Šta je novo?

Cene nekretnina

Primetices da nekad nema veze ni sa tim koliko je stan renoviran, ni gde se nalazi, niti bilo sta sto bi opravdalo veliku razliku u ceni. To je noviji fenomen na nasem trzisu. :) Vide ljudi cene u oglasima i traze koliko misle da im treba da bi ih spasilo bede.

Kako objasniti ovo, sta ovde igra 'veliku ulogu':

Ovo su dva stana prakticno u istom kraju, sta moze da utice na ovoliku razliku u ceni kvadrata :) Mali stan u 'visokim' bez terase i veliki oko 300m daleko. Kod nas se uvek igralo na APP, ako prodje prodje. Ovo je onako na prvu loptu kad otvoris oglase... Ima i drasticnijih primera.

Ovaj prvi stan, prodavac je na drogama.
Nemam drugog objasnjenja.

Primetices da nekad nema veze ni sa tim koliko je stan renoviran, ni gde se nalazi, niti bilo sta sto bi opravdalo veliku razliku u ceni. To je noviji fenomen na nasem trzisu. :) Vide ljudi cene u oglasima i traze koliko misle da im treba da bi ih spasilo bede.

Kako objasniti ovo, sta ovde igra 'veliku ulogu':

Ovo su dva stana prakticno u istom kraju, sta moze da utice na ovoliku razliku u ceni kvadrata :) Mali stan u 'visokim' bez terase i veliki oko 300m daleko. Kod nas se uvek igralo na APP, ako prodje prodje. Ovo je onako na prvu loptu kad otvoris oglase... Ima i drasticnijih primera.
Ima svega naravno, uvek čuvena fraza APP.
Tako mi i drugar prodaje stan, nije ga prodao zbog par hiljada eura niže ponudjene cene, jer je tada stavio na papir koliko mu stvarno treba i da li da ga ipak proda po toj ponudjenoj ceni, došao je do drugog zaključka.
Ipak ću ja da podignem cenu još malo jer evo zamalo i za ovu da prodam, pa možda će neki novi kupac koji kreće u potragu videti oglas i uzeti ga.
,,Prodaje,, stan godinama...
Da ovaj prvi oglas je upravo to, a ovaj drugi mi se čini i ok.

APP oglasi i ne trebaju da se shvataju za ozbiljno. To je ono.....ne prodajem, samo se hvalim. Takvom vlasniku ne možeš nikada da objasniš da je cena po kojoj se prometuje mnogo niža jer to "vredi" i "neću da ga poklanjam".
Ful sredjena starogradnja mora imati 30% nižu cenu od novogradnje. Tačka. Osim za najprestižnije lokacije naravno. Danas što smatraju prestižnim lokacijama.....80+% nisu prestižne lokacije.

Tacno, ali i za ovaj drugi stan bi svaka cena od 2600 do 3600 izgledala "normalno". Nikqd bas tolikih setanja nije bilo. Ima i zanimljivijih primera

Zavisi sta smatramo za uskoro, ovakva je situacija skoro zadnjih 5 god. :p mislim da smo i pre cirka 3 godine pricali bas o ovom fenomenu. Meni se cini da sad seta jos vise nego lane. Bar sto se oglasenih cena tice.

Jeste naravno, al ja i dalje vise ne znam sta je normalna cena za takav stan na toj lokaciji. Cini mi se da sam ranije mogao da imam predstavu za koliko bi neki stan mogao da bude oglasen.

NBGD je 2500-3000 sad vec standardno za starogradnju, posebno za taj deo oko merkatora / fontane.

Zavisi sta smatramo za uskoro, ovakva je situacija skoro zadnjih 5 god. :p mislim da smo i pre cirka 3 godine pricali bas o ovom fenomenu. Meni se cini da sad seta jos vise nego lane. Bar sto se oglasenih cena tice.
Primera radi ja sad bukvalno ne mogu da naletim na oglas koji je oko 2000 (jer je u tim krajevima sad oko 2500-2700 bukvalno iste zgrade) a bukvalno je do pre 3 meseca bilo oglasa koji su odlazili za dan 2, ali su makar izlazili. Iskreno mislim da niko ne želi da prodaje i da izlaze samo krševi ili neko ko hoce da proda po APP ceni. Odletelo je opet u 2024 skoro kao u 2022.
Barem za ovo sto ja tražim. 1.5 manji stanovi predgradje, u OK stanju, useljiv odmah i uknjizen ili bar sa gradjevinskom.

Vrh