Ivane ne znam u kojoj državi misliš da država sve za tebe radi, toga jednostavno nema.
Školski sistem je globalno napravljen da svi budu radnici.
Tako da jednostavno ne treba tako govoriti ljudima i samo negodovati naš sistem, jer jednostavno nije savršeno ni u drugim državama.
To svi moraju da budu svesni. Zdravstvo u Americi? Lekari u svetskoj zdravstvenoj organizacija, bukvalno se sprdaju ljudi sa njima. Većina mojeg okruženja se itekako informiše samostalno o svom zdravlju i idu kod baš proverenog nekog lekara ako baš moraju(jednom u 2 godine).
Mada 75% mojeg oktuženja se nije ni vakcinisalo za Covid, više su za meso, rakiju, luk i kada si bolestan čaj i limun
Da se veruje državama koje ti svesno prodaju Coca-Colu i svakojake nezdrave stvari po prodavnicama, cigarete su se do nedavno reklamirale
Ti zameraš na nekim stvarima državi, to mi je ok.
Ja isto mogu da zameram na celokupnoj ekonomskoj situaciju u celim svetu, štampanju para, ekstremnom kapitalizmu, kao i katastrofa obrazovnom načinu školovanja - globalno, ali treba biti svestan neke budućnosti i realnosti.
I da naravno da mislim da većinu ovih stvari trebaju da znaju ljudi prilikom kupovine stana(ok za nadzorni organ ne moraju to je da kažem plus neki). Pa ovde na forumu se toliko priča i ide u neke analize, a da čovek ne zna od kojeg materijala će mu biti stan???
Ako neko provodi ovoliko vremena za razne analize i sagledavanja nekretnina, to jest odabira za kupovinu, valjda će znati i osnovne stvari o toj nekretnini. Nije valjda da će ovde pisati sastave i 100 postova a Investitora neće to itati i tražiti dokaze, platiti arhitektu za mišljenje itd... Realno agenta za nekretnine možete preskočiti lagano...
Treba agent za nekretnine da mu kaže za 3% dodatne cene, pored interneta u 21 veku i provedenih sati i dana na ovom forumu
Eh pa ranije su ljudi gradili sami sebi kuću, vikendicu sa drugarima bez inženjera, statičara, nadzora, projekta itd...
Evo meni ta napravljena vikendica(od pradede) i dalje stoji ništa joj ne fali, sada ću je i dodatno srediti da bih mogao i da se preselim tamo.
To se izgubilo, to i imamo u istraživanjima da je testosteron opao kod muške populacije.