Šta je novo?

Cene nekretnina

Kada bi se uzeo uzorak iz različitih gradova sa različitih mesta i odneli na analize(u različite Institute) pod navedenim drugim mestom uzorkovanja svašta bi se otkrilo...
Sećam se profesora koji je bio zadužen i glavni Nadzor nad tim sistemima prečišćavanja, koji nam na 1 ili 2 godini faksa govori svima javno u amfiteatru kako jeste to na papirima ispravno i prošlo je analize, ali ja ne pijem 30 god vodu sa česme 😉

Ima li nekoga da ga ti nisi pljunuo na ovoj temi :) Bukvalno najpametniji lik.
Ja ako napisem ono što znam nije pljuvanje...U ovom slučaju ide se na 30% zarade a realno dode se na 20%. Mislim da je velika razlika do navedenih 100% zarade. Ja nema potrebe da lažem a imam iskustva u investiranju u nekretnine...verovali ili ne . Na kraju krajeva sve je proverjivo...ali te zarade 100%....ROI od 10 god...kupovine za 1500e/m2 u Bgd...pucanju balona....E to može da napiše i misli samo onaj ko veze s vezom nema. Izvinite za vaše snove....

Ali za sada vode barem ima. Ne vidim kako u NS flaše mogu da reše problem.

Ma naravno, pa nije ni dosad bio problem voda za piće, jer ljudi to lako mogu da reše kupovinom flaša i balona. Problem je kupanje, tuširanje, pranje veša, sudova itd.

I ja mislim da će masa Novosađana da traži način da pobegne u BG ako je konačan sud da moraju da čekaju 5 godina da se reši problem sa vodosnabdevanjem. I ja bih isto tako uradio.

Ma naravno, pa nije ni dosad bio problem voda za piće, jer ljudi to lako mogu da reše kupovinom flaša i balona. Problem je kupanje, tuširanje, pranje veša, sudova itd.

I ja mislim da će masa Novosađana da traži način da pobegne u BG ako je konačan sud da moraju da čekaju 5 godina da se reši problem sa vodosnabdevanjem. I ja bih isto tako uradio.
Ima li neka situacija u kojoj ne dolaze svi u Bege :) Ako bude frke u Bosni eto nam Bosanaca, ako nema vode u NS eto nam Garija...
Koliko vidim mrka kapa za uzeti bilo sta ikada i cene samo gore. Taman sam se nadao da ce deo Rusa da ode, medjutim... :)

E ozbiljno sad bez zezanja - jer ima neko info kako je u Staroj Pazovi i slično? Vidim da ima 1.5 stanova za 50ak hiljada a da su cene rente slicne kao Bege predgradje, gde su slicni 100k. Pa razmisljam da dignem ruke od Begea malo se prebacimo tamo, ili da uzmemo nesto da rentamo a od tih para da plaćamo manji stan ovde gde smo.

E ozbiljno sad bez zezanja - jer ima neko info kako je u Staroj Pazovi i slično? Vidim da ima 1.5 stanova za 50ak hiljada a da su cene rente slicne kao Bege predgradje, gde su slicni 100k. Pa razmisljam da dignem ruke od Begea malo se prebacimo tamo, ili da uzmemo nesto da rentamo a od tih para da plaćamo manji stan ovde gde smo.
Što ne iznajmiš stan na par meseci, idi vidi kako će da ti bude, šta ima da pitaš naokolo. Sto ljudi, sto ćudi.

Kada bi se uzeo uzorak iz različitih gradova sa različitih mesta i odneli na analize(u različite Institute) pod navedenim drugim mestom uzorkovanja svašta bi se otkrilo...
Sećam se profesora koji je bio zadužen i glavni Nadzor nad tim sistemima prečišćavanja, koji nam na 1 ili 2 godini faksa govori svima javno u amfiteatru kako jeste to na papirima ispravno i prošlo je analize, ali ja ne pijem 30 god vodu sa česme 😉
Pisao sam već na temu vode u BGu, nije ni ovde sjajno samo se ćuti, još uvek. Ima i onih koji su hapšeni zbog "izazivanja panike i straha" kada su pisali o vodi na društvenim mrežama. Na analize ne bih obraćao pažnju, to sve uglavnom prodje kada nadležni ispituju.

@pop2bg
Ako radiš u BGu mislim da su Banovci ili Bataja bolji izbor zbog blizine, ako nisi vezan po meni je bolja Stara Pazova jer si izmedju NS i BG. Ali opet sve je do tebe.

Ima li neka situacija u kojoj ne dolaze svi u Bege :) Ako bude frke u Bosni eto nam Bosanaca, ako nema vode u NS eto nam Garija...
Koliko vidim mrka kapa za uzeti bilo sta ikada i cene samo gore. Taman sam se nadao da ce deo Rusa da ode, medjutim... :)
Nema scenarija gde se ne dolazi u BG bate. Na selu otkupne cene svega dzabe, zarada nikakva, a u manjim gradovima nema posla. Svi cemo u Beograd, samo se neki zavaravaju, a neki se ne zavaravamo.

Tužno je što su dozvolili da drugi najveći, i najlepši grad u Srbiji nema vodu, a ko može sa sigurnošću reći da se problem neće kopirati u Bg.
Postoji sistem napajanja vodom, ali je gotovo nemoguć za korišćenje u zgradama. Naime u pitanju je skupljanje kišnice, a sa druge strane kumulativno čuvanje vode iz vodovoda (kad je ima). Sistem podrazumeva rezervoare, jedan da skuplja kišnicu, a drugi vodu iz vodovoda, naravno to znači dodatni troškovi prerade sistema (bajpasa), ali i smeštaj rezervoara, i podizanje istog na visinu-"stolicu", kako bi dobili pritisak od 1,6 bara, kao i manje intervencije na olucima. Za onog ko je vešt to je posao od 5 dana. Što bi rekao Filip, prednosti života u 21 veku.

Grejanje na drva i kupanje iz lonca. 👌
Upravo si opisao moju vikendicu, samo što imam ipak kišničaru iz koje mogu da se tuširam i koristim wc 😉
Još ja razmišljao da je renoviram i uvedem moderne sisteme, ali kada razmislim ne trebaju mi.
Imam mali solarni panel sa kojeg mogu telefon da punim da ga imam za forum 😂

Izguglaj izveštaj o vodosnabdevanje... Sve imaš tamo lepo prikazano u par slajdova

Ja ako napisem ono što znam nije pljuvanje...U ovom slučaju ide se na 30% zarade a realno dode se na 20%. Mislim da je velika razlika do navedenih 100% zarade. Ja nema potrebe da lažem a imam iskustva u investiranju u nekretnine...verovali ili ne . Na kraju krajeva sve je proverjivo...ali te zarade 100%....ROI od 10 god...kupovine za 1500e/m2 u Bgd...pucanju balona....E to može da napiše i misli samo onaj ko veze s vezom nema. Izvinite za vaše snove....
Ja u to ne verujem jer se preskače osnovna premisa. Ako je čovek uložio 1.5 milion evra u plac i izgradnju zgrade SVOG novca samo, na to je zaradio 450000 evra sto je 30% i čini mi se malo. Velik je rizik u pitanju.
Ako je novcima kupaca, koji su plaćali stanove u izgradnji, i svojim novcima gradio onda on nije uložio 1.5 milion evra vec manje.
Čuo sam samo za jednog investitora koji nije primio novac od kupaca stanova u izgradnji već samo kapare.

st Pazova se manje izgradila od Inđie što je plus. Dva drugara su odselila iz BGa za Novi Pazovu i zadovoljni su. U St. Pazovi imaš i srednje škole pored osnovnih. Imaš sve za decu.
Ako naginješ ka BG, odlična je opcija

Što ne iznajmiš stan na par meseci, idi vidi kako će da ti bude, šta ima da pitaš naokolo. Sto ljudi, sto ćudi.
Nisam toliko zagrejan za priču, hteo sam da prvo vidim utiske, al realno da tu neku ideju sam imao i za stanove u Begeu davno za krajeve koje nisam bas znao bahhaha, samo se nesto izjalovilo :)

Jel moze neko da mi objasni ovo, ista zgrada ista veličina stana 837 i 2554 hahah?
Jasno neko je uzo u izgradnji bla bla bla, al opet razlika je drastična a ponavljam oglasa za te stanove u tom periodu sigurno nije bilo ni jednog.

I na kraju krajeva koliko je realna onda prosecna cena kvadrata za neki kraj, ako idalje idu te neke cene od ko zna kad i kako.

IMG_20250227_210913.jpg

Možda je neko prodao porodici pa fingirao cenu da plati manji porez?

Jel moze neko da mi objasni ovo, ista zgrada ista veličina stana 837 i 2554 hahah?
Jasno neko je uzo u izgradnji bla bla bla, al opet razlika je drastična a ponavljam oglasa za te stanove u tom periodu sigurno nije bilo ni jednog.

I na kraju krajeva koliko je realna onda prosecna cena kvadrata za neki kraj, ako idalje idu te neke cene od ko zna kad i kako.

Pogledajte prilog 230713
Moguce da je kompenzacija podizvodjacu.

Vrh