Ne tvrdim. Pitam se. Nedostaju. Suprotno narativu bulla sa foruma. Gledao sam stopu rasta štednje pre seke. Ne samo kod nas nego generalno. Imaš podatke nbs pa se lako vidi za nas. Uvek dodje do naglog eksplozivnog rasta, zatim pada i onda stabilizacije više godina. Čak i u najbogatijim zemljama je 3-6% godišnje. To je period akumulacije.Postavljam ti pitanja jer želim da iskreno proverim da li si izvukao neke relevantne podatke značajne pa zaključio, ili si samo tek tako bacio neku tvrdnju da se njome pozabavimo. Očigledno je ovo drugo.
Da pravim analizu da bi odgovorio na pitanja kao što su: da li je moguće obezbediti 15-20 milijardi novih pozajmica i ko će biti kreditor, ili gde ljudi ulažu pare osim u nekretnine - poprilično besmisleno.
Ti hoćeš da ja izvučem i podatke o potrošnji, investicijama u inostrano tržište kapitala, kripto, zlato i umetnine, servisiranje dugova stanovništva i slično, a ti samo da tvrdiš "nema para, gde su pare".
E pa...
Ja gledam efekte kod nas jer zaista imamo masivno povećanje monetarne mase od 2020. Druge zemlje nisu baš toliko ekstremne.