Šta je novo?

Cene nekretnina

Ovo je antiprotest popust a stanovi su od 150+ kvadrata.
Koliko vidim @Extroniks bežanija. Ipak postoji mogućnost da nije baš laž za nestašice evra.
Biće uskoro sve na popustu i pre nego što sam očekivao.
Beše samo bnv će imati oko 5k završenih jedinica u narednih par meseci spremnih za sekundarnu prodaju. Verovatno će biti dosta onih kojima će se žuriti za pare.
Zar nije do juce bila prica ‘nema vise od koga drzava da se zaduzi ni po 8 posto kamate’ a sad se ljudi utrkuju da kupe obveznice po 5,6%?

Nema skoro nijedan stan u BNV ispod 4k trenutno na oglasima. Mislim da je najbolji bio onaj moj oglas koji sam okačio ovde pre nekog vremena od 3.3k za useljiv trosoban stan na BNV(tom se izgleda jako žurilo tada).
Ovaj mi je fascinantan oglas adaptiran iz petosobnog u trosoban, voli vlasnik veliki garderober, posebnu kuhinju/trpezariju i veliku dnevnu. Mislim realno lep stan, cena pa vidite 😂

Nema skoro nijedan stan u BNV ispod 4k trenutno na oglasima. Mislim da je najbolji bio onaj moj oglas koji sam okačio ovde pre nekog vremena od 3.3k za useljiv trosoban stan na BNV(tom se izgleda jako žurilo tada).
Ovaj mi je fascinantan oglas adaptiran iz petosobnog u trosoban, voli vlasnik veliki garderober, posebnu kuhinju/trpezariju i veliku dnevnu. Mislim realno lep stan, cena pa vidite 😂
Pa to je luksuz, velike prostorije a ne kutije šibica, mada je imalo prostora za još jednu sobu. Ovo ako nisu renderi samo kuhinja vredi oko 40-50k. Ovde u ovim terasama je cena kvadrata bila oko 5k+pdv.

Samo kvalitetne ploce za kuhinju od mermera / granita / kvartza znaju da budu u rangu 5-10k EUR, zavisno od velicine kuhinje.
Devojka procenjuje da ce kuhinja kakvu ja zamisljam verovatno izaci oko 15-20 hiljada EUR 😅

Kuhinja može da pojede ozbiljne pare :) Pitanje je samo šta ko hoće. Neko kupi rernu od 2-3k, a neko misli da je on bu**** i kupi rernu od 300e. Nego naši ljudi navikli na ivericu i beko/gorenje uredjaje (domaća lux varijanta) pa im nije jasno šta tu može da košta (miele potpuna nepoznanica za naše lux prodavce), a nose npr iphone 16 umesto žaomi A3.

Poslednja izmena:
Pa to je luksuz, velike prostorije a ne kutije šibica, mada je imalo prostora za još jednu sobu. Ovo ako nisu renderi samo kuhinja vredi oko 40-50k. Ovde u ovim terasama je cena kvadrata bila oko 5k+pdv.
izvedeno stanje stana:

Zapaprio ga debelo, nema od te cene nista. Kao i onaj na Nbg sto je za 1300 000 spustio na 800 000 na kraju.
Teško da će neko da kupi da, morao bi da se pogodi baš isti ukus kupca i prodavca. Inače stan je koštao samo oko milion, a sve ostalo minimum 200k, a vrlo verovatno i dosta više. Ovde je sve stvarno lux.

sta ce takva kuhinja kada imas glovo
Vole ljudi da se pokažu. Zato naša polovna roba iz inostranstva blista, ljudi kupe, a ne koriste pa prodaju i kupe novo :) Vala ja bih u kuhinji bio 50% slobodnog vremena.

Šta su ove četiri rerne :)

Zapaprio ga debelo, nema od te cene nista. Kao i onaj na Nbg sto je za 1300 000 spustio na 800 000 na kraju.

jel to onaj u a bloku? fazon ne znas da li je kupleraj, kazino ili sta vec? gde ono pise pisalo zvucnici kostaju ko dvosoban stan u bgu :D
taj stan mi je ono fazon bolestan, a ovaj mi je samo preskup :D

@mariks ma sprdam se, kada ima nek se moze

DVOSOBNI STANOVI U BW ISKRA VEĆ OD 191.700€ + PDV!

već od 3.615€/m²+ PDV!
Ne znam da li sa ovom objavom želiš da kažeš da su preskupi stanovi ili jeftini. Slobodno pozovi da ti pokažu koji su stanovi po toj ceni. Evo mogu i ja da te spasim, imaju valjda jedan ili dva stana po toj ceni, oko 100kvadrata na prvom spratu :) Znači oni koje je najteže prodati. A ovo već od 191.700 su stanovi od 48-49 kvadrata, što sa PDV-om ti dođe oko 4300-4400 po kvadratu, za zgradu srednjeg ili čak i donjeg kvaliteta u Beogradu na vodi.

Miele kombinacija, kontam rerna, parna rerna, mikrotalasna i ne znam šta je četvrto, možda još jedna mikrotalasna. Ja bih to rešio samo sa mikrotalasnom i kombinovanom parnom rernom da zatvorim krug. :)
Mislim da je cetvrto ona kao grejna fioka. Mozda i pica pecnica, ako ih prave ovako ugradne.

Ne znam da li sa ovom objavom želiš da kažeš da su preskupi stanovi ili jeftini. Slobodno pozovi da ti pokažu koji su stanovi po toj ceni. Evo mogu i ja da te spasim, imaju valjda jedan ili dva stana po toj ceni, oko 100kvadrata na prvom spratu :) Znači oni koje je najteže prodati. A ovo već od 191.700 su stanovi od 48-49 kvadrata, što sa PDV-om ti dođe oko 4300-4400 po kvadratu, za zgradu srednjeg ili čak i donjeg kvaliteta u Beogradu na vodi.
Objavljujem ono što mi iskoči na insta.
Sa ostalim delom se slažem što si rekao.
Kačio sam ranije ovde i tačne cene stanova nakon sastanka sa agentom za jednu(dve) BNV zgrade.
10k eur je razlika izmedju istih kvadratura stanova na istom spratu ali na različitoj orjentaciji, eto mogu se kupiti 2 ugradne Miele rerne ili rerna i mikrotalasna 😉

10k eur je razlika izmedju istih kvadratura stanova na istom spratu ali na različitoj orjentaciji, eto mogu se kupiti 2 ugradne Miele rerne ili rerna i mikrotalasna 😉
E.. e... bas to je ono sto mene buni na nasem trzistu, vise ni ne znas sta koliko moze da kosta gledajuci oglase ;) Srecan Strajk, svima koji slave.

Zapaprio ga debelo, nema od te cene nista. Kao i onaj na Nbg sto je za 1300 000 spustio na 800 000 na noinalno visoka cifra, to je nešto drugo
ako nešto vredi 10 hiljada po kvadratu to je onda ovo...e sad, to što je mnogo kvadrata pa u totalu noinalno to ispadne puno para, to je nešto drugo

E.. e... bas to je ono sto mene buni na nasem trzistu, vise ni ne znas sta koliko moze da kosta gledajuci oglase ;) Srecan Strajk, svima koji slave.
Pa svaki stan je za sebe specifičan, kao i njegova cena.
Ranije se ne sećam da se cena toliko razlikovala u zgradama po stanovima.
Sada se negde razlikuje po spratnosti cena je viša, po orjentaciji, da li je stan udaljen od bučne ulice, kakav je pogled, kvadratura...
Stvarno luksuzno i sa smislom uredjeni stanovi imaju neku svoju cenu itd...
Naravno lokacija i sama zgrada, kompleks igra veliku ulogu ili u starogradnji održavanost i ulaganje u zgradu kao i lepo renoviranje stana pa i samo opremanje.
Tako da kada me neko pita koliko se tamo kreće cena ili koliko treba za renoviranje mora se ozbiljan raspon cene reći.
Mene je sada izaslo jedno ozbiljnije renoviranje stana oko 450eur/m2(55m2 stan), za kompletno bi me izašlo oko 600-650eur i to sa ok materijalima(ništa premium ili luks) preko prijatelja, inače bi bilo 700-750eur.
Ok izvorno stanje stana je u pitanju.
Realno sam za njega mogao da dobijem 2000eur/m2 i to bi ga brzo prodao , a da sam ga skroz renovirao teško da bih mogao da dobijem 2650-2700eur/m2.

Primetices da nekad nema veze ni sa tim koliko je stan renoviran, ni gde se nalazi, niti bilo sta sto bi opravdalo veliku razliku u ceni. To je noviji fenomen na nasem trzisu. :) Vide ljudi cene u oglasima i traze koliko misle da im treba da bi ih spasilo bede.

Kako objasniti ovo, sta ovde igra 'veliku ulogu':

Ovo su dva stana prakticno u istom kraju, sta moze da utice na ovoliku razliku u ceni kvadrata :) Mali stan u 'visokim' bez terase i veliki oko 300m daleko. Kod nas se uvek igralo na APP, ako prodje prodje. Ovo je onako na prvu loptu kad otvoris oglase... Ima i drasticnijih primera.

Vrh