиром где живиш и радиш неби требало толико да те занима тренутна ситуација у Србији.Незахвално је коментирасити ,има много острашћених ,заведених и тиме их само изазиваш .Власт треба да се мења,дошло се до краја,засићење,без обзира на све а теби обзиром где живиш,може бити само боље.Спољну политику не можемо мењати,на рат и мир немамо утицај,курс ако не буде стабилан,опет теби иде у прилог јер ћеш добити више динара за продати евро,стан лакше купити кад овде плате буду мање.Битно је да ће се за криминал одговарати,(што да сада није био случај,)остало ће све остати исто.Они који су се накрали,живеће бахато и ширити бизнисе,они који нису,промениће дрес и поново учествовати у власти (већ виђено).Као народ,морамо се мењати а то не може преко ноћи или променом неких људи.Било би добро да до избора што пре дође
Mene samo interesuje da ne bude rata! I da nema sankcija i da rade avioni. Hoće li biti ova ili ona stranka baš me briga. Meni se ne sviđa rušilacka priča koju guraju Blokaderi od prvog dana i te balvan revolucije i blokade fakulteta. Ja sam balvan revoluciju preživeo kao mali i na to sam jako alergičan! Plus sto smo svi debelo izgubili! Što se vidi po slavljenju Oluje!

Objasni nam Dži Aj, pošto se bolje razumeš, tu rušilačku priču koju guraju blokaderi teroristi.

Vrh