Ja zivim u slicnom stanu i infostan je 13,000 ne znam kojoj magijom je kod njih 8000Sad se "isplati" rentati.
![]()
2.0 Prelep Odmah useljiv, Dvosoban Blok 37
Izdajemo prelep, sredjen, dvosoban namesten uglavnom novim stvarima, ima lift, klimu. 66 kvadrata- dnevna soba, spavaca soba, terasa, kupatilo, hodnik sa owww.halooglasi.com
Stare cene dobrodošle nazad.
Cena stana 180-200k za kupovinu za keš. Na kredit je naravno mnogo skuplje. Koliko uzmeš kredit, iznos kredita duplira vrednost.Ja zivim u slicnom stanu i infostan je 13,000 ne znam kojoj magijom je kod njih 8000
Pa samo grejanje je oko 7500
Ali cena za rentu jeste OK
Имам их и ја гомилу који раде после 65 и скоро сви су јако лоши у свом послу. Јашу на таласима успеха из младих дана и везама које су створили.U mom okruzenju najviše je vlasnika i generalnih direktora sa 50+ godina a dosta njih imaju i 65+ godina i na njihovom vrhuncu su trenutno.
Meni je ključ udruživanje ljudi u zajedničke poslove- proširenje/udruživanje firmi i zajednička ulaganja i na tome ću raditi to jest to mi i daje motiv za neku budućnost.
Ovde na temi mi je drago što sam video dosta mladih preduzetnika i sposobnih ljudi i boljih od mene, eto @KlauKalash me je malo iznenadio što misli da je 42god već neka granica gde opada motivacija![]()
Deluje dosta ok, budući da su mi 2019. tražili toliko više puta za manje - više iste stanove.Ali cena za rentu jeste OK
Malo ne pratiš globalne okolnosti. Ovo što se danas dešava je poslednji put bilo pre ww2. Taj stan ce tada imati 100+ godina a Srbija dva miliona ljudi manje.Za 30 godina taj stan ce vredeti verovatno duplo a i kirija ce skociti barem toliko.
Tako je, 65 godina ce bude ista cena rente lol.Cena stana 180-200k za kupovinu za keš. Na kredit je naravno mnogo skuplje. Koliko uzmeš kredit, iznos kredita duplira vrednost.
5% je 9-10k. To bi trebalo da bude godišnja renta tj mesečno od 750e do 830e.
Umesto toga imamo 450e. 2,6% ROI bez lufta i praznog hoda i renoviranja. To spušta na 2-2,2%.
Ako pljusnem 200k evra u kešu, za 50 godina cimanja vraća mi se investicija. Vrh.
Ako kupim na kredit koji cu otplatiti za npr 10 godina, onda mi se vraća investicija za 65 godina.
Nema bolje investicije(i za život pričam isto).
Pratim globalne okolnosti, ali sam isto svestan da je lokacija nesto sto ne moze da se izmisli iz vedra neba i ogranicen je resurs.Malo ne pratiš globalne okolnosti. Ovo što se danas dešava je poslednji put bilo pre ww2. Taj stan ce tada imati 100+ godina a Srbija dva miliona ljudi manje.
Alternativa je da će imati 1 milion ljudi manje ali ce Beograd biti geto sa 600k+ migranata.
Ja sam za to da cena ode još 30-40% gore u naredne dve godine. A onda država da produži rok otplate na 60 godina i da subvencioniše ratu prvih 10. Rusima da zabranimo izlazak iz zemlje i da se rok za priključenje struje poveća sa sadašnjih 6-8 meseci na 3 godine. To bi bilo idealno.
Odličan je London za poredjenje. Glavni grad imperije koja je u jednom trenutku držala 45% planete i u koju se slivaju ljudi čitavog sveta. Kao jaje jajetu.Pratim globalne okolnosti, ali sam isto svestan da je lokacija nesto sto ne moze da se izmisli iz vedra neba i ogranicen je resurs.
Siguran sam da je i u Londonu bilo ljudi koji su radili tvoju racunicu pre 100 godina.
Kakav je diff, jel padaju rente, a raste ponuda, ili obrnuto ?gledam rente nbg centralni blokovi, ovo mi deluje jak diff u odnosu na pre
i u ceni, i u ponudi
Shvatio si i ti šta sam ja hteo da kažem time da se na 50+ godina isplativosti ne kupuju odredjene stvari. Sa nadom da će doći do kovid štampe 2 u nekom trenutku kada postoji tendencija porasta cene robe i troškova života.Shvatas sta sam hteo da kazem, krah nekretnina na globalnom nivou moze doci samo ako se uspostavi drugi finansijski poredak.
A krah kod nas moze doci samo usled neverovatnih geopolitickih problema ili jos veceg povlacenja stranog kapitala usled nestabilnosti.
Kakav je diff, jel padaju rente, a raste ponuda, ili obrnuto ?
Sale, kad vec imam stan, kola, pare za zivot, za odmore itd, dalje investicije ne pravim da bih ja sutra vozio Porse ili Lamba vec da bi deci obezbedio nesto vise.Shvatio si i ti šta sam ja hteo da kažem time da se na 50+ godina isplativosti ne kupuju odredjene stvari. Sa nadom da će doći do kovid štampe 2 u nekom trenutku kada postoji tendencija porasta cene robe i troškova života.
E baš zato navijam za ovo:Sale, kad vec imam stan, kola, pare za zivot, za odmore itd, dalje investicije ne pravim da bih ja sutra vozio Porse ili Lamba vec da bi deci obezbedio nesto vise.
A to znaci da mi je apsolutno svejedno da li ce meni biti isplativo, deci ce biti.
Sve istina...Cena stana 180-200k za kupovinu za keš. Na kredit je naravno mnogo skuplje. Koliko uzmeš kredit, iznos kredita duplira vrednost.
5% je 9-10k. To bi trebalo da bude godišnja renta tj mesečno od 750e do 830e.
Umesto toga imamo 450e. 2,6% ROI bez lufta i praznog hoda i renoviranja. To spušta na 2-2,2%.
Ako pljusnem 200k evra u kešu, za 50 godina cimanja vraća mi se investicija. Vrh.
Ako kupim na kredit koji cu otplatiti za npr 10 godina, onda mi se vraća investicija za 65 godina.
Nema bolje investicije(i za život... pričam isto).
Baš tako pare imaju noge!!!Sve istina...
Samo je i istina da češ ako ne uloziš tih 200.000 u celini...sve to iscepkati i potrositi za 2 godine ne znajići gde...sto se kaže ...u dupe...
Ne razumem, pricas o ulaganju od 200k, pa onda o radu... Kako racunamo ROI, je l treba i zeninu platu da uracunam?Pa radiš negde valjda ?
Pa svima je jasno da ROI nije dobar.Ne razumem, pricas o ulaganju od 200k, pa onda o radu... Kako racunamo ROI, je l treba i zeninu platu da uracunam?I babinu penziju? Onda moze da se namakne ROI preko 3%