StariPosmatrač
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 3.476
Znam ja jednog takvog, Baja Patak...Ajde neko da ima platu 5k recimo, ne 3k. Neka trosi mesecno 1000e
Znam ja jednog takvog, Baja Patak...Ajde neko da ima platu 5k recimo, ne 3k. Neka trosi mesecno 1000e
Zato ti podrzavas ovog sto prica "Mir, stabilnost,..."Ja kažem da su sami sebi pucali u noge. A videćeš to I ti i sami oni. Godinu su izgubili ovu (samo ih niko nije obavestio) a izgubiće i sledeću kako mi se čini. Znači 2 godine zbog čega?! Ničega?! Ne kaže se džabe mladost ludost.
Meni ni u džep ni iz džepa. Neka rade šta hoće. Imaju očigledno i višak vremena i para. Meni su svi dobri dok nude stabilnost.
Koristio je, ne mora se mucis da trazis. Nije samo blokaderi, ali studenti blokaderi jeste.Cek da vidim u history-u dal je Joe koristio termin blokaderi, da ne gubim vreme
DA i tebi poželi neko nadstresnicu ili rampu ili ...? Bilo bi previše i ružno ..zar ne ? Nije ni ljudski ni po veri ...a ti brini o đepu...a siguran sam da decu nemaš ...Zato ti podrzavas ovog sto prica "Mir, stabilnost,..."![]()
JesamCek da vidim u history-u dal je Joe koristio termin blokaderi, da ne gubim vreme
Pokusao sam da budem duhovit, očigledno nije upalilo. Now, on a serious note, 3k eur je dobra plata ali ako radis 10-15 sati nedeljno.Prvo je bilo da svako ko zaradjuje manje od 3000e zivi zivot nedostojnog coveka, a sad ljudi sa 3k sadvim normalno kupuju vikendice od 1,2m jer su u top 1%![]()
Onaj kredit za mlade je super i evo podataka!
Uzimaju ljudi. Ne gube vreme! Pametno![]()
Млади поднели више од 1.770 захтева за стамбене кредите уз помоћ државе
До сада је поднето више од 1.770 захтева за стамбене кредите по основу Закона о утврђивању гарантне шеме и субвенционисању дела камате као мера подршке младима у куповини прве стамбене непокретности, 912 кредита је одобрено и чека се потписивање уговора, а 855 уговора је већ потписано и кредити...www.politika.rs
Znaci ko ima zaledjinu, pare, nekog da garantuje za njega, recimo roditelje koju preko stranke rade u opstini, sigurno radno meste, dobio je stan.На основу више од 5.000 упита заинтересованих примећено је да, нажалост, постоји велики број младих који или немају чланове породичног домаћинства, или чланови породичног домаћинства нису кредитно способни, а у значајном броју случајева и банке својом кредитном политиком условљавају постојање јемца који би заинтересованим лицима омогућио да добију одговарајући износ кредита", рекла је она.
Pa i za obični kredit ti treba žirant i posao i 20% učešća a ovde sve isto samo 1% učešća. Uopšte ne moraš da budeš ćaci (ako to može i da se klasifikuje). Običan i vrlo dobar program kreditiranja za mlade! Copy paste kredita iz NL samo s limitom za godine i iznos.Znaci ko ima zaledjinu, pare, nekog da garantuje za njega, recimo roditelje koju preko stranke rade u opstini, sigurno radno meste, dobio je stan.
Ko ima nezaposlene roditelje ili roditelje koji nalaze samo povremene poslove i sl i zato nisu kreditno sposobni nije mogao da dobije kredit.
Kao sto sam vec pisao, ovo je vise pomoc za cacije i one koji imaju pare nego sto je stvarno za mlade. Ko zna koliko njih ne zna sta ce sa parama, pa je videlo foru da preko dece uzme jos neki stan, a oni kojima stvarno treba su izvisili.
Sto se mene tice moze da bude i 0% ucesca, ali da ne placam ja. Zato sto u Srbiji siguran posao imas manje-vise smao u drzavnom sektoru, a tamo rade caci ili caciji, kako je vec mnozina. IT sektor nestablan, otkazi, auto industrija otkazi, tekstilna indutrija otkazi. Ovako ja finansiram da caciji dobijaju stanove za male pare (drazva iz budzeta finansira deo kredita, tj. iz mojih/nasih para)Pa i za obični kredit ti treba žirant i posao i 20% učešća a ovde sve isto samo 1% učešća. Uopšte ne moraš da budeš ćaci (ako to može i da se klasifikuje). Običan i vrlo dobar program kreditiranja za mlade! Copy paste kredita iz NL samo s limitom za godine i iznos.
Sada sam bio sa najboljim drugarima, žena sa detetom kod svoje mame.Italija isto dobra solucija, realno danas je najmanji trosak avion do tamo.
Evo bas sam bacio pogled, karta do Milana moze i za 2500 RSD da se nadje![]()
E pa imaš i to. Krkobavicev program. Dobiješ kuću za dž! Ne plaćaš ti. Uslov da živiš 10god na selu. A ako želiš da neko tebi kupi stan u centru BGa onda si se preigrao.Sto se mene tice moze da bude i 0% ucesca, ali da ne placam ja. Zato sto u Srbiji siguran posao imas manje-vise smao u drzavnom sektoru, a tamo rade caci ili caciji, kako je vec mnozina. IT sektor nestablan, otkazi, auto industrija otkazi, tekstilna indutrija otkazi. Ovako ja finansiram da caciji dobijaju stanove za male pare (drazva iz budzeta finansira deo kredita, tj. iz mojih/nasih para)
Sta ce ti zirant za regularni stambeni? Ko to trazi?Pa i za obični kredit ti treba žirant i posao i 20% učešća a ovde sve isto samo 1% učešća. Uopšte ne moraš da budeš ćaci (ako to može i da se klasifikuje). Običan i vrlo dobar program kreditiranja za mlade! Copy paste kredita iz NL samo s limitom za godine i iznos.
Ćacije ne mozes da klasifikujes, ali zato studente blokadere mozes... Namesten konkurs i populisticka mera, ko ovo ne shvata, trebalo bi stvarno malo da se zapita.Uopšte ne moraš da budeš ćaci (ako to može i da se klasifikuje).
Sto ne iskopiraju nesto drugo? Npr kako radi zeleznica tamo, kako niko nije poginuo na nekoj zeleznickoj stanici dok je cekao voz za Eindhoven, kako holandski poljoprivrednik zapravo moze da zivi pristojan zivot ili tako neke stvari.Običan i vrlo dobar program kreditiranja za mlade! Copy paste kredita iz NL samo s limitom za godine i iznos.
Mera po meni uopšte nije nameštena. Svako može da konkuriše. Svako. Ali očigledno i dobra mera koju vlast donese se kritikuje kao i povećanje minimalca na 550e.Ćacije ne mozes da klasifikujes, ali zato studente blokadere mozes... Namesten konkurs i populisticka mera, ko ovo ne shvata, trebalo bi stvarno malo da se zapita.
Sto ne iskopiraju nesto drugo? Npr kako radi zeleznica tamo, kako niko nije poginuo na nekoj zeleznickoj stanici dok je cekao voz za Eindhoven, kako holandski poljoprivrednik zapravo moze da zivi pristojan zivot ili tako neke stvari.
Svako moze da konkurise, ali ne i svako da dobije.Mera po meni uopšte nije nameštena. Svako može da konkuriše. Svako. Ali očigledno i dobra mera koju vlast donese se kritikuje kao i povećanje minimalca na 550e.
Do sada nisam video nijednu kritiku od tebe. Ispravi me ako gresim. A pritom zivis u inostranstvu, znas odakle si otisao. Najfascinantniji su mi gastarbajteri koji podrzavaju trenutnu vlast, a ne vracaju se.Ja kritikujem što ne valja ali kažem i pohvalim šta valja.
Sam si rekao sada, kad su dobar deo kredita podelili ljudima koji imaju dobre zirante (znaci ljudi koji vec imaju novca u porodici i koji su ćaci), sad ce da izmene tako da šaka jada ljudi koji zasluzuju ovo mogu da dobiju i da kazu, eto svi dobijaju. A znas kad ce neko van porodice da pristane nekom da bude zirant, nikad, tako da nece njih novih biti mnogo koji vec nemaju para u porodici. Klasicni mind games gde malo treba da se ukapiraju pravila igre.Konkretno za konkurs mogu ti reci da nije namešten jer je aplicirao jedan dečko iz NL jer ispunjava uslove ali jedan od uslova je bio žirant (1. Nasledni rod) i tu nije prošao pa ga odbili. Sad će tu odredbu da izmene u zakonu tako da žirant može biti bilo ko (što je i logično). Pa će ponovo aplicirati jer hoće da kupi stan u Šapcu. Eto pomaže ekonomiju i ulaze 100k u Šabac. Nema veza nema ništa.
Eno na redditu kaze devojka odbili je iako ispunjavala sve uslove.Mera po meni uopšte nije nameštena. Svako može da konkuriše. Svako. Ali očigledno i dobra mera koju vlast donese se kritikuje kao i povećanje minimalca na 550e.
Ja kritikujem što ne valja ali kažem i pohvalim šta valja.
Konkretno za konkurs mogu ti reci da nije namešten jer je aplicirao jedan dečko iz NL jer ispunjava uslove ali jedan od uslova je bio žirant (1. Nasledni rod) i tu nije prošao pa ga odbili. Sad će tu odredbu da izmene u zakonu tako da žirant može biti bilo ko (što je i logično). Pa će ponovo aplicirati jer hoće da kupi stan u Šapcu. Eto pomaže ekonomiju i ulaze 100k u Šabac. Nema veza nema ništa.
Upravo sam video to i neko je napisao da banka ima diskreciono pravo da odbije, a da ne kaze zbog cega. Ako to nije namestaljka, onda ne znam sta je.Eno na redditu kaze devojka odbili je iako ispunjavala sve uslove.
Na pitanje zasto postanska stedionica rekla da nije u obavezi da daje razlog.
Cemu takvo skrivanje i nedostatak transparentnosti ako nema namestanja.
Nije lose za vanbracne zajednice, osim toga se slazemA znas kad ce neko van porodice da pristane nekom da bude zirant, nikad
Videh vest da holandska vojska komunicira sa privredom oko eventualnog iznajmljivanja kamiona, autobusa za prevoz tenkova i ljudstva na istočni frontNisam rekao da će biti bolje. Već samo da se nadam da nećemo učestvovati direktno i da nećemo ići u rat. A da će biti teško biće jako teško. Ali izbor između teškog života i slanja na istočni front po meni je vrlo jednostavan.
U drzavnom sektoru dobijes otkaz kad ne skupis dovoljno sigurnih glasova i kad ne botujes dovoljno i ne ides dovoljno na mitinge. Ako sve to radis, mozes da i ne dolazis na posao, sve ti je oprosteno.Drugo otkazi se dobijaju svuda pa i u državnoj upravi (ređe ali da).
Da, kao sto se svako moze prijaviti na tender, i kao sto se svako moze prijaviti na konkurs za posao u javnom preduzecu ili instituciji. Samo sto se zna ko moze da dobije taj posao/tender/kredit.Mera po meni uopšte nije nameštena. Svako može da konkuriše. Svako.
Znaci taj decko iz NL koji zaradjuje 3k evra mesecno se prijavio da dobije stan, jer mu se u Srbiji prihodi vode kao nula i hteo je to da iskoristi.Konkretno za konkurs mogu ti reci da nije namešten jer je aplicirao jedan dečko iz NL jer ispunjava uslove ali jedan od uslova je bio žirant (1. Nasledni rod) i tu nije prošao pa ga odbili. Sad će tu odredbu da izmene u zakonu tako da žirant može biti bilo ko (što je i logično). Pa će ponovo aplicirati jer hoće da kupi stan u Šapcu. Eto pomaže ekonomiju i ulaze 100k u Šabac. Nema veza nema ništa.