Šta je novo?

Cene nekretnina

Zvao me pre nekoliko nedelja drugar za savet oko ulaganja.
Pita me šta mislim o investiciji da kupi kuću na Tari, 70m2 cena je 1100eur/m2.
Posle mog izlaganja oko mogućih problema i održavanja i izdavanja itd, kažem mu da bolje doda još 10k eur i da uzme 3 garaže sa elektro priključkom u podzemnoj garaži stambeno-poslovnog kompleksa.
Garaže takodje imaju i mesto za ostavu u blizini buduće najviše poslovne zgrade u NS-u.
Možda je bolje zbog devojaka da imaš svoju kuću na Tari i odlaska tamo i češćeg boravka u prirodi i što ćemo roštiljati ali isključivo samo kao investiciju, ROI i ekonomska strana mi ide za parkinge, to jest garaže 😉

Možda je bolje zbog devojaka da imaš svoju kuću na Tari i odlaska tamo i češćeg boravka u prirodi i što ćemo roštiljati ali isključivo samo kao investiciju, ROI i ekonomska strana mi ide za parkinge, to jest garaže 😉
Ma mani to, ko ce da vozi tamo svaki petak 3 sata i da se vraca nedeljom isto 3 sata.

Druže samac je i nema fiksno radno vreme a nije oženjen 😉
Evo dok sam pisao ovo sam se setio jedog predloga da mu dam. Da kupi od mene pola mog apartmana na Kop-u. Taman ja ne mogu da ostvarim pun potencijal iskorišćenosti apartmana jer ne mogu toliko time da se bavim i on može tamo da ide i da isto daje prijateljima kolegama itd kao što i ja trenutno radim.
Od tih novaca ja taman kupim jednu garažu, on može još jednu i da mu ostane.
Kaplje mu lova od izdavanja parkinga a u sredjeni top apartman može da vodi koga hoće.
Win-win po meni, još mi on dodje i advokat pa slobodno neka sastavi Ugovor da nam odgovara u slučaju svakakvih dešavanja, jer je zeznuto kada se ima imovina a da nije 1/1.

Zvao me pre nekoliko nedelja drugar za savet oko ulaganja.
Pita me šta mislim o investiciji da kupi kuću na Tari, 70m2 cena je 1100eur/m2.
Posle mog izlaganja oko mogućih problema i održavanja i izdavanja itd, kažem mu da bolje doda još 10k eur i da uzme 3 garaže sa elektro priključkom u podzemnoj garaži stambeno-poslovnog kompleksa.
Garaže takodje imaju i mesto za ostavu u blizini buduće najviše poslovne zgrade u NS-u.
Fico sine, ja bih to kupio, zvuci odlično…ali bih uzeo i bar 10GM sa elektro punjačima, ali oni sto brzo pune…uzeo bih i još 10 Grande panda da ide uz ta parking mesta, ali zašto da ne, još i 4-5 garsonjera u BW…onda si na konju..i možeš da ostajes produženi vikend na Tari, ne samo “obican vikend”…ali se tamo treba čuvati medveda, pa onda devojka da se bira da voli životinje, a ne neka bojazljiva, jer puče romantika i ceo koncept …

Fico sine, ja bih to kupio, zvuci odlično…ali bih uzeo i bar 10GM sa elektro punjačima, ali oni sto brzo pune…uzeo bih i još 10 Grande panda da ide uz ta parking mesta, ali zašto da ne, još i 4-5 garsonjera u BW…onda si na konju..i možeš da ostajes produženi vikend na Tari, ne samo “obican vikend”…ali se tamo treba čuvati medveda, pa onda devojka da se bira da voli životinje, a ne neka bojazljiva, jer puče romantika i ceo koncept …
Uzmeš otvoriš oglase pronadješ i kupiš, barem je to lako u današnje vreme sa internetom.
Ukucaj kuće na prodaju Tara, imaju tamo brojevi telefona kome da se javiš ako si zainteresovan.
Kada je medved napolju onda svi moraju da ostaju u kući, tada je prava romantika i vidiš osobu u pravom svetlu 😂
Ovo što si naveo od parkinga i garsonjera se slažem, a automobili su trošak to bih izbegavao.
Prijatelj mi izdaje taksistima nije ni to loše, ali ima cimanja po meni više nego rentiranje stanova. Čak mi je i tu krivo kada mi se kola ne koriste, al ajde ne može se baš sve maksimalno iskoristiti 😉
Iako si zajedljivo ironičan i ipak odgovaram zbog sebe i drugih jer u toj ironiji si naveo dobre primere ulaganja 😉

Не смањује се прилив, али се све више лове извлачи. Онда ћеш у једном тренутку доћи у ситауцију које ћеш зло да бираш да пеглаш дефиците (имаш и буџет и платни биланс). Мој бет је већ годинама инфлација изнад таргета (не мора да значи да сам у праву, можда и курс отклиза са свим што носи итд).

Битно да они форсирају литијум и сл, иначе исто традиционална грана са минималном додатом вредношћу где си заробио радну снагу коју си већ исцрпео (зато имамо људе из Бангладеша итд).

Иначе тај пример већих јавних инвестиција и улетања државе је књишки пример како се понаша држава у кризним периодима кад покушава да надомести проблеме у приватном сектору. У теорији кад је добро, требало би да се повлачи.

Jest bre, zajedljivo ironičan…ja se pitam koji me djavo snašao… sad imam dijagnozu…😉
Moje mišljenje je da se malo iskulira dok se ne vidi kuda sve ovo ide…vidiš i Sava od lozenja parketa daje sad neke argumente da možda pocnemo da lozimo parket u dogledno vreme…kupuj, samo kupuj vise nije opcija…

Jest bre, zajedljivo ironičan…ja se pitam koji me djavo snašao… sad imam dijagnozu…😉
Moje mišljenje je da se malo iskulira dok se ne vidi kuda sve ovo ide…vidiš i Sava od lozenja parketa daje sad neke argumente da možda pocnemo da lozimo parket u dogledno vreme…kupuj, samo kupuj vise nije opcija…
Ti savetujes da se kulira dok se ne vidi kuda sve ovo ide vec tri godine lol. Da te je neko slusao usrecio bi se bas :D

Ostavljeno sve do naredne godine, pa ako mora platice se i 5k€ kvadrat 8)
Ako ulete spekulanti ili investitori sa budgetom da kupe 10.000 stanova u Beogradu iskoristicu priliku i prodacu sve, pa odoh da kupim nešto u Becu i preselim se…

Cela zavrzlama je oko BW, odradjeno vrhunski sve i cene otišle na nivoe koji su neodrživi, zanimljivo da BW sad malo spusta loptu i nudi povoljnije cene nego druge novogradnje po centralnim opštinama…

Let’s wait and see…
Pardon, 4 godine lol.

Tržište nekretnina “neuništivo”: Cene će da rastu i na jesen

https://nova.rs/vesti/biznis/trziste-ne ... -na-jesen/

Na jesen i zimu će se možda "sresti" grip i korona, ali ništa ne može da uzdrma domaće tržište nekretnina. "Očekuje se da će promet stanova rasti zbog olakšica u kreditiranju, što znači da će verovatno rasti i cene. Nadam se, ipak, da će prestati 'ludovanje' sa cenama kvadrata na Novom Beogradu i u Zemunu", kaže za Nova.rs procenitelj i vlasnik agencije za promet nekretnina "Old Royal Sistem" Milić Đoković.

Iskreno, nadam se da će doći do ujednačavanja cena u odnosu na druge delove grada, koji bi trebalo da dobiju na atraktivnosti.

Recimo, bilo bi logično da kvadrat u gradskom delu opštine Zvezdara ili Voždovac, koji se trenutno plaća 1.500 do 1.600 evra dođe i do 2.000 evra, a da se zemunski kvadrat sa 3.000 spusti na 2.500 evra, tako da dođe do neke vrste uravnoteženja”, kaže Đoković.

Najbolji primer zasto treba malo sacekati sa kupovinom...
Ne ipak 5 godina hahahahaha

Ej, covek pola decenije daje pogubne savete i i dalje dolazi ovde kao nesto iz visine ironican, on vidi nesto sto mi ne vidimo. I tri tacke za misterioznost.

Ako godinama ili decenijama jedno te isto pričaš jednom ćeš konačno i pogoditi.
Isto je i za jedne i za druge to jest za ove što stalno prognoziraju rast, a tako i za ove koji stalno govore da će pući takozvani balon.
Ko je ustvari onda naneo više štete običnom čoveku koji hoće da kupi za život nekretninu ili investicionu?
U ovom slučaju ljudi koje nazivate da troluju za porast cena nekretnina su daleko više doneli benefita čoveku da uradi dobru stvar, od suprotnog mišljenja ukoliko ih je neko poslušao.
Jedno je da se ukazuje na probleme sistema, vlasti itd, a posebna kategorija su cene nekretnina i njihovo kretanje.

Vrhunske procene nasuprot laicima iz 2012:

Ja sam se razmišljao da li da komentarišem šta je sve izjavljivao, kada sam video koliko je u prošlosti komentarisao i šta je sugerisao i predviđao.
Drago mi je da si me preduhitrio i da je neko to pogledao i skrenuo pažnju.

Da malo podelim licno iskustvo posto sam posle 6 meseci zatvorio kupovinu stana u starogradnji na Nbgu uz par saveta za one koji kupuju mozda nekom bude korisno.

- imajte listu zahteva na koje ste spremni da pravite kompromise i listu sta stan mora da ima, necete naci savrsen stan a potrebno je da brzo delujete kad se prilika pojavi
- gledajte aktivno stanove i ako vam i ne deluju da biste ih kupili cisto da osetite trziste i steknete svest sta se nudi i kakvo je interesovanje, bice vam lakse da presecete kasnije
- cene su definitivno jos vece u odnosu na period od pre godinu dana, 2800-2900e (ja sam se licno nadao da cu proci za max 2500 slicnu situaciju al nije bilo sanse) za stanove (manje, od da kazemo 45-60m2) gde morate sve da renovirate a da su druge stvari na mestu (mikrolokacija, sadrzaji, struktura) je neka realnost za dobre lokacije na Nbgu
- aktivnosti na trzistu vrlo ima i ne bih savetovao nekom ko trazi stan za zivot da ceka, secam se kako su kad je kovid dosao pricali sacekaj vidi sta ce biti pa mi je tadasnja kupovina bila jedna od najboljih, ako imate sredstava i stan koji se 90% uklapa u to sto zelite uzimajte
- kvalitetan stan kad se pojavi otici ce za par dana i po vecoj ceni
- cene novogradnje vuku starogradnju a kompleksi na Nbgu su jos skuplji iako sam licno ocekivao da je prosle godine bio neki peak
- ponuda je generalno jako losa, na 40ak pregledanih stanova ovo je bio tek treci slucaj sa sam nudio ponudu a da je ista prosla, prosle ponude bih koncipirao tako sto bih pogledao na cenama nekretnina za koliko su prodavani stanovi u tom delu ili idealno i zgradi u proteklih 6-12 meseci pa dodao nekih 5-10k vise i bivao sam outbidovan

Druže samac je i nema fiksno radno vreme a nije oženjen 😉
Evo dok sam pisao ovo sam se setio jedog predloga da mu dam. Da kupi od mene pola mog apartmana na Kop-u. Taman ja ne mogu da ostvarim pun potencijal iskorišćenosti apartmana jer ne mogu toliko time da se bavim i on može tamo da ide i da isto daje prijateljima kolegama itd kao što i ja trenutno radim.
Od tih novaca ja taman kupim jednu garažu, on može još jednu i da mu ostane.
Kaplje mu lova od izdavanja parkinga a u sredjeni top apartman može da vodi koga hoće.
Win-win po meni, još mi on dodje i advokat pa slobodno neka sastavi Ugovor da nam odgovara u slučaju svakakvih dešavanja, jer je zeznuto kada se ima imovina a da nije 1/1.
Pola pola..nikako..ne traje...uvek nešto....

Ti savetujes da se kulira dok se ne vidi kuda sve ovo ide vec tri godine lol. Da te je neko slusao usrecio bi se bas :D
Reče ja davno da se kupuje onda kad se napravi finansijska konstrukcija....ali mnogi su čekali balon..i dalje cekaju.....
Al opet se hvalim ovima sa S....

Uzmeš otvoriš oglase pronadješ i kupiš, barem je to lako u današnje vreme sa internetom.
Ukucaj kuće na prodaju Tara, imaju tamo brojevi telefona kome da se javiš ako si zainteresovan.
Kada je medved napolju onda svi moraju da ostaju u kući, tada je prava romantika i vidiš osobu u pravom svetlu 😂
Ovo što si naveo od parkinga i garsonjera se slažem, a automobili su trošak to bih izbegavao.
Prijatelj mi izdaje taksistima nije ni to loše, ali ima cimanja po meni više nego rentiranje stanova. Čak mi je i tu krivo kada mi se kola ne koriste, al ajde ne može se baš sve maksimalno iskoristiti 😉
Iako si zajedljivo ironičan i ipak odgovaram zbog sebe i drugih jer u toj ironiji si naveo dobre primere ulaganja 😉
Nemoj se -nikome- pravdati ..molim te.

???????

Ja se zaje*******avam za sebe mile, i malo ovima na duznosti oponiram, cisto da ne bude dosadno…samo opušteno…ako ti ne lezi humor staviš na ignore, radi dobro 😉

Pola pola..nikako..ne traje...uvek nešto....
Za većinu slučajeva se slažem, ali kako sam imao u prošlosti dobre primere realizacije stojim da je to u pravim okolnostima odlično i prekopotrebno.
To mi i jeste cilj, udruživanja mora biti ukoliko se planiraju neke ozbiljnije stvari ili ulaganja.
Naravno da nije za svakoga to jest za većinu.

Za većinu slučajeva se slažem, ali kako sam imao u prošlosti dobre primere realizacije stojim da je to u pravim okolnostima odlično i prekopotrebno.
To mi i jeste cilj, udruživanja mora biti ukoliko se planiraju neke ozbiljnije stvari ili ulaganja.
Naravno da nije za svakoga to jest za većinu.
Jeste..u pravu si...mnogo je lakše ako podeliš bar za početak jer uvek fali $$.....ali rizik mnogo velik....

Sta bi sa ovim projektima? Kod Arene se krenulo sa zgradom ali prema Sivu. New Minel je izrastao. Juga krenula isto. Ostalo stoji?

1741004593809.png

Vrh