Šta je novo?

Cene nekretnina

LOL, pa ti si mi savetovao da menjam stan koji vredi 4400 eur/m2 za Bec, sad ispada mi devastiramo sopstvenu naciju. Ne brini, neki od nas se vode istinskim patriotriskim osecanjima, pa ostajemo u Beogradu iako bismo za iste pare mogli da zivimo u Becu. Nije sve do grada, a ni do Nutelle.
Vaša istinska patriotska ubedjenja dovode državu do propasti a naciju do nestajanja zarad svojih intresa.
Mani me tih priča.
Od 2012 do danas što je kratak period ne možeš da nadješ više vozača, majstora, lekara itd, sud ne funkcioniše, mediji ne funkcionišu, školstvo uništeno, katastar/urbanizam rešili 2% zaostalih predmeta za 10 godina, monopol u otkupu i prodaji i u svim delatnostima, izgubili smo 10% teritorije, zadužili se 25+ milijardi evra, izgubili smo milion ljudi u Srbiji (Srba iz Srbije svih veroispovesti), prodali smo više desetina milijardi državne imovine za 20% realne vrednosti itd.
Ja da budem virus i parazit koji ima koristi od toga ne mogu i neću da pričam da je dobro.
A ova državna politika oteraće mnogo ljudi iz zemlje. Pri tekućim cenama ne postoji više opcija Beograd za ljude van Beograda već samo inostranstvo.
I kao višnjica na vrhu najnovije tarife uvedene od USA nama nas svrstavaju u najgore neprijateljske zemlje i pokazuju da je naša državna politika poslednjih godina bila potpuno pogrešna. To će tek da nam se obije o glavu kad USA stisne EU da uvede identične tarife svima.

Ti kao da ne znas u kojoj zemlji zivis, i ko moze lako da dodje do prvog miliona i ko sme da pravi zgrade :)
Jednostavno nije tačno.
Pogotovo za manje zgrade, grade ih i Kurta i Murta i gastozi koji nisu povezani tako kao što ti misliš.
Za komplekse jednostavno moraš biti ozbiljan igrač po svemu.
Pitao me brat jednom onako ozbiljno, jel može bilo ko da gradi zgradu i kaže mi što mi ne bismo gradili(bilo pre 3god).
Kažem mu da sam u pregovorima(pričao sam i opisivao ovde taj dogadjaj od kojeg nakon 1.5-2g nije bilo ništa, a 3 puta pružili ruke i pravili Ugovore i trebali Notara da zakažemo, osnovne stvari dogovorene i proverene) i da slobodno može ako ima dovoljno para i znanja i da li zna ceo postupak izgradnje i prodaje.Rizik uvek postoji i ogroman je u tom poslu.
U svakom slučaju ne znaju ljudi ni sa milion eura postupak cele izgradnje i prodaje i kako je biti Investitor, zeznu se neki odmah prilikom kupovine placa jer ne znaju.
Oni koji su naučili dosta o tome i radili u tom poslu, uglavnom prvo rade za nekog pa ako imaju i dalje volje udruže se sa nekim Investitorom, ali moraš izgraditi poverenje, reference i biti proveren da možeš rešavati stvari.
Pokušavaju ljudi i sa mnogo jednostavnijim biznisima pa propadnu.

Jednostavno nije tačno.
Pogotovo za manje zgrade, grade ih i Kurta i Murta i gastozi koji nisu povezani tako kao što ti misliš.
Za komplekse jednostavno moraš biti ozbiljan igrač po svemu.
Pitao me brat jednom onako ozbiljno, jel može bilo ko da gradi zgradu i kaže mi što mi ne bismo gradili(bilo pre 3god).
Kažem mu da sam u pregovorima(pričao sam i opisivao ovde taj dogadjaj od kojeg nakon 1.5-2g nije bilo ništa, a 3 puta pružili ruke i pravili Ugovore i trebali Notara da zakažemo, osnovne stvari dogovorene i proverene) i da slobodno može ako ima dovoljno para i znanja i da li zna ceo postupak izgradnje i prodaje.Rizik uvek postoji i ogroman je u tom poslu.
U svakom slučaju ne znaju ljudi ni sa milion eura postupak cele izgradnje i prodaje i kako je biti Investitor, zeznu se neki odmah prilikom kupovine placa jer ne znaju.
Oni koji su naučili dosta o tome i radili u tom poslu, uglavnom prvo rade za nekog pa ako imaju i dalje volje udruže se sa nekim Investitorom, ali moraš izgraditi poverenje, reference i biti proveren da možeš rešavati stvari.
Pokušavaju ljudi i sa mnogo jednostavnijim biznisima pa propadnu.
Izuzetak potvrdjuje pravilo :)

da li pucnjava u west 65 ce da podigne ili spusti cenu stanova
bas me kopka

Ako dozvoljavate da se vratim na kratko na Nutellu. U Stokholmu pakovanje od 1kg kosta 790din i to bez popusta. Kod nas 970din ako se uzima na popustu, 1060 bez popusta.
Ovo manje pakovanje od 750g kosta 630din, a kod nas 800din, oba bez popusta.
Razlika u ceni srazmerna kao i kod goriva. Odavno sam primetio da kod nas trosim vise para na hranu, a pojedini se smejali ceni junetine kada sam uporedjivao.

Neko je pominjao maslac, 335din kosta 250g, regularna cena, a kod nas vidim najjeftiniji maslac Premia 350din za 250g. Meggle preko 700din, President preko 400din za 200g.

Poslednja izmena:
Ako dozvoljavate da se vratim na kratko na Nutellu. U Stokholmu pakovanje od 1kg kosta 790din i to bez popusta. Kod nas 970din ako se uzima na popustu, 1060 bez popusta.
Razlika u ceni srazmerna kao i kod goriva. Odavno sam primetio da kod nas trosim vise para na hranu, a pojedini se smejali ceni junetine kada sam uporedjivao.

Neko je pominjao maslac, 335din kosta 250g, regularna cena, a kod nas vidim najjeftiniji maslac Premia 350din za 250g. Meggle preko 700din, President preko 400din za 200g.
Znaci i ti tvrdis da sale laže?

Svaka cast inace Svedjanima, bez popusta jeftinije nego ovde u Italiji gde se proizvodi lol.

Ma pusti sad te politicke igre nego jel hoces da ti preko vikenda pogledam cenu pelena po marketima u Stokholmu? I to mu dodje kao neki medjunarodni standard kao pljeskavica u Meku. Mozda i toalet papir.

Kako cena Nutele utice na cenu stanova, zivo me zanima ?
Ili na promet ?

Ne misli se samo na nutelu, nego cene hrane generalno. Što je cena hrane veća, to stanovništvo manje štedi i manje ima novca za stanove. Mi imamo malko i previše za stanove, pa bi valjalo malo više poskupeti osnovne namirnice. Ponudu je teško poboljšati odjednom, ali zato tražnju možeš da slomiš lomeći standard stanovništvu.

Aha! 800din kilo njutele u lindi, upravo sad bio, a celih 599din kilo ejrokreuma!! Uzeo bih oba al znam da će mi žena pojede sve pa neću.

Ne misli se samo na nutelu, nego cene hrane generalno. Što je cena hrane veća, to stanovništvo manje štedi i manje ima novca za stanove. Mi imamo malko i previše za stanove, pa bi valjalo malo više poskupeti osnovne namirnice. Ponudu je teško poboljšati odjednom, ali zato tražnju možeš da slomiš lomeći standard stanovništvu.
Taj koji stedi na hrani ne kupuje stanove po ovim cenama.

Odkud znaš. Što bi neko davao nepotrebno. Mi generalno imamo velik procenat svojih nekretnina pa korporacije verovatno računaju "ne plaćaju kiriju, cepaj po cenama". A i baš nas briga, živećemo na smokiju i koka koli !

Vrh