Nije ni cudo zasto smo izgubili sve ratove i Kosovo. Sad preso zadnje 3 strane , mnogo je fokusa na druge zemlje, kako je negde drugde. Niko da kaze malo o Srbiji, sta mi radimo, mozemo da uradimo. Nevidim svrhu ovih tema, ovde nema nikakve pomoci, vec ljudi sa viskom vremena koji filozofiraju.
kad bih mogao da biram arena ili belvil ne bih imao dilemu. arena na keca. ipak je to uvek bio i biće centar nbg, a belvil je periferija koja je vremenom zbog nedostatka prosotra postala izgrađena i nabudžena
Da pricate o cenama nekretnina u Srbiji. A ne jedan spomene cene, njih deset sprdnja, za*******. Totalne nebuloze i piskaranje o sta bi bilo kad bi bilo i moji drug u englesko trla baba lan itd itd. STa je bilo 1998, a jel se secas cena 2009 itd itd, koga briga realno ? Fokusirajte se malo na sadasnje vreme 2025 god hvalaŠta tačno mi na ovoj temi možemo da uradimo?
Da pricate o cenama nekretnina u Srbiji. A ne jedan spomene cene, njih deset sprdnja, za*******. Totalne nebuloze i piskaranje o sta bi bilo kad bi bilo i moji drug u englesko trla baba lan itd itd. STa je bilo 1998, a jel se secas cena 2009 itd itd, koga briga realno ? Fokusirajte se malo na sadasnje vreme 2025 god hvala
Dosta je tesko pricati o ceni nekretnina u BGu jer to zavisi i od velicine stana dosta.Da pricate o cenama nekretnina u Srbiji. A ne jedan spomene cene, njih deset sprdnja, za*******. Totalne nebuloze i piskaranje o sta bi bilo kad bi bilo i moji drug u englesko trla baba lan itd itd. STa je bilo 1998, a jel se secas cena 2009 itd itd, koga briga realno ? Fokusirajte se malo na sadasnje vreme 2025 god hvala
Ja sam mislio do 3000 sa pdv a da je do 8km od trga republike. Ali da nije stan u kuci i tako te ciganske foreDosta je tesko pricati o ceni nekretnina u BGu jer to zavisi i od velicine stana dosta.
U istom projektu gde sam ja uzeo stan od 80ak m2 za 3300 sa PDVom prosle godine je garsonjera 3900 EUR sa PDV a u izgradnji je i dalje objekat.
Verovatno je prosle godina ista ta garsonjera bila 3800 EUR sa PDVom sto znaci da imas razliku od ~500 EUR po m2 samo izmedju ta 2 stana zbog kvadrature.
Kada sam ja birao stan npr razlika od ~7 kvadrata vise je bila 14 hiljada EUR jer je od 80m2 kvadrat bio 100 EUR jeftiniji po m2 pa sam se na kraju "pruzio" jos tih 14 hiljada.
Ako gledas odokativno, garsonjere u novogradnji u BGu na centralnim opstinama su ti izmedju 3600-4000 EUR/m2 (neki projekti idu i dosta preko), na manje trazenim lokacijama verovatno 3200-3600 EUR/m2, a sve ispod toga moras da ides na takozvanu periferiju.
Tako da odokativno gledajuci mozes da uzmes verovatno 30m2 u nekoj novogradnji na lokacijama gde bi ti uzimao, ali srecno sa obzirom da investitori znaju da ce se to prodati za kes pa dosta njih i nece da prodaje kreditnim kupcima.
Borca, Cukarica, Mirijevo, Jajinci, Brace Jerkovic i mozda delovi ZemunaJa sam mislio do 3000 sa pdv a da je do 8km od trga republike. Ali da nije stan u kuci i tako te ciganske fore
Mnogo tražiš. Neka ti roditelji uzmu kredit svaka banka daje kad dajes 50% učešća!Ja sam mislio do 3000 sa pdv a da je do 8km od trga republike. Ali da nije stan u kuci i tako te ciganske fore
+ Karaburma, Višnjička Banja, Mali mokri Lug, Kotež, KrnjačaBorca, Cukarica, Mirijevo, Jajinci, Brace Jerkovic i mozda delovi Zemuna
sigurno nije rođen 1975 i živi sa ćaletom i kevom...Mnogo tražiš. Neka ti roditelji uzmu kredit svaka banka daje kad dajes 50% učešća!
A ako si nezaposlen i nemaš uslove za kredit onda bolje rentiraj dok se ne zaposliš. Ali ako si rođen 1975 i nemaš uslove za kredit ?!? Malo tu nešto ne štima?! Nema logike? Čak i da se zaposliš u Maxiju s učešćem od 130k eura bi dobio kredit!
Poenta je što niko ne zna kada če pasti..i ako padne do kada ce padati i do kada treba čekati...Ja kad imam dovoljno novca ne cekam više od 2 god ....Drugi vidim imaju vremena...Kada su se vratile cene na iznos isti od 2009?
Kod flipovanja stanova onda da, tu su loše prolazili preprodavci koji se time bave, to jest morali su da čekaju godinama da je ponovo prodaju i da zarade, ali ti tu nekretninu i tada izdaješ, 6hod je izdaješ dok pada njena cena.
Izgleda gledam iz svog ugla i pod investicionom nekretninom smatram da ću je izdavati i da je neću prodati u narednim periodu, to jest ni ne razmišljam o njenoj prodaji.
Eventualno ovde prodam da bi kupio bolju ili u drugoj državi, pa jedino tu bi i kalkulisao nekad u budućnosti.
Onaj ko je kupio za život na 10-15 god šta njega briga što je pala cena, možda ti je krivo jer u tom piku pada mozes da razmisljas kako si mogao bolji i veci stan sa tim parama da kupiš, ok to kontam zato neki i čekaju za kupovinu.
Ipak je to životno pitanje i teškom mukom zaradjene pare, zato je tolika i nervoza oko cena nekretnina.
Samo mislim da su neki ljudi posedeli od tolikog čekanja pucanja balona i da se treba fokusirati na druge stvari, ali ajde, razumem sve.
Zanimljivo iskustvo. Da li bi podelio sa nama? Kako si izgubio 10k za 20 dana?Pre vise od 15 godina...čekajuci da evro padne...20 dana čekajuci izgibih zivce i izgubih 10k evra....Tog dana kada sam kupio bio je i najveci pik cene...ali Ok
Belvil je morao da se dograđuje...pregrađuje...tad je i drzava morala da reguje da bi prodavac uspeo da proda stanove po njemu povoljnim cenama..Mislim da je trebalo vise od 3 godine da proda sve stanovebelvil se prodavao dve godine kasnije
edit: pritom u to vreme lokacija belvila (mada i danas) u odnosu na ovo je mizerija
Kurs ....sa 99 na 110...Zanimljivo iskustvo. Da li bi podelio sa nama? Kako si izgubio 10k za 20 dana?
Ne slazem sekad bih mogao da biram arena ili belvil ne bih imao dilemu. arena na keca. ipak je to uvek bio i biće centar nbg, a belvil je periferija koja je vremenom zbog nedostatka prosotra postala izgrađena i nabudžena