Ovo što se desilo je strašno slažem se! Ali mislim da se digla prevelika frka oko 15 ljudi. Jeste tragedija. Kad je pala Krajina i pola milioni ljudi proterano, ne znam koliko pobijeno niko nije ni prstom mrdnuo.
Šta je bilo s Kosovom, isto. Niko ni prstom. A sad svi odjednom nadobudni pa sad kao ajde nešto da radimo.
Ja ti mogu reći (bez da opravdavam ovu nadstrešnicu) šta se desilo u NL pre par godina. Izgradili su glanc novi parking u Eindhovenu na aerodromu. Znači bukvalno glanc novi sve iz temelja. I nedelju dana pre otvaranja, SAM od SEBE se srušio!!! Sam od sebe.
Pošto još nije bio otvoren niko na sreću nije poginuo. Počistili su to. Niko nije kriv, osiguranje platilo štetu i kraj. Što bi Velja Ilić rekao "malo su više kraduckali".
onderzoeksraad.nl
Naravno to se nije tako reklo i kraj.
Radim u farmaceutskoj industriji, i u koroni se svašta dešavalo, ljudi su umirali zbog grešaka kompanija. I znaš šta se desilo? Grupne tužbe i sve. Uglavnom u 99% slučajeva SAMo se isplate porodice u USA, dok ostale iz ostalih delova sveta (čak i EU) NIKO ne dobije ni dinara. A da samo pojasnim o kolikim se "odštetama radi" to se radi o 10-20k $ po pacijentu. Pazi grupne tužbe i preminuli pacijent tj njegova porodica dobije 10k $ kao odštetu i to samo ako si u USA. Ostali delovi planete ne dobiju NIŠTA. I kompanija se nagodi s Tužilaštvom u USA da NEMA priznanja krivice već se ide na nagodbu i kraj. To jesu iznosi u milijardama što kompanije plate ali kad podeliš na broj pacijenata dobiješ ove iznose. To je čak i za SR uslove smešna cifra.
Pošto sam na "većoj" funkciji onda svašta vidim što pre nisam viđao i to dosta prljavih stvari. Koje se sve zataškavaju s kešom. Ali bukvlno. Možete da googlate razne afere i videćete sami.
Možete me nazvati botom ili kako hoćete, niti opravdavam niti šta relativizujem. Samo mislim da naši imaju malo veće ideale nego što je realnost.