16km od Zemunskih Kapija. Duplo jeftinije nego novogradnje u Zemunu. Čoveku ostane 250000 za neki biznis.Odličan penthouse, verovatno će biti uknjižen na 106m2, ali konačno jedan lep porodični penthouse, sve sa terasom od 200m2.
Pa tu se može jedno zeleno dvorište napraviti.
Vidi se da su se malo arhitekte potrudile i investitor sa portalima u dnevnoj sobi, spratnom visinom, odličnom master sobom sa svojim kupatilom i garderoberom.
I još dva garažna mesta sa ostavom.
Ovo je već stan za petočlanu porodicu i ok je cena za ovo što se dobije!
Bukvalno sada zamišljam kako može dobro da se opremi celokupan stan i ta terasa.
@Suzuman ti kolega još razmišljaš gde da uzimaš nekretninu, nije ti presudan BG?
Ako uzmeš ovaj penthouse od mene dobijaš moj veliki domaći limun za useljenje na ovoj terasi da ti bude
Izgleda pukla tikva. Menjacemo Mirijevo za Berlin uskoro koliko vidim.
Volkswagen management recently presented plans to the council that include a 10% reduction in pay across the board, as well as wage freezes in 2025 and 2026, according to Daniela Cavallo, head of the works council. All factored in, the body estimates workers will suffer pay cuts of around 18% over the period.
tens of thousands of jobs were at risk.
KASIRKE ODLAZE U PROŠLOST ZBOG SAMOUSLUŽNIH KASA? Ekonomisti nam objašnjavaju kako to utiče na cene proizvoda
Mnogi se pitaju da li posao kasirki odlazi u prošlost zbog samouslužnih kasa.mondo.rs
EVO SALJEMO NASE KASIRKE DA RADE U WHOLE FOODS NA WALL STREETU, DOBRO NJIMA - ODLICNO NAMA!Tako su pričali i o inkasantima na naplatnim stanicama pa u Srbiji ih ima sve više i više
Inače i u US-a, gde su dosta zaživele samouslužne kase i dalje većina ljudi ide na klasične. Bukvalno i u okruženjima gde očekuješ da ljudi više koriste samouslužne (Ako neko ide u NYC uskoro neka uđe u Whole foods-u na Wall Street-u - obavezno se prođe tu da bi se video bik videće da ima sigurno 15 samouslućnih kasi i da i prilikom najveće gužve ljudi i dalje nagrnu na klasične kase. Plus što ima 3-4 radnika koji opslužuju samouslužne kase )
Slažem se. Baš sam gledao broj prodatih jedinica. Imali su povećanje cena a smanjenje u apsolutnoj prodaji. 2019 im je bila najbolja godina što se tiče prodaje.Sto je najgore VW i dalje posluje u velikom plusu, nego gledaju da izmestaju proizvodnju u Kinu gde je jeftinije zbog vecef profita.
Prosle godine oko 20 milijardi im je bio profit
Tako je, treba maksimizovati profit marketima sa već maksimizovanim maržama Nedaj bože da zaposle još kasirki.Ja imam utisak da većina i dalje ide na klasične kase, ali da mlađi ljudi uglavnom idu na samouslužne. Digitalna generacija nema problem sa tim kasama. Kako vreme bude prolazilo, te kase će se sve više koristiti.
Tacno, ali to nisu jedini zaključci odavde. Iz grafa se jasno vidi da smo do 2018-2019 konstantni i na momente i nazadujemo u odnosu na EU prosek, da bi u poslednjih 5 godina konacno presli tih 50%. 2024. nije u gradu a u njoj imamo nesto visi rast od svih u okruzenju, a MMF prognozira isto i za sledecu godinu (mada je to gledanje u pasulj realno).Istina o privrednom rastu i konvergenciji:
- U okruženju, Srbija je u nivou sa Makedonijom, jedino bogatija od Bosne i Albanije.
- Bilo da se gledaju poslednje četiri ili poslednjih 10 godina, brže je rasla jedino od Bosne i Mađarske.
Pogledajte prilog 217513
Pogledajte prilog 217517
Pogledajte prilog 217516
Izvor: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/prc_ppp_ind/.
Nema tu problema naravno, jedino sto ce uvecani prihod / profit od tih kasa otici direkt vlasnicima u dzep umesto u poboljsanje usluge ili nizih cena.Ako ljudi neće samouslužne kase, propašće kao izum i to je to. Ne vidim čemu sad to moralisanje da će lanci zarađivati više... Svaka tehnologija je neka radna mesta ukinula.
Generalno to nije izum, jedino ako si izum Ti koji si i kupac i kasirka Dakle u ovom slučaju nema automatizacije i noviteta već prebacivanje posla sa marketa/kasira na kupca. Kada kod nas bude potpuna automatizacija kao u Amazon store i ostalim gde se artikal automatski skenira ubacivanjem u korpu i direktno vrši naplata sa kartice ili računa/naloga onda neću imati problem da koristiim toAko ljudi neće samouslužne kase, propašće kao izum i to je to. Ne vidim čemu sad to moralisanje da će lanci zarađivati više... Svaka tehnologija je neka radna mesta ukinula.
Vec sad umesto da plate malo više ljudima, angažuju autobuse i vozače i dovlače ljude iz okoline Beograda, jer niko ko zivi u Beogradu vise ne moze da plaća stan i da radi kao kasirka.Tako je, treba maksimizovati profit marketima sa već maksimizovanim maržama Nedaj bože da zaposle još kasirki.
Mislis onaj Amazon store sto je radio preko "AI" a u stari indijci gledali na kamerama i rucno kucali artikle za naplatuKada kod nas bude potpuna automatizacija kao u Amazon store i ostalim gde se artikal automatski skenira ubacivanjem u korpu i direktno vrši naplata sa kartice ili računa/naloga onda neću imati problem da koristiim to
Tako je. Ja bojkotujem te kase kad god ih vidim jer neću da me neko pravi budalom, da Ja odradjujem posao za koji kompanija treba da plati radnika, kada bude prava automatizacija koju sam spomenuo onda ok. Ovako su te kase ok ko ima 2-3 artikla pa da ne čeka red ako ne može, mada su i te kase uglavnom zaglavljenje pa trebaš čekati nekog da ih pokrene opet. Znam da sam u velikoj manjini i da ne utičem ni na šta ali eto Kao što je @BataDz opisao u Amerikama kako je, nadam se da i ovde taj sistem neće zaživeti ali naši ljudi su ipak druga kategorija.Vec sad umesto da plate malo više ljudima, angažuju autobuse i vozače i dovlače ljude iz okoline Beograda, jer niko ko zivi u Beogradu vise ne moze da plaća stan i da radi kao kasirka.
Pre bi dali toliko para za sve to, nego da se oseti da su malo povećali plate (jer onda ce se i drugi razmaziti pa tražiti)
Realno mi bi trebali da bojkotujemo sve te lance 7 dana, i odmah bi bila druga prica, no smo takav narod zato nas i jašu jako sa svime. Od cena namirnica do cene stana.
Uz ove oglase i ja uhvatim sebe da gledam neka zla koja nisam hteo za duplo manje pare ranije (i to sasvim opravdano) ali sad uz ovakvu ponudu, jos deluju i OK.
Sto je najjace gledam krajeve koje znam dobro pa tacno znam i okolinu i sve, pa mi je neverovatno gde ljudi uzimaju.
A opet kad gledam neke krajeve koje ne znam razmisljam, ko zna i zasto tu stoji hahha samo taj kraj ne znam. Verovatno cu tako negde i završiti, jer realno tek kad počnes da zivis malo tu, vidis i kakav je stan i okolina.
Bas nisam pametan što činiti.
Ne, mada je i to opet gde kupac nije kasir, može i to. Imaš sada sisteme sa e-korpama, kada ubaciš artikal u korpu on se automatski skenira i vršiš naplatnu direkt na korpi karticom ili odabereš da ti skine sa naloga kada izadješ iz prodavnice. Ako vratiš neki artikal on ga automatski skine sa naplate. Koji god način bolji je od kupac=kasir na tim samouslužnim kasara. Da bar daju neki popust ako koristiš samouslužnu pa da ima nekog rezona, ovako je dodatna pljačka.Mislis onaj Amazon store sto je radio preko "AI" a u stari indijci gledali na kamerama i rucno kucali artikle za naplatu
Prednost su popusti koje nemaš na samouslužnoj tj mora ručno da se otkuca, ako pogrešiš neki artikal moraš da sačekaš da neko dodje da ispravi količinu pa da nastaviš, ne skeniraš sam... Meni kako skenira tako ubacujem u kesu/torbu, kada spakujem plaćam. Pakera je nekad bilo po marketima, gde ti kasir kuca, a paker pakuje u kesu ali su to brzo ukinuli. Sada idu i da prebace kasira na kupca. Koja je prednost samouslužne ako već nemaš nikakav popust za korišćenje iste? Ok manji su redovi ali zna i tu da bude gužva ili će biti kako ukidaju kasire.Meni je glavna stvar na kasi pakovanje u kese. Rado bih skenirao proizvode sam ako će mi kasirka sve lepo zapakovati. Međutim ,one samo provlače i sačekaju me da prislonim karticu... Šta je onda njena svrha, da mi preskenira?
Može li mi neko reći šta je zapravo prednost standardne kase u odnosu na samouslužnu?
Bar imaš grobno mesto.brate samousluzne zakon, prazne, nema nikoga iza da mi dise za vratom, prenesu bolest, dobijem temperaturu umrem sutra, pa saranim sam sebe
umro sam dok sam ga nabavioBar imaš grobno mesto.
Prednost su popusti koje nemaš na samouslužnoj tj mora ručno da se otkuca, ako pogrešiš neki artikal moraš da sačekaš da neko dodje da ispravi količinu pa da nastaviš, ne skeniraš sam... Meni kako skenira tako ubacujem u kesu/torbu, kada spakujem plaćam. Pakera je nekad bilo po marketima, gde ti kasir kuca, a paker pakuje u kesu ali su to brzo ukinuli. Sada idu i da prebace kasira na kupca. Koja je prednost samouslužne ako već nemaš nikakav popust za korišćenje iste? Ok manji su redovi ali zna i tu da bude gužva ili će biti kako ukidaju kasire.
Bar imaš grobno mesto.
Хорор Бишке - Масовна са'рана.umro sam dok sam ga nabavio