Svim silama na Lazara
šta je to gde je ROI u ovom trenutku veći? imajući u vidu da smo dosta ograničeno tržište za investiranje, u najvećem broju slučajeva narod odlučuju da novac uloži ili u nekretninu ne bi li imao ovih 3-4% na godišnjem niovu (jer bolje da imaju i to nego da inflacija jede bazu) ili stavljaju na oročenje u banku (trenutno su kamate na RSD isto na nivou od 4-4,5%, a pre 12 meseci su bile i 6%).
Ne jede bazu od 22. Ako me to pitaš onda bolje da kupiš stan. Roi je fenomenalan posle dupliranja cene. Izuzetno perspektivan povrat u narednom periodu pogotovo.
Pa koliko stanova za život imaš šo'eče. Te KG te BG te NS...
Napisacu pa neka se i doksujem. Verovatno neću više ni pisati jer imam druge obaveze u životu i ne mogu više da se zamaram sa onima kojima je cilj prodaja nekretnina. A i nemam želudac više za ovo uništavanje zemlje, botiće, kradju, zaduživanje, rasipanje, inflaciju.....i pranje i podržavanje toga preko foruma, tv-a, komentara i slično....sve one SPS&SRS&JUL je cool čarolije. Na kraju se uvek pokaže pravo lice.
Vidi, ja živim lepo. Stekao solidno. Otplaćeni svi krediti. Nasledio solidno. Plata veća od NBG proseka itd. Generacijama se vredno radilo. Pošteno. Niko član partije. Nikome ništa poklonjeno od strane države. Čak ni Titovi stanovi. Planirao da otvorim nešto svoje i da se penzionišem radeći za sebe za tačno 2 godine. Dva poslića za koja su potrebna ulaganja a teren poznat.... I onda vidim plan države pre 2 godine da raskopa celu zemlju gde će to uticati negativno na mene i moju porodicu. Ne mogu da ulazim u preterane detalje iz privatnih razloga. Dobijem odredjene informacije (opštinari, gradjevinci, sa posla....od ljudi koje znam) sa više strana i vidim da je to to. Nije pitanje da li će nego kada će. Odlučeno. I to mi upropasti planove na kojima sam radio poslednjih 7-8 godina. Ima veze sa čistom prirodom. Dodatno, ima da verovatno
što su radile poslednje 3 generacije moje porodice. Ok, nema ljutnje, ajde da vidim šta može da se uradi sad. Kad pogledam unazad, šta sam pa mogao da očekujem od ove države. Ništa normalno. Nego sad moram da gledam kako i roditelje da obezbedim...... ironično..... ništa od penzionisanja. U većem gradu nepoznat teren a trošak znatno veći za pokretanje posla, meni nedostižan iznos.
Za KG sam ranije bio vezan poslovno. Pre 10+ godina. Itekako poznajem tržište, investitore, sve. Ranije kada sam bio poslovno vezan razmišljao sam o selidbi za KG ali sam odustao. Razlog.....planovi za penzionisanje
BG sam gledao jer nakon mog sadašnjeg posla za npr 3-4 godine ću najverovatnije biti primoran da se selim porodično. Odustao definitivno kad sam video cenu Zelene Avenije. Slobodno nek neko kupuje i po 4-5-9K, nemam ništa protiv. Šišajte koliko možete. Sad ili nikad situacija. Kapiram.
NS mi je uleteo. Već sam pisao, da se ne ponavljam. Čekam da to finalizujem. Ne 10 stanova, ne 5, nego 1. Dignem kredit, bude gotov stan, prodam ovaj gde jesam i završim priču oko kredita. Ako to ne ispadne imamo i EU pasoš u porodici tako da nije ni to problem. Preusmericu kapital u neku sigurniju zemlju. Neko bi se nervirao ali ja sam digao ruke definitivno. Samo gledam šta je bolje za porodicu i decu trenutno. Bilo gde da sam u zapadnoj Evropi i da radim pošteno i vredno, živeću isto ili bolje.
Pare da propadnu neće kada se svi bore za svaki € uštede a poslovi su ugroženi u EU i krenuli su otkazi.
Inside info: odustaje se u firmi od svih novih projekata posle povećanja minimalca od 47% za 3 godine (i nezvanične inflacije isto toliko). Ovo poslove što su sklopili da rade ostaju a nešto novo nema minimum par godina dok se ne vidi situacija šta će država dalje da radi sa zaradama, energentima i inflacijom. Nesigurna zemlja za neko dalje investiranje i pravljenje planova.
Pozdravljam vas sve. Srećna rasprodaja.