Da mi je dinar za svaki put kada sam cuo to ljudi iz unutrasnjosti su zlato, a gradska deca obesna...jos od davnih studentskih dana slusam tu pricu. A nemali broj njih u Beogradu sam upoznao da su obesniji nego sami lokalci. Ta generalizacija ne vodi nikuda.
ovako i ja imam kolegu na poslu, ne moze da se nacudi sto mi u kancelariji toliko kukamo na cene hrane u samoposlugama, kvalitet mesa, ostalih namirnica...kad on gospodin ima sanducar zamrzivac i njegovi sa sela mu salju 80% namirnica. Lako je rodjace tako, mislim se ja.
Sve je isto i kod nas u domacinstvu, odeca i obuca samo kada bas zatreba ili vidimo neku dobru akciju, obroci se spremaju kuci, od restorana sa prijiateljima par puta godisnje sednemo negde, auto 12 godina star bez potrebe za menjanjem...jedini "luksuz" na koji nam odlazi novac su putovanja, cesto volimo sa detetom da otputujemo negde. I to je isto sve u sopstevnoj reziji i bez razbacivanja para. Daleko od toga da se zalim, ali vrlo dobro mogu da razumem porodice sa decom koje hoce da se skuce, a ne mogu, i pored svih odricanja.
Pa i ti da hoćeš da uštediš možeš da kupiš sandučar frižider i da ga napuniš 1-2 puta godišnje i da uštediš.
Samo je lakše kupiti sveže mese u mesari a ne čekati na odmrzavanje, a i ukusnije je. Još je lakše naručiti preko Wolta.
Ono što nervira ljude je konstantno kukanje iako rešenja postoje.