Marina DoćolJa sam čuo da ima top projekata, sve se proda pre ašova, a najbolje od svega je da ih nikad ni ne naprave…top prica…

Marina DoćolJa sam čuo da ima top projekata, sve se proda pre ašova, a najbolje od svega je da ih nikad ni ne naprave…top prica…
Na instagramu mi je bila iskocila reklama da je krenula prodaja , a i neko je vec pisao na temi da su neki stanovi u fazi 3 vec prodatiJa sam dobio informaciju da jos nisu formirali cene. Kako prodaju stanove ako nemaju jos cene?
Niko ne misli skroz stala nego usporila. Sad očekujem opet da živne sa 0%Ja nisam čuo ..ja znam i imam uvid o onome sto pričam.
Verovali ili ne...
Prodaja nikako nije stala ...inače bi pale cene...zar ne ?
Svaki put kada kasne upisi ovde se pokrene prica da je ‘jer prikrivaju zastoj’ i svaki put ispadne netacno.
Da, moze biti da su nesposobniNekakvu agendu imaju svakako s obzirom da bukvalno nijedna opština ne unosi ništa od decembra. To ne može biti slučajno.
Da, moze biti da su nesposobni
FSB = Fatalno sumnjičavi beobuildaši.Da pošaljemo FSB
Pa otpale su im ruke bar jedno 4 puta u poslednjih 3 godineJeste, naglo su im otpale ruke i to u svakoj BG opštini pa ne mogu da kucaju više
mico ne prizivaj, daleko bilo…Ja nisam čuo ..ja znam i imam uvid o onome sto pričam.
Verovali ili ne...
Prodaja nikako nije stala ...inače bi pale cene...zar ne ?
Pa otpale su im ruke bar jedno 4 puta u poslednjih 3 godine
Jedini način da znate kakvo je tržište da odete na Veliki Petak u BW na prodajni dan i da vidite uživo!! To je jedini parametar po meni. Bio i pre 2 godine i dan danas. Ako se stanovi prodaju kao alva onda krize NEMA!! Šta god vi mislili ali tako je! Eto ako neko ima vremena i želje da ode na Veliki Petak da vidi neka napise utiske!Bas tako Sale. I vise je ocigledno da lose ide prodaja pa prikrivaju podatke.
Joe...... nivo prodaje u USA je na nivou iz 1994 godine pa pada još uvek nema.Jedini način da znate kakvo je tržište da odete na Veliki Petak u BW na prodajni dan i da vidite uživo!! To je jedini parametar po meni. Bio i pre 2 godine i dan danas. Ako se stanovi prodaju kao alva onda krize NEMA!! Šta god vi mislili ali tako je! Eto ako neko ima vremena i želje da ode na Veliki Petak da vidi neka napise utiske!
Mi smo već u recesiji. Ne misliš valjda da će neko nešto da investira dok se ne vidi politika oko tarifa u narednih godinu danaTako statistika da će se jednom pokazati tačnom raste. Isto i kao priča o recesiji.
Potrudiću se da budem prvi koji će reći: Je l' sam vam rekaooo!?
Oprosti Sale, neznanje govori iz mene.Mi smo već u recesiji. Ne misliš valjda da će neko nešto da investira dok se ne vidi politika oko tarifa u narednih godinu dana.
Za recesiju se slažem. Ali za tarife (carine) ni malo. Bukvalno da US Srbiji uvede i 500% carine to neće imati nikakav efekat na nas. Mi što izvozimo u US su usluge (IT sektor) a to nije pod carinama.Mi smo već u recesiji. Ne misliš valjda da će neko nešto da investira dok se ne vidi politika oko tarifa u narednih godinu dana.
Porediti US I Srbiju po nekretninama nema nikakvog smisla. U US se nekretnine kupuju i prodaju tokom života u proseku 3x a nekad i više (seljenje u drugi grad/državu) . Kod nas kupiš stan i ne prodaješ nikad! Prodaje se samo da "rešiš decu" ili kupuješ još jedan. Seoba je isključena čak i u drugi deo grada a kamoli u drugi grad.Joe...... nivo prodaje u USA je na nivou iz 1994 godine pa pada još uvek nema.
Kod nas je na nivou 2016 po broju prodatih jedinica i pada nema. Kada bi gledali po broju m2 to bi bilo još niže.
Dakle, Beograd danas sa 200+k više stanova ima nivo prometa iz 2016 kada je bilo 200k stanova manje. To ne može da se ospori.
Ja očekujem dalji pad prometovanih jedinica, manje prometovanih kvadrata uz rast cene. Cena standardno.....50-100e po kvartalu.
Pa moraš da gledaš "preko bare". Sve to dodje kod nas. Slažem se oko lokalnih specifičnosti ali kažem da je i kod njih pao promet daleko više pa opet se cene još uvek drže.Porediti US I Srbiju po nekretninama nema nikakvog smisla. U US se nekretnine kupuju i prodaju tokom života u proseku 3x a nekad i više (seljenje u drugi grad/državu) . Kod nas kupiš stan i ne prodaješ nikad! Prodaje se samo da "rešiš decu" ili kupuješ još jedan. Seoba je isključena čak i u drugi deo grada a kamoli u drugi grad.
Uf. I onda USA stisne EU da nam uvede tarife od 37%....a deficit je već 10 milijardi. Neizvesno je.Za recesiju se slažem. Ali za tarife (carine) ni malo. Bukvalno da US Srbiji uvede i 500% carine to neće imati nikakav efekat na nas. Mi što izvozimo u US su usluge (IT sektor) a to nije pod carinama.
Za američke carine 99% ljudi baš briga u Srbiji a u EU je 90% da ih briga!