Oni su ispunili sva poglavlja, mi nismo. Nece Bugari da se zeznu. Ne brinem se ja za Bugare.Jeste, Bugari su baš čistiS obzirom da Bugarska ima slične probleme kao i mi ko zna, možda i daju nešto.
Ma da, Bugari su bas revnosno ispunili sva poglavlja u poptuno zasluženo primljeni u veliku porodicu naroda zvanu EU. Inače, proces članstva je krajnje objektivan i transparentan i ne zavisi od trenutnih političkih projekcija, već u suštinskom ispunjenju zahteva od strane zemlje kandidata.Oni su ispunili sva poglavlja, mi nismo. Nece Bugari da se zeznu. Ne brinem se ja za Bugare.
Koji je ovo raspad sistema. Čak ako pogledamo prosečne plate u Beogradu, pa da kažemo da cene nekretnina prate rast plata, dobijemo da je za taj period rast plata bio 2x, a rast cena nekretnina 3x.Totalno zanimljivo (ne znam da li je do sada bilo)
Srednja vrednost oglasenih cena na Halo Oglasima
![]()
Prosečna cena nekretnina u Srbiji | Halo oglasi
Uporedni prikaz prosečnih cena nekretnina u Srbijiwww.halooglasi.com
Pogledajte prilog 240609
Mislim da su Novosadjani i Nislije u gorem polozaju nego Beogradjani sto se tice odnosa plata i cena nekretnina.A u drugim gradovima u Srbiji da li se prati rast plata sa rastom cena nekretnina?
Većini je želja BG, osim nama Novosadjanima i delom ljudima iz Vojvodine![]()
Novosađani su u februaru u proseku zarađivali 118.934 dinara, pokazuju poslednji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS)Mislim da su Novosadjani i Nislije u gorem polozaju nego Beogradjani sto se tice odnosa plata i cena nekretnina.
A npr koliko cujem Šabac je preskup sa nekretninama u odnosu na primanja ljudi tamo.
Kakve sočne željeLjudi neće da rade za minimalac +150 eur, međutim ako se minimalac poveća kao što je najavljeno, biće viši nego u Bugarskoj, pa odoše sve motaone, gumari i slična industrija kod braće Bvlgara. Znaci rešenje je da ko nema da plato radnika 1000 eur plis porezi i doprinosi ni ne treba da posluje u Srbiji. Želimo samo high performere.
Što misliš da bi to prolongiralo odlazak? U takvom slučaju ostaju.Kakve sočne želje. Ako prenosiš želje naših vlastelina onda su lobotomija. Nabijemo inflaciju, pljačkamo domaće stanovništvo, podignemo plate i penzije iz duga a minimalac zakonom i to je to. Postajemo high tech zemlja
.
U realnosti, dozvolili smo da se na radnike iz uvoza plaća manje poreza i doprinosa u odnosu na domaće stanovništvo. To će prolongirati odlazak tih firmi ali će biti teško domaćem stanovništvu za posao.
Bukvalno ima da grebu da pobegnu van a strane firme da se takmiče koja će više da uveze radnika.
Dokle god priliv deviza bude veći od odliva. Logika tu ne postoji i ekonomska računica. To je odavno nepostojeće. Znaš ono "Srbija ne sme da stane". E pa kad staneDokle mogu onda da rastu cene nekretnina u Srbiji?
Po meni ne mogu u nedogled u odnosu na razvijenije zemlje i bolje gradove za život ili se možda varam?
Ako dovoljno narastu lakše će se starosedeoci odlučivati za prodaju u Srbiji(Beogradu, NS-u, NIšu) i kupovinu u tim(uglavnom zapadnim) državama i prelazak tamo za život.
Zasto da kupe poljoprivredno zemljiste kad ce sve to da bude zagadjeno litijumom, fabrikama guma ili ovim drugim rudnicima? Mada i kupovina stanova je pod znakom pitanja kad nam budu zagadili vodu, ali dobro. Bitno je da se pre Expoa rasproda sto vise po sto vecoj ceni, pa kad dozvole rudnik litijuma onda da pokupe pare i pobegnu, a narod nek zivi u stanovima od 5ke/m2 u Mirijevu i pije vodu obogacenu litijumom.Ne znam zašto se Investicioni kupci ne odlučuju za poljoprivredno zemljište u Srbiji?
I ovde na temi na forumu se pričalo najmanje o tome, bile su berza, cripto, obveznice itd...
Da li je jako malo ljudi upućeno oko toga i lakše su nekretnine oko pronalaska zakupca za obične ljude.
Pre 6-7 godina sam razmatrao jer je u EU zemljište na ceni i dobilo je na ceni. Kod nas je problem usitnjenost poseda. Drugi problem je šta gajiti na toj parceli jer je otkupna cena zaista mizerna a i neizvesna. Ljudi beže od poljoprivrede jer je loša državna politika od 70-tih.Ne znam zašto se Investicioni kupci ne odlučuju za poljoprivredno zemljište u Srbiji?
I ovde na temi na forumu se pričalo najmanje o tome, bile su berza, cripto, obveznice itd...
Da li je jako malo ljudi upućeno oko toga i lakše su nekretnine oko pronalaska zakupca za obične ljude.
Ko u Šapcu moze da kupi nekretninu za 1700e? Koliki procenat Šapčana?EDIT: Gledao sam ja nekretnine u Šabcu, može za 1500-1700eur/m2 dobri dvosobni stanovi na ok lokacijama da se nadju.
Šabac će se isto širiti i čeka ga unapredjenje.
Cene ce rasti dok se ne isprazne dzepovi svih ljudi sa sumnjivim poreklom imovine. A sada rastu jos brze, izgleda da se bas plase promene i da je bas zurba.Dokle mogu onda da rastu cene nekretnina u Srbiji?
Po meni ne mogu u nedogled u odnosu na razvijenije zemlje i bolje gradove za život ili se možda varam?
Ako dovoljno narastu lakše će se starosedeoci odlučivati za prodaju u Srbiji(Beogradu, NS-u, NIšu) i kupovinu u tim(uglavnom zapadnim) državama i prelazak tamo za život.
Stvarno raste prodaja ?Cene ce rasti dok se ne isprazne dzepovi svih ljudi sa sumnjivim poreklom imovine. A sada rastu jos brze, izgleda da se bas plase promene i da je bas zurba.
Za prodaju ne znam, vidim da cene i dalje rastu, sto znaci da ljudi placaju. Evo pre neku stranicu neko je kacio neke nebulozne lokacije po 4-5k se prodaju...Stvarno raste prodaja ?
Da nema kupaca ne bi prodavali po tim cenama.. TrzišteMislim da su Novosadjani i Nislije u gorem polozaju nego Beogradjani sto se tice odnosa plata i cena nekretnina.
A npr koliko cujem Šabac je preskup sa nekretninama u odnosu na primanja ljudi tamo.