Šta je novo?

Cene nekretnina

Jeste maštanje nažalost, mislim da imamo ozbiljan problem sa mentalitetom, jer u Srbiji vlast se posmatra oportunistički, kao vreme kad treba da ukradeš što više možeš. Ne znam kako se to prevazilazi na nekom sistemskom nivou. Čak i da dođe neki benevolentni diktator na vlast koji želi svima dobro, sumnjam da bi mogao da reši tu režimsku hobotnicu-pijavicu koja parazitira nad produktivnim delom ekonomije.
Već sam napominjao implikacije ponašanje poput virusa. Ovo su nam poslednje godine gde možemo okrenuti priču da ne dođe do nestajanja naroda.

Od toga moraš da kreneš. Svi mi jedemo zar ne? Može prosečna plata da se poveća i na 2000evra ako prosečni troškovi porastu više. Šta si onda uradio? Ništa. Živiš gore. Ovo oko cene namirnica je makar lako rešivo. Ima svega par učesnika koje trebaš da sankcionišeš.
Ja bih ipak pre da krenemo od institucija, kriminalnih radnji, a onda kad sve sredimo i pohapsimo mozemo da se bavimo milka cokoladama na kraju te liste.

Juce setam ulicom idu patrole policije kroz blokove, tek kad dodjem kuci saznam da dok se ja setam ulicom oni u kraju traze lika koji je pokusao da ubije mafijasa koji drzi restoran u West65 naselju.

Ja bih ipak pre da krenemo od institucija, kriminalnih radnji, a onda kad sve sredimo i pohapsimo mozemo da se bavimo milka cokoladama na kraju te liste.

Juce setam ulicom idu patrole policije kroz blokove, tek kad dodjem kuci saznam da dok se ja setam ulicom oni u kraju traze lika koji je pokusao da ubije mafijasa koji drzi restoran u West65 naselju.
Pa ovo su ti institucije. Ponašanje trgovinskih lanaca i distributera utiče na 99,8% populacije.
Slažem se i za krimosa, ali taj krimos utiče na 0,0001% populacije.

Pa ovo su ti institucije. Ponašanje trgovinskih lanaca i distributera utiče na 99,8% populacije.
Slažem se i za krimosa, ali taj krimos utiče na 0,0001% populacije.
Shvatas sta hocu da kazem, skroz je pogresno juriti Maksi kao prvu rupu na svirali.
Riba smrdi od glave, dok mi dodjemo do repa (Maksi i ekipa) imamo dosta dug put.

Na kraju ne bi oni mogli da divljaju sa cenama da neko sa vrha im ne dozvoljava (a taj krimos koga spominjes ih sigurno i finansira), davati fokus na male stvari bi bilo samo mazanje ociju javnosti (kao npr ona hapsenja protiv korupcije sto su bila pa prestala). Imali bi Miskovic 2.0 situaciju, jos bi na kraju verovatno i odstetu Maksiju platili posle par godina.

Ali da ne idem previse u off topic, ako bi se srz problema resila dosli bi oni svi na svoj red.

Shvatas sta hocu da kazem, skroz je pogresno juriti Maksi kao prvu rupu na svirali.
Riba smrdi od glave, dok mi dodjemo do repa (Maksi i ekipa) imamo dosta dug put.

Na kraju ne bi oni mogli da divljaju sa cenama da neko sa vrha im ne dozvoljava (a taj krimos koga spominjes ih sigurno i finansira), davati fokus na male stvari bi bilo samo mazanje ociju javnosti (kao npr ona hapsenja protiv korupcije sto su bila pa prestala). Imali bi Miskovic 2.0 situaciju, jos bi na kraju verovatno i odstetu Maksiju platili posle par godina.

Ali da ne idem previse u off topic, ako bi se srz problema resila dosli bi oni svi na svoj red.
Pa ovo ti je glava. Rep je ta sitna bag** što krade "čokoladu" i "video rekorder" i puca po ulicama. 10% poreza na celokupan promet nije mazanje očiju.
Mišković 1.0 se desio da bi ppv izbio u prvi plan. Pre toga je bilo preuzimanje medija i priprema terena.

Poslednja izmena:
IMG_0307.jpeg

Slovenački Lidl propo.

Btw, Slovenija min 10-20% skuplja od Srbije, ima par primera jeftinije robe ali ima i drasticno skuplje.

Izgleda da Makedonija ima jace institucije od Slovenije.

Mafijaša sa nanogicom u restoranu. Svakom studentu i profesoru ces staviti ime i prezime ali njemu sam inicijale

Zli jezici bi rekli da je cena Nutele u Srbiji 799din dok je ovih 649 akcijska cena. Tih 799 din je skuplje nego u Sloveniji, ali eto Defke prenosi da su skuplji. I od svih tih skupljih proizvoda uhvati se za jeftiniji. Da stavi ruku u džak sa sto sisa za q bi se uhvatio.

Zli jezici bi rekli da je cena Nutele u Srbiji 799din dok je ovih 649 akcijska cena. Tih 799 din je skuplje nego u Sloveniji, ali eto Defke prenosi da su skuplji. I od svih tih skupljih proizvoda uhvati se za jeftiniji. Da stavi ruku u džak sa sto sisa za q bi se uhvatio.
850 nema jeftinije...
JEdino u onom parku.....

Skupa ova Slovenija. Katastrofa.
Srećom imamo internet. Ovi prenosioci državnih podataka i spin majstori nam nisu potrebni. Hvala zapadnom svetu na internetu, sad bi bila gora situacija nego za vreme Tita što se tiče informacija.

Mnogo ste bre kvarni. Uzmete kod nas akcijsku cenu a kod njih redovnu.

Poslednja izmena:
Procesirana hrana (naručito iz uvoza) je kod nas značajno skuplja nego u inostranstvu. Znači razne Nutelle, Barille i slično će čak i na sniženju biti skuplje kod nas nego na Zapadu. Sa druge strane, namirnice kao što su sir, meso, jaja, sveže voće i povrće...su jeftinije. Naravno, ne ako odeš u Maxi i kupiš trouglić Grana Pandana, već domaći sirevi koje možeš kupiti u mlečnoj halu na Kalenić, u mesaru kod Duleta u Sinđelićevoj, itd. Svaki kraj ima neke svoje specifike i favorite ali da mi neko kaže da je "pound for pound" hrana jeftinija u Danskoj, ŠVedskoj ili Holandiji nego kod nas, to zaista ne pije vodu.

Ne znam sta razglabate o cenama kao da je tu nesto sad cudno. Logicno je da vlast podrzava rast cena i da je u dilu sa lancima koji imaju zaledjinu u vlasti. Vece cene znace i veci deo koji drzava ubere od PDV-a, a lanci pritom uvecaju sebi zaradu i ispumpaju pare iz drzave, i potom njihove maticne drzave podrze vlast praveci se ludim oko trenutnih desavanja u Srbiji. Jedino bojkot tu moze nesto resiti.

Procesirana hrana (naručito iz uvoza) je kod nas značajno skuplja nego u inostranstvu. Znači razne Nutelle, Barille i slično će čak i na sniženju biti skuplje kod nas nego na Zapadu. Sa druge strane, namirnice kao što su sir, meso, jaja, sveže voće i povrće...su jeftinije. Naravno, ne ako odeš u Maxi i kupiš trouglić Grana Pandana, već domaći sirevi koje možeš kupiti u mlečnoj halu na Kalenić, u mesaru kod Duleta u Sinđelićevoj, itd. Svaki kraj ima neke svoje specifike i favorite ali da mi neko kaže da je "pound for pound" hrana jeftinija u Danskoj, ŠVedskoj ili Holandiji nego kod nas, to zaista ne pije vodu.
BDP njihov a naš?..Kad pogledaš to onada je zaključak koji a cene iste ? Plasticno receno spram njihovih plata naše je sve skuplje..i to vise puta.
Ista ona prica kako nam je struja najjeftinija...
Koji udeo je racun za struju u plati u Italiji..Danskoj...a koji kod nas ?
Nemoj se igramo ovde ...bas neozbiljno

Ne znam sta razglabate o cenama kao da je tu nesto sad cudno. Logicno je da vlast podrzava rast cena i da je u dilu sa lancima koji imaju zaledjinu u vlasti. Vece cene znace i veci deo koji drzava ubere od PDV-a, a lanci pritom uvecaju sebi zaradu i ispumpaju pare iz drzave, i potom njihove maticne drzave podrze vlast praveci se ludim oko trenutnih desavanja u Srbiji. Jedino bojkot tu moze nesto resiti.
Kad daš dupe svima...svi te vole

Da se i ja složim sa Mićom, ovaj SNS nas je efektivno isprostituisao svim ostalim velikim silama, korporacijama, kapitalu, kriminalu, pa se to logično i reflektuje na običnog čoveka jer ne može jedan da dobije leba preko pogače, a da se to ne oseti na drugoj strani.

Kad režim prestane da bude mafijaški i klijentelistički, onda nam možda i cene budu normalne.

Ne pratis lore, zar ne rece Sale da je 800 din kilo kod nas, hoces reci da laze?

Tamidje, ovde je vec cinjenica da kod nas nema ‘pravih akcija’ kako sad odjednom ovde akcija?

Al ok, aj da i ti imas za sta da me uhvatis, evo rendom:

IMG_0320.jpeg

IMG_0318.jpeg

IMG_0317.jpeg

IMG_0319.jpeg

Fala bogu svi imamo internet pa baci pogled na cenoteku koliko je sve ovo kod nas lol

Prilozi

• IMG_0318.jpeg
    IMG_0318.jpeg
    144 KB · Pregleda: 8
Ne pratis lore, zar ne rece Sale da je 800 din kilo kod nas, hoces reci da laze?

Tamidje, ovde je vec cinjenica da kod nas nema ‘pravih akcija’ kako sad odjednom ovde akcija?

Al ok, aj da i ti imas za sta da me uhvatis, evo rendom:

Pogledajte prilog 236120

Pogledajte prilog 236122

Pogledajte prilog 236123
Pogledajte prilog 236124
Fala bogu svi imamo internet pa baci pogled na cenoteku koliko je sve ovo kod nas lol
Koje se cene gledaju ...gornje ili donje ?

Vrh