Nemoj da imaš selektivno pamćenje. Već sam napisao da planiram da se vratim. Zbog toga sam i digao veći kredit od planiranog, da bih lakše prodao/izdao stan, a pored toga sam uložio u jedan posao tamo, a mogao sam npr da dam učešće za još jedan stan i da kukam ovde na temi kako su cene prevelike. Sutra ako da bog pa od posla kupim 3 stana biće "samo kriminalci kupuju", a oni laganica, može da gori firma on ide kući u 17:00:01. Vraćam se jer ne vidim šta mi to lično Beograd pruža više od drugog manjeg grada. Školu sam završio, ne izlazim više, umetničko klizanje mi ne treba, a ni ambasada Tunisa dok sam poslovno napravio šta sam napravio samo da završim proces nezavisnosti od lokacije.
Pisao sam i zašto sam otišao. Otišao sam u doba krize, a zapravo nikad nisam ni želeo da odem. U BGu imam pola rodbine, rodjenog brata koji je tu 25+ godina, ženinog rodjenog brata tako da sam odolevao prelasku "do kraja" što bi se reklo. Imao sam ponudu iz jedne firme koja me je zvala jer smo imali kontakt ranije i prepoznali su moje mogućnosti, a s obzirom da imam u BGu koga imam mogao sam da se uštekam ponekad i za prenoćište. Isto bi bilo i da je u pitanju Niš, Novi Sad ili KG, skroz je nebitno. Putovao sam svakog dana do Beograda (ono što Sale kaže da nisam), a uz to još i povremeno terenski posao, celog dana u autu. Da sam imao mogućnosti kao sada što mnogi rade remote nikada ne bih otišao, a posebno ne bih punio glavu ljudima kako žive život nedostojnog čoveka, a ja sa sela od 50 ljudi ili pametovao iz centra Niša sa platom od 3k. Nit kročio na periferiju, nit koristio javni prevoz, a razumem se u sve.
Nismo pričali ni o Vranju, ni o Prokuplju, ni Majdanpeku... već o Nišu, Novom Sadu... pa je čak i tamo život nedostojan čoveka. Dolazite za Beograd nemam ništa protiv, samo manje kukanja na cene, što se kaže jedite i plačite, a ja ću Beograd da prepustim nekome drugom.