super.operater
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.05.2025.
- Pohvaljen
- 1.535
'ajd u 100e da će izbori pre 2027?E sad ko će da pokupi glasove ove grupe to ćemo videti tek 2027.
'ajd u 100e da će izbori pre 2027?E sad ko će da pokupi glasove ove grupe to ćemo videti tek 2027.
Ti si baš pravi ćaći što bi se reklo. Imaš odličan kontakt sa stvarnošću iako ne živiš ovde. I dalje čekamo da dovedeš decu ovde da ga pregazi neki drugi ćaci i da kriviš vanzemaljce. Sačekaj izbore, pusti informer i mesta od 150 penzionera. Uživaj, 30c, bazeni i pusti neki govor vlasti u pozadini i zamišljaj miliciju koja lomi vilice studentkinjama.Ti si baš pravi blokader što bi se reklo. Nemaš kontak s stvarnošću. Jel vidiš da su svi priznali izbore u Kosjeriću i Zaječaru? Pogledaj samo koliko ljudi sada ima na protestima? Pogledaj druge gradove? Evo ja ti mogu reći Sombor i Požarevac - ono je teško i mučno i gledati dođe 50-100 ljudi koji zvižde u glavnoj ulici i ostali ljudi sede u kafićima i gledaju u njih kao na zoološki. Ljudi sede i jedu kokice i neće da se priključe revoluciji znači dobro im je.
Mislim da je jasno da dok god ne bude velike svetske krize (tipa 2008) ili rata i sankcija Vučić ostaje. Ono kao odlazi Beneton a dolazi neko drugi to ništa ne menja.
Pojavila se i 4. grupacija a to su ljudi koji mrze i Vučića i Blokadere. E sad ko će da pokupi glasove ove grupe to ćemo videti tek 2027.
Kao što sam rekao sad nam obećavaju švedske institucije, a 80-ih su švedski standard. Ako su blokaderi toliko za institucije, neka se lepo registruju kao stranka, kao NVO ili kao šta god, neka krenu tako a ne kao bezimena grupa.
Pa kada je saka jada, sto ne daju izbore? Da nije zato sto se stolica debelo klima?Ti si baš pravi blokader što bi se reklo. Nemaš kontak s stvarnošću. Jel vidiš da su svi priznali izbore u Kosjeriću i Zaječaru? Pogledaj samo koliko ljudi sada ima na protestima? Pogledaj druge gradove? Evo ja ti mogu reći Sombor i Požarevac - ono je teško i mučno i gledati dođe 50-100 ljudi koji zvižde u glavnoj ulici i ostali ljudi sede u kafićima i gledaju u njih kao na zoološki. Ljudi sede i jedu kokice i neće da se priključe revoluciji znači dobro im je.
Mislim da je jasno da dok god ne bude velike svetske krize (tipa 2008) ili rata i sankcija Vučić ostaje. Ono kao odlazi Beneton a dolazi neko drugi to ništa ne menja.
Pojavila se i 4. grupacija a to su ljudi koji mrze i Vučića i Blokadere. E sad ko će da pokupi glasove ove grupe to ćemo videti tek 2027.
Kao što sam rekao sad nam obećavaju švedske institucije, a 80-ih su švedski standard. Ako su blokaderi toliko za institucije, neka se lepo registruju kao stranka, kao NVO ili kao šta god, neka krenu tako a ne kao bezimena grupa.
Najveći problem našeg društva je ekstremna polarizacija. Ne bih rekao da su svi koji su deo državnog aparata nepsosobni uhlebi, a isto tako na ovom forumu se vidi koliko sumanutih delulu ideja dolazi od ljutih protivnika režima. To što nisi Ćaci je lepo i pohvalno, ali to opredeljenje, samo po sebi, ne znači da imaš ikakvu predstavu o čemu govoriš.Da, drzava zaposli 5 caci inzenjera za koje svi mi placamo poreze da bi oni imali plate, a onda namesti tender (takodje od nasih para) kojim njihov posao za koji su nesposobni dobije neka caci firma i taj posao se dodatno naplati 5 puta vise, i opet ne bude uradjeno kako treba, i opet imamo novi tender za par godina.
Saberi se, osobo koja ne živiš u Srbiji.Ti si baš pravi blokader što bi se reklo. Nemaš kontak s stvarnošću. Jel vidiš da su svi priznali izbore u Kosjeriću i Zaječaru? Pogledaj samo koliko ljudi sada ima na protestima? Pogledaj druge gradove? Evo ja ti mogu reći Sombor i Požarevac - ono je teško i mučno i gledati dođe 50-100 ljudi koji zvižde u glavnoj ulici i ostali ljudi sede u kafićima i gledaju u njih kao na zoološki. Ljudi sede i jedu kokice i neće da se priključe revoluciji znači dobro im je.
Apsolutno!Najveći problem našeg društva je ekstremna polarizacija. Ne bih rekao da su svi koji su deo državnog aparata nepsosobni uhlebi, a isto tako na ovom forumu se vidi koliko sumanutih delulu ideja dolazi od ljutih protivnika režima.
Da, strucnjaci iz ministarstva (ili generalno strucnjaci) znaju bolje od nekoga ko odokativno procenjuje kad je vreme za rekonstrukciju i koliko je kriticno stanje.
Nadstresnica nije odjednom svima dala inzenjerske diplome. Sad znaci posto su Toma Mona i Vesic uhapseni ja mogu ici random po gradu i utvrditi da je pola grada na ivici nove tragedije (sto je kapiram nekome ko se otrovao dnevnom politikom realnost).
A zašto da da izbore? Ima stabilnu većinu u Skupštini! Na izbore se ide ako nemaš većinu za sastavljanje Vlade. Po meni SNS to sada ima. Glupost je bila priznajem što je izlazio na vanredne izbore a imao 90% parlamenta i 80% podrške. Čemu to? I sam Dačić mu je rekao da nikad ne treba da se ide na prevremene izbore, ako se ne mora i s tim se slažem.Pa kada je saka jada, sto ne daju izbore? Da nije zato sto se stolica debelo klima?
Pre bih rekao da ti nemas dotak sa stvarnoscu jer ti ne zivis ovde Joe nego mi ostali.
Stvar je u tome sto ima 90% parlamenta sa otprilike 25% podrške. Ako da izbore (ali poštene a ne kao one u Zaječaru i Kosjeriću) leti sa vlasti a sledeća instanca je verovatno zatvor. Ako ne da izbore rizikuje još veće sukobe a onda će zatvor da izgleda kao primamljiva solucija.A zašto da da izbore? Ima stabilnu većinu u Skupštini! Na izbore se ide ako nemaš većinu za sastavljanje Vlade. Po meni SNS to sada ima. Glupost je bila priznajem što je izlazio na vanredne izbore a imao 90% parlamenta i 80% podrške. Čemu to?
Zato sto je to izlaz iz drustvene i politicke krize? Kakvo glupo pitanje.A zašto da da izbore? Ima stabilnu većinu u Skupštini! Na izbore se ide ako nemaš većinu za sastavljanje Vlade. Po meni SNS to sada ima. Glupost je bila priznajem što je izlazio na vanredne izbore a imao 90% parlamenta i 80% podrške. Čemu to? I sam Dačić mu je rekao da nikad ne treba da se ide na prevremene izbore, ako se ne mora i s tim se slažem.
Za pocetak moglo bi sudstvo i policija da postupaju po zakonu i da predsednik ne daje pomilovanja kriminalcima, da imamo politicare koji izlaze na TV duele i da nemamo totalni medijski mrak, a za svedsku i platu cemo lako.Ja gledam po meni objektivno šta se dešava a plus ovo mi je treća revolucija i 2. rat. Tako da imam malo više iskustva oko toga. Ja se samo pitam da li ljudi misle da ako dođu Blokaderi na vlast da će im plata porasti 2x ili da će institucije postati švedske? Ko to misli on se stvarno dobro umislio.
Ali ti sada nemas mir niti stabilnost.Meni lično je jedino važno da se sačuva mir i stabilnost.
Loš ti je primer, jer je nadtrešnica primer neadekvatno urađene sanacije, a ne stare i dotrajale konstrukcije. Kada bi uzeli da sređuju Pančevački most, možda bi postojala bojazan nakon takve, potenicjalnio nesavesne, rekonstrukcije. Postoje stvari koje su urađene valjano i ispravno koje prethode ovoj vlasti. Ako ti je vizuelni momenat determinišući faktor u ocenjivanju gde da se krećeš i boraviš, veća je verovatnoća da bi skončao pod nadstrešnicom novosadske železničke stanice nego prelazeći Pančevački most.U tome je i poenta, da ti ne treba građevinska diploma za neke stvari. A ti što imaju građevinsku diplomu, oni su izgubili poverenje.
2 primera koja meni prva padaju na pamet su Pančevački most i ona kuća/zgrada sa sunčanim satom u Zemunu. Tragedije koje čekaju da se dogode.
Ja lično izbegavam i jedno i drugo. U Zemunu uvek pređem na drugu stranu. I može sada akademik da mi tvrdi (ili Defke i Analitičar zajedno) da je bezbedno proći ispod one skele, nema tih para za koje bih to uradio.
A neko sa diplomom je to dozvolio, da ona zgrada onako stoji i da je dozvoljen prolaz.
A to što su Vesić i Toma na pragu zatvora potvrđuje da je sistem do vrha nesposoban.
Treba čovek da bude oprezan, čuvaj se i Bog će te čuvati. Ali ovo je malo više u domenu paranoje. Gde god da se okreneš vidiš oronule, neodržavane objekte. Jel treba da ne izlazimo iz kuće zbog toga?U tome je i poenta, da ti ne treba građevinska diploma za neke stvari. A ti što imaju građevinsku diplomu, oni su izgubili poverenje.
2 primera koja meni prva padaju na pamet su Pančevački most i ona kuća/zgrada sa sunčanim satom u Zemunu. Tragedije koje čekaju da se dogode.
Ja lično izbegavam i jedno i drugo. U Zemunu uvek pređem na drugu stranu. I može sada akademik da mi tvrdi (ili Defke i Analitičar zajedno) da je bezbedno proći ispod one skele, nema tih para za koje bih to uradio.
A neko sa diplomom je to dozvolio, da ona zgrada onako stoji i da je dozvoljen prolaz.
A to što su Vesić i Toma na pragu zatvora potvrđuje da je sistem do vrha nesposoban.
Loš ti je primer, jer je nadtrešnica primer neadekvatno urađene sanacije, a ne stare i dotrajale konstrukcije. Kada bi uzeli da sređuju Pančevački most, možda bi postojala bojazan nakon takve, potenicjalnio nesavesne, rekonstrukcije. Postoje stvari koje su urađene valjano i ispravno koje prethode ovoj vlasti. Ako ti je vizuelni momenat determinišući faktor u ocenjivanju gde da se krećeš i boraviš, veća je verovatnoća da bi skončao pod nadstrešnicom novosadske železničke stanice nego prelazeći Pančevački most.
Ko je od bivših ikad otišao u zatvor......i kada su pali porezi ? Nikad....Čekaju investitori da vide u kom će pravcu da ide i ko će u zatvor u međuvremenu se šuška da ako dođe do promene vlasti da će da se menja i poreska politika prema nekretninama.
Nema on decuTi si baš pravi ćaći što bi se reklo. Imaš odličan kontakt sa stvarnošću iako ne živiš ovde. I dalje čekamo da dovedeš decu ovde da ga pregazi neki drugi ćaci i da kriviš vanzemaljce. Sačekaj izbore, pusti informer i mesta od 150 penzionera. Uživaj, 30c, bazeni i pusti neki govor vlasti u pozadini i zamišljaj miliciju koja lomi vilice studentkinjama.
Pa pošto sistem ne postoji, onda svako odlučuje za sebe.Treba čovek da bude oprezan, čuvaj se i Bog će te čuvati. Ali ovo je malo više u domenu paranoje. Gde god da se okreneš vidiš oronule, neodržavane objekte. Jel treba da ne izlazimo iz kuće zbog toga?
Priznajem lepo napisano..baš leponisu isti dzole, nemo da banalizujes stvari.
ima svakakvih, ali nisu isti. problem sa tvojim narativom je, da nijedna promena nije vredna borbe, sto je paradox sam po sebi, jer jedina konstanta je promena, i jedini napredak je kroz promenu.
mislim nemoj menjas gace 13 godina pa idi da kupis stan u bloku 65, the one kompleksu, pa mislice da se imigrant iz holandije koji mirise na burek sa zeljem koji je stojao u kaci sa pokislom jogurtom koji tvoj deda cuva od 44, za slucaj da se cetnici vrate da igraju sah na bezanijskoj kosi
Ma zna on nego ima veze sa vlašću...znamo sePa kada je saka jada, sto ne daju izbore? Da nije zato sto se stolica debelo klima?
Pre bih rekao da ti nemas dotak sa stvarnoscu jer ti ne zivis ovde Joe nego mi ostali.
Joe,обзиром где живиш и радиш неби требало толико да те занима тренутна ситуација у Србији.Незахвално је коментирасити ,има много острашћених ,заведених и тиме их само изазиваш .Власт треба да се мења,дошло се до краја,засићење,без обзира на све а теби обзиром где живиш,може бити само боље.Спољну политику не можемо мењати,на рат и мир немамо утицај,курс ако не буде стабилан,опет теби иде у прилог јер ћеш добити више динара за продати евро,стан лакше купити кад овде плате буду мање.Битно је да ће се за криминал одговарати,(што да сада није био случај,)остало ће све остати исто.Они који су се накрали,живеће бахато и ширити бизнисе,они који нису,промениће дрес и поново учествовати у власти (већ виђено).Као народ,морамо се мењати а то не може преко ноћи или променом неких људи.Било би добро да до избора што пре дођеTi si baš pravi blokader što bi se reklo. Nemaš kontak s stvarnošću. Jel vidiš da su svi priznali izbore u Kosjeriću i Zaječaru? Pogledaj samo koliko ljudi sada ima na protestima? Pogledaj druge gradove? Evo ja ti mogu reći Sombor i Požarevac - ono je teško i mučno i gledati dođe 50-100 ljudi koji zvižde u glavnoj ulici i ostali ljudi sede u kafićima i gledaju u njih kao na zoološki. Ljudi sede i jedu kokice i neće da se priključe revoluciji znači dobro im je.
Pu, pu, ćuti, ne spominji izbore i 2016. Mala suerte.али јесен 2016 највероватније.
Neko pređe na drugu stranu ulice da ne bi gazio preko ivice pločnika, postoji naziv za tu dijagnozu- OCD. Baš zato što nemaš sposobnost rendgetskog vida, nadam se da na svesnom i kognitivnom nivou uviđaš da samo zato što nešto izgleda nebezbedno, zapravo ne znači da jeste nebezbedno.Pa pošto sistem ne postoji, onda svako odlučuje za sebe.
Da se ne izlazi iz kuće, ja nisam za to, ali i da se slepo veruje vlastima koji kažu da je nešto sigurno, nisam ni za to.
U Glavnoj u Zemunu pređem na drugu stranu, vidim ljudi prolaze bez problema, ne smatram ni sebe ludim zbog toga a ni ostale.
Svakako se ne treba podsmevati i lupati dijagnoze kao što je Analitičar uradio na nečiju tvrdnju da se ne oseća bezbedno prelazeći Pančevac.
Valjda mu brat ili ko već radi u nekoj državnoj firmi, pisao je...Ma zna on nego ima veze sa vlašću...znamo se