Šta je novo?

Cene nekretnina

Desi se da jedan propadne ranije ili ti ga upraljaju i onda uvek mozes da se igras kad menjas tj zamenis jedan. Drugo, meni covek usao i kaze imam svoj dusek pa je lakse da transportujes dva manja nego jedan veliki i da vracas nazad.
Da da ..to sam i mislio..ok...hvala..
Duseci su mi bili Bone..li ali mi nisu nešto.. Mislis da su bolji oni što si naveo..može nešto blize ? Hvala

Sve je to lepo ali meni je i dalje nejasno zašto je cena dizela u Srbiji 190 rsd a u okruženju 140rsd. 40% smo skuplji i to u situaciji kada je sirova nafta sa cenom toliko niska. Zar je moguće da zemlja toliko nema para?
Sipam u Bosni i Hrvatskoj relativno cesto.
Jos 2 kante od 30 litara u gepek.
Ideja mi je da se tokom ovih protesta formira kolona koja ide u drugu drzavu po gorivo.
Ko je lud da finansira ovaj preskupi brnabizam od drzave

Sipam u Bosni i Hrvatskoj relativno cesto.
Jos 2 kante od 30 litara u gepek.
Ideja mi je da se tokom ovih protesta formira kolona koja ide u drugu drzavu po gorivo.
Ko je lud da finansira ovaj preskupi brnabizam od drzave
Problem je što ne znaš za šta pre da protestuješ. Dotle smo došli.
Ali što bi neki ovde rekli raste BDP, inflacija pod kontrolom, kurs ne mrda. Zvanična 4% a ne pamtim da je nešto poskupelo ispod 10-12% godišnje. Gorivo, struja, voda, gas, namirnice 🙂. Neretko i više puta po 10-15% u toku godine.
Ima i ovih bisera, groblje 60% za godinu dana 🙂.
I na to utiče uvozna inflacija, fed i rat u Ukrajini? 🙂 Angažovano privatno obezbeđenje da mrtvi ne emigriraju 😂😂😂

Sve je to lepo ali meni je i dalje nejasno zašto je cena dizela u Srbiji 190 rsd a u okruženju 140rsd. 40% smo skuplji i to u situaciji kada je sirova nafta sa cenom toliko niska. Zar je moguće da zemlja toliko nema para?
U Stokholmu 164 din.

Placamo kao da smo seici, ali mora tako, da se dize BDP i zaduzuje sve vise. Pa se te pare onda kroz tendere i kojekakve nabavke i muljavine lepo nameste ekipi koja kupuje stanove po ovim londonskim cenama.

Edit
outline-apartment.svg

Buy Apartment Price
BelgradeEditLondonEdit
Apartment (1 bedroom) in City Centre87,220Дин
634.50£
305,717Дин
2,223.99£
Apartment (1 bedroom) Outside of Centre55,916Дин
406.78£
224,999Дин
1,636.79£
Apartment (3 bedrooms) in City Centre160,082Дин
1,164.54£
575,675Дин
4,187.84£
Apartment (3 bedrooms) Outside of Centre101,502Дин
738.40£
375,079Дин
2,728.57£
Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre471,377Дин
3,429.11£
2,182,237Дин
15,875£
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre294,359Дин
2,141.36£
1,159,091Дин
8,431.99£

Meni agent kaze da se prodaju samo ovi manji stanovi...
Ne čudi me uopšte. Svi digli cene malih stanova, pa i ovi što imaju stanove po 100 kvadrata misle da mogu istu cenu kvadrata da lupe. Deluzija na max. Baš šteta što ne vidimo promet više. Moraćemo da čekamo po pola godine da rgz izbaci agregirane podatke u kvartalnom izveštaju, a do tad već ti podaci ne budu toliko relevantni.

Zlato na ATH. Budzet se ne puni po planu. Manje nekretnine skacu. Ukrajina se ne resava. Sa Zlatibora kolone kao nikada do sad. Cudno ali bas cudno vreme.

EDIT: cenestanova.com mi ne otvara vise. Je l i drugi imaju istu situaciju? Ne mogu vise da tagujem goran123 na forumu...

Poslednja izmena:
Zlato na ATH. Budzet se ne puni po planu. Manje nekretnine skacu. Ukrajina se ne resava. Sa Zlatibora kolone kao nikada do sad. Cudno ali bas cudno vreme.

EDIT: cenestanova.com mi ne otvara vise. Je l i drugi imaju istu situaciju? Ne mogu vise da tagujem goran123 na forumu...
Sta znače kolone sa Zlatibora, da je tražnja za smeštajem tamo? Beli labud je banovan sa foruma već duže vreme, pa nemam uvid sta se desava za nekretninama u tom području.
Sto se Beograda tiče, RGZ će svakako u nekom trenutku objaviti izveštaj za Q1, tako da ćemo morati da se strpimo još par meseci...

Ne čudi me uopšte. Svi digli cene malih stanova, pa i ovi što imaju stanove po 100 kvadrata misle da mogu istu cenu kvadrata da lupe. Deluzija na max. Baš šteta što ne vidimo promet više. Moraćemo da čekamo po pola godine da rgz izbaci agregirane podatke u kvartalnom izveštaju, a do tad već ti podaci ne budu toliko relevantni.
Ne razumem sta ti znače ti podaci ? Kakvu odluku ceš tada doneti ?

Sta znače kolone sa Zlatibora, da je tražnja za smeštajem tamo? Beli labud je banovan sa foruma već duže vreme, pa nemam uvid sta se desava za nekretninama u tom području.
Sto se Beograda tiče, RGZ će svakako u nekom trenutku objaviti izveštaj za Q1, tako da ćemo morati da se strpimo još par meseci...
Nije banovan, imas temu za Zlatibor, postuje nonstop tamo.
Banovan je samo sa ove teme koliko ja znam.

Ako su istorijske kolone bile ispada da je mnogo ljudi bilo tamo sto meni govori da je pristupacno sa cenama tako da je upitan ROI... Meni se cini da se taj sajt nikad nece vratiti.
Da li neko ima pristup onom profesionalnom delu? Mozda bi preko tog pristupa nasa dva cenjena clana foruma mogli da izvuku podatke...

Cudno ali bas cudno vreme
Sva vremena su po nečemu čudna.
Fora je što je fatalistički diskurs onaj koji drži pažnju. Da Tramp nije krenuo da divlja sa ovim carinama, šta je moglo da nas čeka: Nemačka polako odustaje od svojih previše zategnutih fiskalnih pravila i ulaže pare u vojsku, ostatak Evrope to prati na maks, ECB obara kamate, OPEC upumpava crno zlato, privatna potrošnja raste, dolar pada (sve ovo je u toku), izvoz USA raste = bull neke 2 godine. Još da nađu rešenju za Ukrajinu - 🐂🐂🐂
Svakako verujem da će naći rešenje neko ubrzo, jer ovo boli i Kinu i USA. Evropa će biti kul, bez brige! Ko hoće da emigrira u Evropu, neka ga ova situacija ne pokoleba 🦣 😅

Poslednja izmena:
Sva vremena su po nečemu čudna.
Fora je što je fatalistički diskurs onaj koji drži pažnju. Da Tramp nije krenuo da divlja sa ovim carinama, šta je moglo da nas čeka: Nemačka polako odustaje od svojih previše zategnutih fiskalnih pravila i ulaže pare u vojsku, ostatak Evrope to prati na maks, ECB obara kamate, OPEC upumpava crno zlato, privatna potrošnja raste, dolar pada (sve ovo je u toku), izvoz USA raste = bull neke 2 godine. Još da nađu rešenju za Ukrajinu - 🐂🐂🐂
Svakako verujem da će naći rešenje neko ubrzo, jer ovo boli i Kinu i USA. Evropa će biti kul, bez brige! Ko hoće da emigrira u Evropu, neka ga ova situacija ne pokoleba 🦣 😅

"Nemačka polako odustaje od svojih previše zategnutih fiskalnih pravila i ulaže pare u vojsku, ostatak Evrope to prati na maks" -> Tačno

"Još da nađu rešenju za Ukrajinu -" -> Još se ne zna

A ako ne bude ovo oko rešenja za Ukrajinu onda fatalistički diskurs postaje realnost :)

Гужве су огромне и имам утисак никад веће. Каква је потражња не знам али продају се апартмани и даље.

Stan B5 nalazi se na 1. spratu, ukupne površine 50.41m2. Stan je severo-istočne orijentacije i njegova cena iznosi 169.881 EUR sa PDV-om. Klikom na ovaj link možete pogledati prikaz stana.

Stan B12 nalazi se na 2. spratu, ukupne površine 54.30m2. Stan je severo-istočne orijentacije i njegova cena iznosi 207.426 EUR sa PDV-om. Klikom na ovaj link možete pogledati prikaz stana.

Garažna mesta se prostiru na 3 podzemna nivoa i njihova cena se kreće od 24.000€ sa PDV-om pa na više.

Vidim da je lokacija blizu Autokomande.

Videh na Reddit-u. Seems legit.

1745327277545.png

Vrh