Šta je novo?

Cene nekretnina

Sad se "isplati" rentati.

Stare cene dobrodošle nazad.
Ja zivim u slicnom stanu i infostan je 13,000 ne znam kojoj magijom je kod njih 8000 :D
Pa samo grejanje je oko 7500

Ali cena za rentu jeste OK

„Investitorima nije dozvoljeno da slobodno raspolažu sredstvima koja dobijaju od kupaca stanova u izgradnji. Taj novac se deponuje na račune državnih banaka koje odobravaju njihovo korišćenje u skladu sa dinamikom radova. Od pre nekoliko godina je po zakonu kupcima dozvoljeno da raskinu kupoprodajni ugovor ukoliko investitor kasni sa radovima."

Zamislite ovo u Srbiji, mada ne valja to, kupci bi se okurazili i cak imali neka prava, i ja sam luckast.

Ja zivim u slicnom stanu i infostan je 13,000 ne znam kojoj magijom je kod njih 8000 :D
Pa samo grejanje je oko 7500

Ali cena za rentu jeste OK
Cena stana 180-200k za kupovinu za keš. Na kredit je naravno mnogo skuplje. Koliko uzmeš kredit, iznos kredita duplira vrednost.

5% je 9-10k. To bi trebalo da bude godišnja renta tj mesečno od 750e do 830e.
Umesto toga imamo 450e. 2,6% ROI bez lufta i praznog hoda i renoviranja. To spušta na 2-2,2%.
Ako pljusnem 200k evra u kešu, za 50 godina cimanja vraća mi se investicija. Vrh.
Ako kupim na kredit koji cu otplatiti za npr 10 godina, onda mi se vraća investicija za 65 godina.
Nema bolje investicije 😂 (i za život pričam isto).

U mom okruzenju najviše je vlasnika i generalnih direktora sa 50+ godina a dosta njih imaju i 65+ godina i na njihovom vrhuncu su trenutno.
Meni je ključ udruživanje ljudi u zajedničke poslove- proširenje/udruživanje firmi i zajednička ulaganja i na tome ću raditi to jest to mi i daje motiv za neku budućnost.
Ovde na temi mi je drago što sam video dosta mladih preduzetnika i sposobnih ljudi i boljih od mene, eto @KlauKalash me je malo iznenadio što misli da je 42god već neka granica gde opada motivacija 😉😂
Имам их и ја гомилу који раде после 65 и скоро сви су јако лоши у свом послу. Јашу на таласима успеха из младих дана и везама које су створили.

Ima li sto da se odma uzme jr mozda umrem brzo? Ajmo znalci pisete a nidje konkretne informacinr :D

Za 30 godina taj stan ce vredeti verovatno duplo a i kirija ce skociti barem toliko.
Malo ne pratiš globalne okolnosti. Ovo što se danas dešava je poslednji put bilo pre ww2. Taj stan ce tada imati 100+ godina a Srbija dva miliona ljudi manje.
Alternativa je da će imati 1 milion ljudi manje ali ce Beograd biti geto sa 600k+ migranata.
❤️
Ja sam za to da cena ode još 30-40% gore u naredne dve godine. A onda država da produži rok otplate na 60 godina i da subvencioniše ratu prvih 10. Rusima da zabranimo izlazak iz zemlje i da se rok za priključenje struje poveća sa sadašnjih 6-8 meseci na 3 godine. To bi bilo idealno.
Kirija sa troškovima mora isto da se subvencioniše. Sramota je ovo izdavati samo za 450e kada vredi 200k kada može za 880.

Cena stana 180-200k za kupovinu za keš. Na kredit je naravno mnogo skuplje. Koliko uzmeš kredit, iznos kredita duplira vrednost.

Umesto toga imamo 450e. 2,6% ROI bez lufta i praznog hoda i renoviranja. To spušta na 2-2,2%.
Ako pljusnem 200k evra u kešu, za 50 godina cimanja vraća mi se investicija. Vrh.
Ako kupim na kredit koji cu otplatiti za npr 10 godina, onda mi se vraća investicija za 65 godina.
Nema bolje investicije 😂 (i za život pričam isto).
Tako je, 65 godina ce bude ista cena rente lol.

Malo ne pratiš globalne okolnosti. Ovo što se danas dešava je poslednji put bilo pre ww2. Taj stan ce tada imati 100+ godina a Srbija dva miliona ljudi manje.
Alternativa je da će imati 1 milion ljudi manje ali ce Beograd biti geto sa 600k+ migranata.
❤️
Ja sam za to da cena ode još 30-40% gore u naredne dve godine. A onda država da produži rok otplate na 60 godina i da subvencioniše ratu prvih 10. Rusima da zabranimo izlazak iz zemlje i da se rok za priključenje struje poveća sa sadašnjih 6-8 meseci na 3 godine. To bi bilo idealno.
Pratim globalne okolnosti, ali sam isto svestan da je lokacija nesto sto ne moze da se izmisli iz vedra neba i ogranicen je resurs.
Siguran sam da je i u Londonu bilo ljudi koji su radili tvoju racunicu pre 100 godina.

Pratim globalne okolnosti, ali sam isto svestan da je lokacija nesto sto ne moze da se izmisli iz vedra neba i ogranicen je resurs.
Siguran sam da je i u Londonu bilo ljudi koji su radili tvoju racunicu pre 100 godina.
Odličan je London za poredjenje. Glavni grad imperije koja je u jednom trenutku držala 45% planete i u koju se slivaju ljudi čitavog sveta. Kao jaje jajetu.
Željni da skupljaju papire po 6 meseci uz sve garancije firme da bi mogli da se presele tamo da žive ako nemaju EU pasos. 12 godina naturalizacije i polaganje ispita pre sticanja prava na državljanstvo. Tako je bilo i kod nas do pre 5 godina. Vrlo slično. A sada?
Mi zapravo dozvoljavamo boravak svakome ko kupi straćaru od 15k a posle 3 godine čak i državljanstvo. Sve može samo ubacujte pare na tržište nekretnina.

Shvatas sta sam hteo da kazem, krah nekretnina na globalnom nivou moze doci samo ako se uspostavi drugi finansijski poredak.
A krah kod nas moze doci samo usled neverovatnih geopolitickih problema ili jos veceg povlacenja stranog kapitala usled nestabilnosti.

Shvatas sta sam hteo da kazem, krah nekretnina na globalnom nivou moze doci samo ako se uspostavi drugi finansijski poredak.
A krah kod nas moze doci samo usled neverovatnih geopolitickih problema ili jos veceg povlacenja stranog kapitala usled nestabilnosti.
Shvatio si i ti šta sam ja hteo da kažem time da se na 50+ godina isplativosti ne kupuju odredjene stvari. Sa nadom da će doći do kovid štampe 2 u nekom trenutku kada postoji tendencija porasta cene robe i troškova života.

Poslednja izmena:
Shvatio si i ti šta sam ja hteo da kažem time da se na 50+ godina isplativosti ne kupuju odredjene stvari. Sa nadom da će doći do kovid štampe 2 u nekom trenutku kada postoji tendencija porasta cene robe i troškova života.
Sale, kad vec imam stan, kola, pare za zivot, za odmore itd, dalje investicije ne pravim da bih ja sutra vozio Porse ili Lamba vec da bi deci obezbedio nesto vise.
A to znaci da mi je apsolutno svejedno da li ce meni biti isplativo, deci ce biti.

Sale, kad vec imam stan, kola, pare za zivot, za odmore itd, dalje investicije ne pravim da bih ja sutra vozio Porse ili Lamba vec da bi deci obezbedio nesto vise.
A to znaci da mi je apsolutno svejedno da li ce meni biti isplativo, deci ce biti.
E baš zato navijam za ovo:

"Ja sam za to da cena ode još 30-40% gore u naredne dve godine. A onda država da produži rok otplate na 60 godina i da subvencioniše ratu prvih 10."

Austrija neka bude Burkina Faso za nas. Sve super

Poslednja izmena:

Nema bolje investicije 😂 (i za život... pričam isto).
Sve istina...
Samo je i istina da češ ako ne uloziš tih 200.000 u celini...sve to iscepkati i potrositi za 2 godine ne znajići gde...sto se kaže ...u dupe...

Ne razumem, pricas o ulaganju od 200k, pa onda o radu... Kako racunamo ROI, je l treba i zeninu platu da uracunam? :) I babinu penziju? Onda moze da se namakne ROI preko 3%
Pa svima je jasno da ROI nije dobar.
Pricamo o životu i svakako da ga svi prihodi čine podrazumevajuçi da jedes i zivis sa zenom..izvini ako gresim pa svako za sebe.... Pokusavajuci da ti mesečni prihod bude sto veći a da ti propadne sto manje novca koji stoji....mislim da je dobar put ka bar mirnijem zivotu.

Ja se vodim da je ovo forum o nekretninama i da su cilj nekretnine...sigurno da one nisu sve....Izvinite Vi koji ste zalutali pa vas to ne interesuje ali pisete ovde....
PISS

Vrh