Samo je problem da kada se izbaci planirana trasa metroa, dignu se cene kao da već postoji

. E onda platiš premium cenu za nešto što možda neće biti nikad izgradjeno

. Koje su cene sad na Mišeluku? Postoji plan i sve to ali da bi uživao u prednostima ti treba još 15-20 godina. A cena to ne opravdava trenutno. 2400 Mišeluk koji je još uvek ledina. A za 3k već možeš po centru sa već decenijama postojećom infrastrukturom i svim mogućim sadržajima. Primer samo dajem.
Ni 2400 a ni 3000 ne smatram za normalne cene da se razumemo...... ali ako računamo u %, 20-tak% jeftinije je ništa za rizik.
Sale kako si ti dobio popust od 20% za kupovinu u izgradnji, znao si Investitora ili Izvodjača kojem je to namenjeno u kompenzaciji i prvi si kupac?
Nije 2400, to jest mozda i jeste ali prijatelji su mi kupili i za 1900eur i to sam ovde kačio primer tog kompleksa kao render vs reality. I to je kupljeno par meseci pred useljenje pre mozda 5-6meseci.
Moji drugari tamo isto počinju da grade isto takva cena, to su cene pre oglašavanja, za mene je 1700-1750eur/m2, tako da daleko smo mi od 2400eur koja je oglašena jer se ne žuri Investitoru sa poslednjih 2 stana u izgradjenom kompleksu.
Prodaje se poznanicima, prijateljima, osobama koje načuju za taj projekat, preko preporuke itd...
Kada se tako proda odredjeni deo onda tek kreće ohlašavanje i prodaja po većej ceni to jest tada ne žure sa prodajom.
Koliko puta sam ovde napisao da se provoza kolima i vide male izgradnje zgrada kod nepoznatih Investitora, tu se pokadjaju bolje cene.
E sada jeste većini mačka u dzaku to se slažem.
Kada se unajmi agencija i reklama i ostalo cena m2 skače. 4% agencija, reklama možda isto 1-2%, pri tome veći Investitori imaju više novaca i likvidniji su i nije im toliko hitna prodaja pa mogu da drže cene itd...
Kada daš 50% odmah jeftinije je, a da ne pričam više od toga nekom novom Investitoru, samo što neće to ljudi.
Većina Investitora sada ima na svojim gradilišnim tablama i napisano direktna prodaja od Investitora i to je to, ja nekad ne mogu ni da ih nadjem u pretrazivanju kod prodaje, a oni završe i usele celu zgradu, znači od strane kupaca preko računara oni nisu ni vidjeni.
EDIT: Slazem se da treba dosta godina da prodje da bi uzivao u svemu izgradjenom tako je bilo za Airport city i tako će biti za BNV, budući Green Line itd...