Sada je ukratko rečeno situacija ovakva:
- ponuda "dobrih" stanova je veoma loša, a vrlo često su dobri stanovi sa APP cenom
- dosta se nude stanovi u izvornom stanju, ali po veoma visokoj ceni (moje lično mišljenje, možda je nekom povoljna)
- kao što znate, mnoge kupovine su vezane, pa je i prodavcima teško da pronađu narednu nekretninu, a da istu ne plate po APP ceni. U razgovoru sa raznim prodavcima, naslušao sam se raznih priča koje potvrđuju "da im toliko treba", a vrlo često žele da utope loš stan na dobroj lokaciji i kupe 2 (jedan izdaju i dopune budžet) ili pređu u bolje sređen/novogradnju
- kao i pre godinu-dve, dosta kupoprodaja starogradnje se dešava van oglasa, u ličnim dogovorima
- velika ponuda suterena, prizemlja niskog i visokog i potkrovlja, kao i neuknjiženih stanova - sada je njihovo vreme

- velika potražnja je sada "iznedrila" nove lokacije koje su mnogo popularnije nego pre, kao što je Pančevo, Pazove, i sl.
- postoji, sa druge strane i "paralelna ponuda", povoljnih stanova u Mladenovcu, Lazarevcu, opštini Grocka i sl. ali i pored dobre cene, tražnja je mala, ponajviše zbog mentaliteta ljudi
Napomena - ovo je samo moje mišljenje i iskustvo sa terena / oglasa