Pa to je već kriza. A koliko sam razumeo postoji i mogućnost da nam zafali dizela.Energetske krize neće biti, već samo poskupljenja nafte, a potom i gasa.
Pa to je već kriza. A koliko sam razumeo postoji i mogućnost da nam zafali dizela.Energetske krize neće biti, već samo poskupljenja nafte, a potom i gasa.
DeepSeek lepo pise kod, manje izmislja metode iz libova nego chatGPT, gotivim ga vise nego delo ono Sema Altmana sto uzdise pre svake recenice, ko ovaj jedan nas. Ali...
Na zdravlje VikiciRezonovanje mu je nesto slabije ali generalno kad se udje dublje sa njim u samoj materiji je bolji.
Jedino sto je non stop pod ddos-om od nasih prijatelja.
Viki Miljković kupila još jedan stan u Beogradu na vodi: Vrednost procenjena na 500.000 evra
Viki Miljković ima dva luksuzna stana u elitnom naselju u Beogradu, a nedavno je, navodno kupila još jedan stan za pola miliona evra.nova.rs
Čim se skupi lova, stanovi se kupuju gotovo mahinalno.sva elita i lovatori su tamo…
Čim se skupi lova, stanovi se kupuju gotovo mahinalno.
MAHI-MAHI-MAHI-MAHIiiiiinalno
mahi-mahi-mahi-mahiiiinalno muzicari grade stanoveOna je sada jedan od stanova koje ima u vlasništvu sredila i to za potrebe svoje firme, građevinske.
podneo je ostavku zbog onog umobolnog prozivanja željka obradovića i rasističkog ispada. u ponedeljak su se digli navijači partizana sa akcijom da svi grobari koji imaju polise u dunav osiguranju otkažu iste i uzmu drugu osiguravajuću kuću. zbog toga je morao da napusti dunav (lični razlozi naravno) a i expo.Ne znam ljudi.....meni cela ova situacija smrducka:
Предузеће „ЕКСПО 2027“ д.о.о. Београд саопштило је данас да је председник скупштине овог предузећа Бојан Раичевић поднео оставку на ту функцију.
Izgleda da je nestabilnost veća nego što smo mislili.
nisam do kraja siguran da BW može biti neka merna jedinica za potražno stanje, zbog vrste kupaca.Moje lično mišljenje, ako želite da vidite kuda ide tržište nekretnina, je da odete u PETAK 31.01. na prodajni dan u BW za zgradu Iskra. To je standardna gradnja, i ako bude gužve onda ovi protesti i nestabilnost ne utiču. Ako bude da vas vuku za rukav onda se dešava baš nešto značajno, jer to do sad nije bilo.
Ko god želi da vidi kako će se kretati cene, po meni to je najbolji "barometar".
Ima logike donekle. Mada bi možda naredni prodajni dan bio više relevantan. Ovde će se pojaviti ljudi koji su već rešili da kupe još krajem prošle godine. Ne znam jedino ovo za rukav..... opet su to profesionalci.....ne verujem da će menjati pristup prodaji pa makar sve gorelo.Moje lično mišljenje, ako želite da vidite kuda ide tržište nekretnina, je da odete u PETAK 31.01. na prodajni dan u BW za zgradu Iskra. To je standardna gradnja, i ako bude gužve onda ovi protesti i nestabilnost ne utiču. Ako bude da vas vuku za rukav onda se dešava baš nešto značajno, jer to do sad nije bilo.
Ko god želi da vidi kako će se kretati cene, po meni to je najbolji "barometar".
Zavisi, I ti profesionalci imaju svoj target, a ako ne ide, vuci ce za rukav.opet su to profesionalci.....ne verujem da će menjati pristup prodaji pa makar sve gorelo.
Pa i da jeste tako, onda barem prekosutra tih kupaca po naredbi više neće biti. Mislim da i ljudi koji su bliski vlasti a hteli su da kupe će možda pauzirati kupovinu dok se ne vidi kuda plovi brod ili barem ko je kapetan broda.nisam do kraja siguran da BW može biti neka merna jedinica za potražno stanje, zbog vrste kupaca.
BW ima mnogo kupaca koji kupuju po naredbi, podrazumevanju i generalno van neke lične volje i želje.
takva vrsta kupaca nije regularna merna jedinica, jer da ne moraju iz nekog razloga da kupe tamo, vrlo verovatno i ne bi. često tu to već kupovine xy stana po redu u istom naselju.
moje mišljenje jeste da jedina merna jedinica može biti uvid u katastar i informacije o opštoj potražnji, pa čak i uz kompletno izuzimanje beograda na vodi iz uzorka.
Kad se setim procesa kada sam bio zainteresovan za projekat koji prodaje Kadena u tom trenutku, to su bile dnevne viber poruke skoroZavisi, I ti profesionalci imaju svoj target, a ako ne ide, vuci ce za rukav.
Pazi nisam mislio doslovno, ali ako ne bude gužve i nisu u fazonu, uzmi ili ostavi, već da ti sve pokaže da ima vremena za tebe a ne da trči od jednog kupca do drugog, to već znači nešto.Ima logike donekle. Mada bi možda naredni prodajni dan bio više relevantan. Ovde će se pojaviti ljudi koji su već rešili da kupe još krajem prošle godine. Ne znam jedino ovo za rukav..... opet su to profesionalci.....ne verujem da će menjati pristup prodaji pa makar sve gorelo.
To nema šanse da se dogodi (uzmi ili ostavi ). Makar gorelo sve, neće promeniti pristup.Pazi nisam mislio doslovno, ali ako ne bude gužve i nisu u fazonu, uzmi ili ostavi, već da ti sve pokaže da ima vremena za tebe a ne da trči od jednog kupca do drugog, to već znači nešto.
Jel si računao i migraciju ka Srbiji?Sve manje rođenih beba u Srbiji: "Ovaj trend teško će se preokrenuti"
Republički zavod za statistiku objavio je zabrinjavajuće podatke o padu nataliteta u Srbiji, konstatuje roditeljski portal Bebac.www.021.rs
"U 2024. godini rođeno je 60.311 beba....
2020. godinom, kada je rođeno 61.692 beba"
.....2+% manje za 4 godine.....pa kaže dalje
"U prošloj godini je umrlo 98 041 građana, što znači da je prošloj godini Srbija postala manja za 37.730 stanovnika"
Kada dodamo standardnu emigraciju......za godinu dana manje nas je za 60-67k+ ljudi....
Neverovatno.
o ovome se radi...mislim da ti ljudi koji su bliski vlasti, bili su i biće. oni nemaju prosotra da razmišljaju i vide kuda plovi brod. oni imaju jedan brod i jednog kapetana. ako je kapetan na tom brodu rekao da se kupuju stanovi u Iskri, kupuju se i TAČKA (ovim se zezam na jedan drugi račun).Mislim da i ljudi koji su bliski vlasti a hteli su da kupe će možda pauzirati kupovinu dok se ne vidi kuda plovi brod ili barem ko je kapetan broda.
20k Srba smo u minusu minimalno svake godine (neto. Mladi odlaze a penzioneri se vraćaju).Jel si računao i migraciju ka Srbiji?
Ok jasno mi je, ali zbog cena nekretnina nam igra ulogu kao što znamo i migracije, visoko platežni Rusi, Ukrajinci i drugi bilo da su kupci ili rentaju.20k Srba smo u minusu minimalno svake godine (neto. Mladi odlaze a penzioneri se vraćaju).
Da li će doći 15k nepalaca ili indijaca, to me ne zanima iskreno. Mene zanimaju naše bebe koje se radjaju tamo negde.