BeograđanineJa sam mogao i u svom mestu juzno da motam kablove. Ne zelim to da radim ni po Pazovama. Zato sam i u Beogradu.
BeograđanineJa sam mogao i u svom mestu juzno da motam kablove. Ne zelim to da radim ni po Pazovama. Zato sam i u Beogradu.
Nece ljudi da motaju kablove..kažuOd Batajnice do NBGDa manje nego od Marakane do kruznog toka.
Ali blizu centar bato, nema veze.
Nece ljudi da motaju kablove..kažu
Pa motam....i nije mi teškoŠto ti ne motaš kablove?
Nadogradnje su bile vrlo popularne u siromašnim 90-im.Jel ima neko iskustva sa gradnjom devedesetih? Konkretno mislim na zgrade od bele cigle.
Nešto sam skeptičan s obzirom na nemaštinu devedesetih, pretpostavljam da se štedelo na svemu pa i na materijalu.
Nekoliko meseci nema vode posle ponoći u Novom Sadu i dalje je nema ni na Limanu, Grbavici, Telepu, ne znam za sve lokacije... Mislim da restrikcija traje od ponoći do 04-05h u toku ostalog perioda je sve normalno i ima vode sa normalnim pritiskom.
Koliko sam razumeo za mesec dana bi trebalo to da se reši, rade se neke reparacije bunara i kao rekordan nizak nivo podzemnih voda je uticao na ovo, možda su se stvarno potrefile nesrećne okolnosti, ne znam.
U skorijoj budućnosti imamo nameru da kompletno izvorište Štrand vratimo u funkciju što će značiti više sirove vode koja će se obrađivati u fabrici vode - sada sam pročitao i ovo u nekim zvaničnim objavama.
To sa crvima je bila neka priča i panika, pa su vršenja ispitivanja itd da sada ne pričam, ja popijem iz česme vodu.
Da je savršeno trenutno nije, da je katastrofalno nije.
Davana su saopštenja i piše sve u medijima.
Zavisi koja skola. Ako ti treba nostrifikacija diplome kao recimo lekarima onda ne moze tj moze al ide preko migracionog. Prvo treba da nadjes i ko hoce da te zaposli i uglavnom rade po starackim domovima. Tezak je to put da uz posao jos odrade i nostrifikaciju. Aj da uzmemo posao mehanicara ili gradjevinca koji bi za stalno da se prebaci. Isto moras da nadjes nekog ko je voljan da ti radi papire preko migracionog koje treba to da odobri, a moze lako i da odbije. To za sobom povlaci da si min 3 godine zavisan od poslodavca jer te njegov posao tu drzi i onda ih cesto maks iskoriste. Sa EU pasosem sam vec pricao, kajao gospodin dodjes i trazis posao koji hoces, nema migracionog, nakon ugovora se ode gde treba, dobije se pun licni broj, mozes da menjas posao kad i koliko ti volja. Nebo i zemlja, tj Sunce i rasvetaUopšte nije. Kao visoko školovani migrant s platom preko 60k bruto godišnje ulazis u bilo koju državu u roku od 2 nedelje! U roku od 2 nedelje!!! Ne treba ti ni znanje lokalnog jezika, nista. Ugovor od firme na min 60k eura i ulaziš. I ti i porodica.
Znači postoje ozbiljni problemi u njihovom društvu. Možda su ga maltretirali jer je beo/Šveđanin, što se često dešava u takvim školama, pa je pukao i pobio ih.Pričaš o opasnosti imigracije a postuješ najmasovniji shooting u istoriji Švedske - koji je uradio etnički švedjanin u školi sa većinski neetničko švedskim učenicima.
I da mogu da kupe stan u boljem kraju, da li bi otišli? Mi za sada na sreću nemamo getoe sa strancima, pa ne možemo da poredimo.Ti krajevi koje si nabrojao jesu puni imigranata (i njihove dece). Ali su ti ljudi često i Srbi. I znam ih nekoliko koji žive baš u tim ili sličnim krajevima u okolini Stokholma. Problemi koje opisuju se svode na iste probleme koje možeš videti u Jerkoviću ili na Karaburmi - samo što nisu svi beli Srbi (ima ih) nego ima i drugih nacionalnih pripadnosti. Veći problemi postoje ali su sakriveni koliko i kod nas naši.
Opet nefer poređenje. Kada se uzme poređenje po paritetu kupovne moći, odnos je 2,5 prema 1.Jasno je da stan koji sam okačio nije u dobrom kraju. Košta 80k evra. Ali to je stan od 78 kvadrata od 80k evra u drugom najvećem gradu u Švedskoj gde su standard i plate 4 puta veći od naših.
Tako da uporedi taj stan sa stanom od 78 kvadrata koji na 20 minuta od centra Novog Sada ili Niša košta 20k evra. Možda neko kartonsko naselje?
Opet Happy pred spavanje.Moj drugar se vratio iz Holandije da mu deca ne bi prolazila kroz takve stvari+ da ih indoktriniraju da postanu transdženderi.
Da, ali je ovo naselje na severu Geteborga, koje je realno geto. Mi nemamo takve stvari ovde, pa je teško porediti.Goteborg je studentski grad, imam drugara koji je tamo vec 20 godina, njemu je super, ali je isto tako i jeftiniji grad, pogotovo u odnosu na Stokholm
Ogromne razlike u kvalitetu. Svaka zgrada priča za sebe, tako ih treba i gledati.Jel ima neko iskustva sa gradnjom devedesetih? Konkretno mislim na zgrade od bele cigle.
Nešto sam skeptičan s obzirom na nemaštinu devedesetih, pretpostavljam da se štedelo na svemu pa i na materijalu.
Rekoh, ne gledam televiziju.Opet Happy pred spavanje.
Ovo je baš ozbiljno ispiranje mozga. Beli švedjanin od 35 godina počini masakr u imigrantskoj školi i ubije 12 ljudi (od kojih su neki afrikanci, neki sa bliskog istoka, neki sa balkana!!!!!!) on je žrtva jer su ga možda baš ti ljudi maltretirali? Ili možda ima sličnu ideologiju kao i oni koji ga brane. Da li si znao da je jedan od ubijenih učenika iz Bosne? Da je jedna ubijena devojka iz pravoslavne Eritreje. Da su dvoje ubijenih asirci (takodje hrišćani). Ako mene pitaš nebitno je šta su - ali nisu svi imigranti teroristi kako neki zamišljaju.Znači postoje ozbiljni problemi u njihovom društvu. Možda su ga maltretirali jer je beo/Šveđanin, što se često dešava u takvim školama, pa je pukao i pobio ih.
Ozbiljan problem koji kod nas za sada ne postoji.
Moj drugar se vratio iz Holandije da mu deca ne bi prolazila kroz takve stvari+ da ih indoktriniraju da postanu transdženderi.
I da mogu da kupe stan u boljem kraju, da li bi otišli? Mi za sada na sreću nemamo getoe sa strancima, pa ne možemo da poredimo.
Opet nefer poređenje. Kada se uzme poređenje po paritetu kupovne moći, odnos je 2,5 prema 1.
Za 32.000 valjda može da se uzme kuća na selu a da ti dete ne tuku u školi što je beo.
E moj Pero nije baš tako. I ja sam iz regulisane profesije (farmacija isto kao i medicina) i u pravu si JEDINO ako baš imaš izrazitu želju da radiš u državnom sektoru s pacijentima i neku ludu želju da naučiš švedski ili koji god lokalni jezik. A za to vreme radiš u staračkom domu. Samo opet te pitam - ZAŠTO?! Rekao sam ti ne mora ništa od toga, blue card, 60k plata i niko te ništa ne pita! Nema nostrifikacije, nema lokalnih jezika nema blokada da radiš za jednog poslodavca, jedini uslov kod prelaska je opet plata min 60k bruto godišnje!Zavisi koja skola. Ako ti treba nostrifikacija diplome kao recimo lekarima onda ne moze tj moze al ide preko migracionog. Prvo treba da nadjes i ko hoce da te zaposli i uglavnom rade po starackim domovima. Tezak je to put da uz posao jos odrade i nostrifikaciju. Aj da uzmemo posao mehanicara ili gradjevinca koji bi za stalno da se prebaci. Isto moras da nadjes nekog ko je voljan da ti radi papire preko migracionog koje treba to da odobri, a moze lako i da odbije. To za sobom povlaci da si min 3 godine zavisan od poslodavca jer te njegov posao tu drzi i onda ih cesto maks iskoriste. Sa EU pasosem sam vec pricao, kajao gospodin dodjes i trazis posao koji hoces, nema migracionog, nakon ugovora se ode gde treba, dobije se pun licni broj, mozes da menjas posao kad i koliko ti volja. Nebo i zemlja, tj Sunce i rasveta
Na kraju Svedskoj najveca mana ispade kriminal i migranti i zato je Beograd daleko bolji grad za zivot od Stokholma. Obilazili su oko toga kao macak oko vrele kase i na kraju umocise glavu![]()