Šta je novo?

Cene nekretnina

Sale je u pravu, trebaju svi otići iz zemlje da bi on kupio još neki stan i onda kada svi odu neće da ima kome da izdaje. Win-win
Ma jok, ja gledao za život na kredit. Da se zezam za stanarima za ROI od 3-4% sa tendencijom pada ne pada mi napamet.
Samo 60+k stanova će biti višak od Rusa u naredne 3 godine. Od leta koliko skupih stanova će biti gotovo u BNV i potencijalno spremno za preprodaju 🙂? Za 8-10 godina ćemo imati 500k ljudi manje u zemlji. Za 12-15 godina 800k. Za 18-20 preko milion itd.
Mi smo i sada zemlja staraca.
Ovih par godina što izvuku pare to je to. Zato se i toliko zadužuje i dižu se plate. Nisu valjda angazovali botiće i za vesti a i forume itd svuda tek tako 🙂. Cilj je zaštititi profit i uticati na javno mnjenje.
Budite mi pozdravljeni svi 🙂. 🍞

Možeš li da pojasniš ovaj deo.....20% je minimum od prošle godine? Ranije je moglo sa manje učešća?
Banke postale oprezne? 🙂
Pitam zato što su kod nas banke (dobar deo) uvele "specijalne ponude" kod nas. 10% učešća za kupovinu u većim gradovima.
(Imam neki flashback od 2008 šta se dešavalo)
Da, na sve strane su reklame za 10% ucesca. To verovatno znaci da niko ne dize kredit trenutno.

Ma jok, ja gledao za život na kredit. Da se zezam za stanarima za ROI od 3-4% sa tendencijom pada ne pada mi napamet.
Samo 60+k stanova će biti višak od Rusa u naredne 3 godine. Za 8-10 godina ćemo imati 500k ljudi manje u zemlji. Za 12-15 godina 800k. Za 18-20 preko milion itd.
Ovih par godina što izvuku pare to je to. Zato se i toliko zadužuje i dižu se plate. Nisu valjda angazovali botiće i za vesti a i forume itd svuda tek tako 🙂. Cilj je zaštititi profit i uticati na javno mnjenje.
Taman kad ti odes krece pad, pa to mi malo neracionalno planiranje iskreno.

I zar nisi prodao vec pa uzimas za kes, ne razumem sad.

Da se zezam za stanarima za ROI od 3-4% sa tendencijom pada ne pada mi napamet.
šta je to gde je ROI u ovom trenutku veći? imajući u vidu da smo dosta ograničeno tržište za investiranje, u najvećem broju slučajeva narod odlučuju da novac uloži ili u nekretninu ne bi li imao ovih 3-4% na godišnjem niovu (jer bolje da imaju i to nego da inflacija jede bazu) ili stavljaju na oročenje u banku (trenutno su kamate na RSD isto na nivou od 4-4,5%, a pre 12 meseci su bile i 6%).

Samo 60+k stanova će biti višak od Rusa u naredne 3 godine. Od leta koliko skupih stanova će biti gotovo u BNV i potencijalno spremno za preprodaju 🙂? Za 8-10 godina ćemo imati 500k ljudi manje u zemlji. Za 12-15 godina 800k. Za 18-20 preko milion itd.
Pa koliko stanova za život imaš šo'eče. Te KG te BG te NS...

Svim silama na Lazara 😀
šta je to gde je ROI u ovom trenutku veći? imajući u vidu da smo dosta ograničeno tržište za investiranje, u najvećem broju slučajeva narod odlučuju da novac uloži ili u nekretninu ne bi li imao ovih 3-4% na godišnjem niovu (jer bolje da imaju i to nego da inflacija jede bazu) ili stavljaju na oročenje u banku (trenutno su kamate na RSD isto na nivou od 4-4,5%, a pre 12 meseci su bile i 6%).

Ne jede bazu od 22. Ako me to pitaš onda bolje da kupiš stan. Roi je fenomenalan posle dupliranja cene. Izuzetno perspektivan povrat u narednom periodu pogotovo.

Pa koliko stanova za život imaš šo'eče. Te KG te BG te NS...
Napisacu pa neka se i doksujem. Verovatno neću više ni pisati jer imam druge obaveze u životu i ne mogu više da se zamaram sa onima kojima je cilj prodaja nekretnina. A i nemam želudac više za ovo uništavanje zemlje, botiće, kradju, zaduživanje, rasipanje, inflaciju.....i pranje i podržavanje toga preko foruma, tv-a, komentara i slično....sve one SPS&SRS&JUL je cool čarolije. Na kraju se uvek pokaže pravo lice.

Vidi, ja živim lepo. Stekao solidno. Otplaćeni svi krediti. Nasledio solidno. Plata veća od NBG proseka itd. Generacijama se vredno radilo. Pošteno. Niko član partije. Nikome ništa poklonjeno od strane države. Čak ni Titovi stanovi. Planirao da otvorim nešto svoje i da se penzionišem radeći za sebe za tačno 2 godine. Dva poslića za koja su potrebna ulaganja a teren poznat.... I onda vidim plan države pre 2 godine da raskopa celu zemlju gde će to uticati negativno na mene i moju porodicu. Ne mogu da ulazim u preterane detalje iz privatnih razloga. Dobijem odredjene informacije (opštinari, gradjevinci, sa posla....od ljudi koje znam) sa više strana i vidim da je to to. Nije pitanje da li će nego kada će. Odlučeno. I to mi upropasti planove na kojima sam radio poslednjih 7-8 godina. Ima veze sa čistom prirodom. Dodatno, ima da verovatno 💩 što su radile poslednje 3 generacije moje porodice. Ok, nema ljutnje, ajde da vidim šta može da se uradi sad. Kad pogledam unazad, šta sam pa mogao da očekujem od ove države. Ništa normalno. Nego sad moram da gledam kako i roditelje da obezbedim...... ironično..... ništa od penzionisanja. U većem gradu nepoznat teren a trošak znatno veći za pokretanje posla, meni nedostižan iznos.

Za KG sam ranije bio vezan poslovno. Pre 10+ godina. Itekako poznajem tržište, investitore, sve. Ranije kada sam bio poslovno vezan razmišljao sam o selidbi za KG ali sam odustao. Razlog.....planovi za penzionisanje

BG sam gledao jer nakon mog sadašnjeg posla za npr 3-4 godine ću najverovatnije biti primoran da se selim porodično. Odustao definitivno kad sam video cenu Zelene Avenije. Slobodno nek neko kupuje i po 4-5-9K, nemam ništa protiv. Šišajte koliko možete. Sad ili nikad situacija. Kapiram.
NS mi je uleteo. Već sam pisao, da se ne ponavljam. Čekam da to finalizujem. Ne 10 stanova, ne 5, nego 1. Dignem kredit, bude gotov stan, prodam ovaj gde jesam i završim priču oko kredita. Ako to ne ispadne imamo i EU pasoš u porodici tako da nije ni to problem. Preusmericu kapital u neku sigurniju zemlju. Neko bi se nervirao ali ja sam digao ruke definitivno. Samo gledam šta je bolje za porodicu i decu trenutno. Bilo gde da sam u zapadnoj Evropi i da radim pošteno i vredno, živeću isto ili bolje.
Pare da propadnu neće kada se svi bore za svaki € uštede a poslovi su ugroženi u EU i krenuli su otkazi.

Inside info: odustaje se u firmi od svih novih projekata posle povećanja minimalca od 47% za 3 godine (i nezvanične inflacije isto toliko). Ovo poslove što su sklopili da rade ostaju a nešto novo nema minimum par godina dok se ne vidi situacija šta će država dalje da radi sa zaradama, energentima i inflacijom. Nesigurna zemlja za neko dalje investiranje i pravljenje planova.

Pozdravljam vas sve. Srećna rasprodaja.

Verovatno neću više ni pisati jer imam druge obaveze u životu i ne mogu više da se zamaram sa onima kojima je cilj prodaja nekretnina. A i nemam želudac više za ovo uništavanje zemlje, botiće, kradju, zaduživanje, rasipanje, inflaciju.....i pranje i podržavanje toga preko foruma, tv-a, komentara i slično....sve one SPS&SRS&JUL je cool čarolije. Na kraju se uvek pokaže pravo lice.
Nemoj i ti, ko onaj nalog Perica da odes, taman ti je krenulo.

Ovo ti je ne znam koji put da zbog "nemanja vremena" prestaješ da pišeš, nije problem samo ne znam na koga utiče ovo naše pisanje. Na cene sigurno ne. Znači volite da plaćate minimalac, a Vama masne plate, ok samo ne krivite državu. Da se poslužim tvojom metodologijom "debeljka". Na papiru 47% zvuči mnogo ali na cifru je malo. Na tom zapadu dignu minimalac 10% to je kao nama 50%. Toliko. I garant oko novih projekata nisu krive zarade ni država već kompletna situacija u svetu, a i nedaj bože da neka firma izgubi profit za promil. Znači kivan si što nisi uspeo da se penzionišeš sa 40god. Ok. Ja svakako podržavam da ode ko hoće i može, a i ne mislim da nas čeka med i mleko u narednim godinama samo me nervira kad neko samo mrači jer nije ostvario svoj san o 3-4 stana posebno u ovim trenucima, a da jeste ovde bi "bulovao" samo tako. Ko mrači jer ne može da kupi za život, samo napred to mi je ok i realna situacija.

Inside info: odustaje se u firmi od svih novih projekata posle povećanja minimalca od 47% za 3 godine (i nezvanične inflacije isto toliko). Ovo poslove što su sklopili da rade ostaju a nešto novo nema minimum par godina dok se ne vidi situacija šta će država dalje da radi sa zaradama, energentima i inflacijom. Nesigurna zemlja za neko dalje investiranje i pravljenje planova.
Ubi nas prejaki minimalac od 430e :(

Zdravi deo ekonomije počiva na znanju. Ostalo počiva na štampanju para.
Floskula ....uglavnom.
Jeftinije energente daje politika a ne znanje...jbg ...realnost
Istina...ružna ..ali istina

Vrh