Šta je novo?

Cene nekretnina

Ovo što se desilo je strašno slažem se! Ali mislim da se digla prevelika frka oko 15 ljudi. Jeste tragedija. Kad je pala Krajina i pola milioni ljudi proterano, ne znam koliko pobijeno niko nije ni prstom mrdnuo.
Šta je bilo s Kosovom, isto. Niko ni prstom. A sad svi odjednom nadobudni pa sad kao ajde nešto da radimo.

Jedno je kulminacija korupcije i propasti institucija u poslednjih 12 godina i jos milion drugih afera, a drugo su geopoliticke situacije.

Ne bi tako pricao da je neko tvoj nastradao, a dok se stvari ne promene u Srbiji svako od nas se moze naci pod SNS nadstresnicom.

Ovo što se desilo je strašno slažem se! Ali mislim da se digla prevelika frka oko 15 ljudi. Jeste tragedija. Kad je pala Krajina i pola milioni ljudi proterano, ne znam koliko pobijeno niko nije ni prstom mrdnuo.
Šta je bilo s Kosovom, isto. Niko ni prstom. A sad svi odjednom nadobudni pa sad kao ajde nešto da radimo.
Ja ti mogu reći (bez da opravdavam ovu nadstrešnicu) šta se desilo u NL pre par godina. Izgradili su glanc novi parking u Eindhovenu na aerodromu. Znači bukvalno glanc novi sve iz temelja. I nedelju dana pre otvaranja, SAM od SEBE se srušio!!! Sam od sebe.
Pošto još nije bio otvoren niko na sreću nije poginuo. Počistili su to. Niko nije kriv, osiguranje platilo štetu i kraj. Što bi Velja Ilić rekao "malo su više kraduckali".

Naravno to se nije tako reklo i kraj.
Radim u farmaceutskoj industriji, i u koroni se svašta dešavalo, ljudi su umirali zbog grešaka kompanija. I znaš šta se desilo? Grupne tužbe i sve. Uglavnom u 99% slučajeva SAMo se isplate porodice u USA, dok ostale iz ostalih delova sveta (čak i EU) NIKO ne dobije ni dinara. A da samo pojasnim o kolikim se "odštetama radi" to se radi o 10-20k $ po pacijentu. Pazi grupne tužbe i preminuli pacijent tj njegova porodica dobije 10k $ kao odštetu i to samo ako si u USA. Ostali delovi planete ne dobiju NIŠTA. I kompanija se nagodi s Tužilaštvom u USA da NEMA priznanja krivice već se ide na nagodbu i kraj. To jesu iznosi u milijardama što kompanije plate ali kad podeliš na broj pacijenata dobiješ ove iznose. To je čak i za SR uslove smešna cifra.

Pošto sam na "većoj" funkciji onda svašta vidim što pre nisam viđao i to dosta prljavih stvari. Koje se sve zataškavaju s kešom. Ali bukvlno. Možete da googlate razne afere i videćete sami.
Možete me nazvati botom ili kako hoćete, niti opravdavam niti šta relativizujem. Samo mislim da naši imaju malo veće ideale nego što je realnost.
Da je neko od tebi bliskih ljudi bio medju tih malobrojnih 15 mrtvih ljudi, isto bi ti bilo OK?

Ovo što se desilo je strašno slažem se! Ali mislim da se digla prevelika frka oko 15 ljudi.
Postujem tvoja misljenja i citam ih i analiziram ali bih te zamolio da ne gledas ovo samo kao tragediju i broj i da malo pripazis sta pises. Mnogo afera se u Srbiji desilo, toliko da se ne moze izbrojiti a ovo sto se desilo je rezultat njihove nakaradne vlasti, to je svima jasno kao dan.

Ja sam na istoj toj stanici bio sa devojkom jedno 2-3 nedelje pre pada nadstresnice.
5-6 puta sam išao da se vozim Sokolom jer se deca pale na vozove. Svaki put sam trčao tuda sa dvoje male dece. Veliki (još jedan) poraz za naše društvo. Osetiš toliku nemoć da ti dođe da pobegneš bilo gde, samo da ne gledaš ništa i ne slušaš nikog sa tv-a.
A onda progutaš knedlu i nastaviš dalje. Kao i dosad.

Au koja gnusoba. Ovo se desilo zato što se nije desila još veća frka u prethodnim tragedijama, npr. nestala 2 minuta sa naplatne rampe ili helikopter.

A i za tu Krajinu koju pominješ trenutna garnitura nosi ogromnu krivicu. Da su odgovarali danas ne bi bili u situaciji da bilo koga ugrožavaju. Nisu odgovarali i treba svih 6 miliona da nas je na ulicama.

Masovne ubice i poremećene degenerike nam nameću kao heroje. Fuj.

Au koja gnusoba. Ovo se desilo zato što se nije desila još veća frka u prethodnim tragedijama, npr. nestala 2 minuta sa naplatne rampe ili helikopter.

A i za tu Krajinu koju pominješ trenutna garnitura nosi ogromnu krivicu. Da su odgovarali danas ne bi bili u situaciji da bilo koga ugrožavaju. Nisu odgovarali i treba svih 6 miliona da nas je na ulicama.

Masovne ubice i poremećene degenerike nam nameću kao heroje. Fuj.
Svašta se desilo a za Krajinu tačno da sadašnja vlast je imala veliki uticaj. Tj gurnula je Srbe iz HR da se pobune a onda se povukli. Ili se ratuje ili se ne ratuje. Kreni stani taktika nas je tu i dovela. I vidimo posledice. Nažalost

Svako je drugačiji. Ja u tvom slučaju NIKAD ne bi otišao iz Srbije ali svako ima svoje izbore. Ti sigurno spadaš u manje od 5% ljudi koji odlaze zbog ostalih faktora i ti bi otišao i bez toga. Ja znam lika koji se preselio na sever Norveške jer želi da živi u zimi i da se skija svaki dan skoro. I njemu je to bio uslov SEVER Norveške. I on je srećan. Ja bi se lično ubio za godinu dana čak i da imam milion eura platu.
Ja lično sam vrlo prost tip - veća plata može, manja plata ne može. Plus u Srbiji s većom platom si ti džek što ovde nećeš biti nikad čak ni s CEO platom.
Evo jedan primer, kad nam je dolazio CEO u posetu u prošloj firmi, ja pitam gde je crveni tepih, gde su latice ruža, ko će da ga čeka? Oni se čude mojim pitanjima?
To je nešto što se kod nas ne može desiti. Pogledajte samo kako se dočekuje običan predsednik opštine a ne CEO Delte ili slično, pa svi su postrojeni i salutiraju. E to se ovde ne može dobiti. To poštovanje NIKAD. Pogotovo u Severnoj Evropi. Oni su operisani od toga. U USA možeš, oni paze na to ali možeš samo ako si jako bogat.
Auu Joe, ti otišao iz Srbije, ali Srbija nije iz tebe 🤣zašto bre da se dočekuje CEO na crvenom tepihu , valjda je cool onaj predsednik države koji ide gradskim prevozom na posao i nosi sendvič za ručak :)
Ti bi trebao sto pre da se vratis, ti si makar iskreniji, onaj vradovic samo palamudi i neće se nikad vratiti…

Da je neko od tebi bliskih ljudi bio medju tih malobrojnih 15 mrtvih ljudi, isto bi ti bilo OK?
Nije OK. Ali u Oluji je bilo lično mojih, tačnije baka plus kuća i sve zapaljeno i opljačkano. I znam vrlo dobro osećaj. Ne umanjujem ničiju tragediju ali tada ni dan žalosti nije bio! A cela Krajina pala i hiljade ljudi stradalo! Na Pinku se pevalo kao i sada što se peva. Nikakve razlike nažalost.

Auu Joe, ti otišao iz Srbije, ali Srbija nije iz tebe 🤣zašto bre da se dočekuje CEO na crvenom tepihu , valjda je cool onaj predsednik države koji ide gradskim prevozom na posao i nosi sendvič za ručak :)
Ti bi trebao sto pre da se vratis, ti si makar iskreniji, onaj vradovic samo palamudi i neće se nikad vratiti…
Pa mi tog "cool" predsednika što jede sendvič s parizerom imamo pa niste baš oduševljeni. I ovi što ovde kao idu na posao biciklom je isto laž. A iza idu dva blindirana Mercedesa.
Nije cool po meni. Jer ako si Predsednik onda si predsednik i treba tako da se i ponašaš. Onda bicikl, sendviči i ostale stvari nisu za tebe. Isto ako si Kralj zna se šta treba i šta se očekuje. Ako to nisi spreman nemoj biti. To što sad svi bacaju prašinu u oči raji umesto da lepo kažu kako jeste.

Nije OK. Ali u Oluji je bilo lično mojih, tačnije baka plus kuća i sve zapaljeno i opljačkano. I znam vrlo dobro osećaj. Ne umanjujem ničiju tragediju ali tada ni dan žalosti nije bio! A cela Krajina pala i hiljade ljudi stradalo! Na Pinku se pevalo kao i sada što se peva. Nikakve razlike nažalost.
Ti iz kolone (ne svi 🙏) i danas glasaju za svoje krvnike u Srbiji.

Čak i vole što im je predsednik.

30 godina a nama stalo za " 15 ljudi "....bez veze....da..vidiš ovde se radi samo o tih 15 ljudi. ????
Ne razumem sta ti treba ovo...praviš se lud i kao znas o čemu se radi...
Kupio si diplomu? U stranci si ? Imaš procenat ? Ne interesuje ze pravda...zakon...institucije ???
Život bez straha

@G.I.Joe Ja te shvatam. Vidi ovo

Sta se tu dize neka frka, a svaki dan neko pokosi neku decu na pesackom. To isto ima i u Holandiji. Cekamo te da se vratis, sa decom.

Ja bih zamolio da se izvuče neka statiska od Džoa, koliko mesečno neko nekog pokosi na pešačkom, pošto je to ovde epidemija da više ne smem ni da gledam. Pešački nepostoje, trotoari nepostoje, kazne nepostoje... Al sve to nepostoji ni "tamo"...

Danas teška atmosfera na forumu. Ulećemo u novu godinu klizećim sa dve noge.
Još je žena krenula da me kudi, kao da je znala pravo vreme da mi dospe soli na ranu 😢
Jutro će promeniti sve.

Poslednja izmena:
Ja ti mogu reći (bez da opravdavam ovu nadstrešnicu) šta se desilo u NL pre par godina. Izgradili su glanc novi parking u Eindhovenu na aerodromu. Znači bukvalno glanc novi sve iz temelja. I nedelju dana pre otvaranja, SAM od SEBE se srušio!!! Sam od sebe.
Pošto još nije bio otvoren niko na sreću nije poginuo. Počistili su to. Niko nije kriv, osiguranje platilo štetu i kraj. Što bi Velja Ilić rekao "malo su više kraduckali".

Radim u farmaceutskoj industriji, i u koroni se svašta dešavalo, ljudi su umirali zbog grešaka kompanija. I znaš šta se desilo? Grupne tužbe i sve. Uglavnom u 99% slučajeva SAMo se isplate porodice u USA, dok ostale iz ostalih delova sveta (čak i EU) NIKO ne dobije ni dinara. A da samo pojasnim o kolikim se "odštetama radi" to se radi o 10-20k $ po pacijentu. Pazi grupne tužbe i preminuli pacijent tj njegova porodica dobije 10k $ kao odštetu i to samo ako si u USA. Ostali delovi planete ne dobiju NIŠTA. I kompanija se nagodi s Tužilaštvom u USA da NEMA priznanja krivice već se ide na nagodbu i kraj. To jesu iznosi u milijardama što kompanije plate ali kad podeliš na broj pacijenata dobiješ ove iznose. To je čak i za SR uslove smešna cifra.

Pošto sam na "većoj" funkciji onda svašta vidim što pre nisam viđao i to dosta prljavih stvari. Koje se sve zataškavaju s kešom. Ali bukvlno. Možete da googlate razne afere i videćete sami.
Možete me nazvati botom ili kako hoćete, niti opravdavam niti šta relativizujem. Samo mislim da naši imaju malo veće ideale nego što je realnost.
Da li je izgradnja tog parkinga kostala 65 miliona evra, tj. 6k evra po m2? Da li su se ministri i cela Vlada hvalili da je to najbolji parking u celoj Evropi? Da li je tamo receno da je ceo parking renoviran, samo taj cosak koji se srusio nije?

Poslednja izmena:
Samo za Džoa.

I ovo nije ceo decembar nisam mogao da postavljam više. Kažu, da ne bi udarali decu stavite ležeće, da ne bi parkirali nepropisno stavite stubiće, da ne bi nadstrešnice padale na glavu koristite kišobran... Lečiš posledicu, a ne uzrok, tako rade i "tamo".

Čekamo i vradovica i džoa, sa decom, da vide šta je najbolja država na svetu, a ako je nešto loše, loše je i negde tamo.

prevelika frka oko 15 ljudi. Jeste tragedija. Kad je pala Krajina i pola milioni ljudi proterano, ne znam koliko pobijeno niko nije ni prstom mrdnuo.

iiiii nagrada za vradovica 2024. godine ide @G.I.Joe

Mislim da treba da se vratimo temi cenama nekretnina! Niti želim da branim vlast niti da kudim. Imam moje mišljenje koje vi nećete promeniti niti ću ja vaše da promenim koliko vidim. Svako gleda šta je nekome važno prilikom glasanja i prilikom ubeđenja. Ja sam rekao šta je meni lično top 3 prioriteta: 1. Stabilan dinar (pod tim mislim fiksni kurs prema evru! 2. Da nema rata 3. Da nema sankcija. Sve ostalo dođe na ostala mesta.
Naravno da živim u Srbiji možda bi redosled bio drugačiji. Ili da sam mlađi pa da ne pamtim "mudru politiku našeg predsednika Slobodana Miloševića" prioriteti bi mi bili skroz drugačiji. Pogotovo oko dinara. Baš zbog onolike inflacije i konstantnog pada kursa dinara meni je to apsolutni broj 1. A koliko vidim i kod cena nekretnina je isto broj jedan i da se sve ali apsolutno sve indexira u evrima što opet lično meni odgovara.
Dok sam živeo u Srbiji bio sam izrazito DOS (tj DSS) dok nisu prvi put srušili dinar sa 60 na 78 din. I onda drugi put kad su sa 80 na 120 onda su prevršili meru po meni.
Glasao tada mislim da sam zadnji put. Posle ne idem na izbore ni ovde u ambasadi.
Po forumu vidim da je većina ili barem deo koji se javlja više pro-opoziciono orijentisan što je ok.
Moje lično mišljenje je da s ovim protestima neće ništa da se promeni ili barem da kažem ovako neće vlast da se promeni jer niti je ekonomija u problemu, niti je izazvao rat niti sankcije. Zbog toga se gubi masovna podrška ljudi i DB-a što je najvažnije, mada to nisam uviđao do sad.

Da li je izgradnja tog parkinga kostala 65 miliona evra, tj. 6k evra po m2? Da li su se ministri i cela Vlada hvalili da je to najbolji parking u celoj Evropi? Da li je tamo receno da je ceo parking renoviran, samo taj cosak koji se srusio nije?
Pa koliko je koštao ne znam ali s obzirom na ove cene ne bi me čudilo. E vidiš ovde i jeste to *problem" što retko kad Vlada ili Ministri idu i otvaraju nešto. Čak i Kralj retko samo ako je nešto baš jako jako važno. To čak i nedostaje i fali (po meni barem). Opet kažem Severna Evropa... Nema crvenog tepiha, ne izađu deca da čekaju Kralja ili premijera, nema zastavica i slično. Sad je to sve na Twitteru i online. Od otvaranja pa do svega čak i rat u Ukrajini i neredi po NL sa saljacima sve sad Vlada online radi...svi su postali Twitter ratnici :)

Ja sam rekao šta je meni lično top 3 prioriteta: 1. Stabilan dinar (pod tim mislim fiksni kurs prema evru! 2. Da nema rata 3. Da nema sankcija. Sve ostalo dođe na ostala mesta.
Ti prioriteti su ispunjeni, znaci da se uskoro vracas za Srbiju? :) To sto nam padaju nadstresnice, sto nemas adekvatno zdravstvo i skolstvo, sudstvo, vazduh, demokratiju,..., nema veze. Inace, to sto su za tebe prioriteti kod nas se manifestuje u vidu "stabilokratije".

Vrh