Ne znam kako se meri razvijenO čemu ti pričaš, jesu li ljudi iz Beograda sposobniji od onih iz Kragujevca pa imaju jeftiniji gradski prevoz iako je daleko veci grad? Kakve to veze ima bilo sa čim, jasno je da je Vojvodina razvijenija nego Podunavski ili Braničevski okrug.
Mislim da svu znamo za probleme centralizacije u Srbiji, ali ja sam odgovorio na tvoj maliciozan komentar kako ljudima u BG odgovara da je Srbija nerazvijena pa da onda više ljudi dodje u BG kako bi im iznajmljivali skupe stanove. Ja sam ti naveo primere gradova koji su dobri primeri decentralizacije jer imaju lokalno razvijenu privredu i industriju, a cene nekretnina su daleko niže nego u Beogradu pa se mnogi Beograđani (i Novosađani) sele tamo jer je priuštivije. Pruga je došla kao posledica tog razvoja, a ne obrnuto. Da sada neko napravi brzu prugu prema jugu, ko bi se vozio tim vozom i gde bi radili ti ljudi?
Uopste nije jasno da je Vojvodina razvijena od Braniceva. za Podunavski se slazem.O čemu ti pričaš, jesu li ljudi iz Beograda sposobniji od onih iz Kragujevca pa imaju jeftiniji gradski prevoz iako je daleko veci grad? Kakve to veze ima bilo sa čim, jasno je da je Vojvodina razvijenija nego Podunavski ili Braničevski okrug.
Mislim da svu znamo za probleme centralizacije u Srbiji, ali ja sam odgovorio na tvoj maliciozan komentar kako ljudima u BG odgovara da je Srbija nerazvijena pa da onda više ljudi dodje u BG kako bi im iznajmljivali skupe stanove. Ja sam ti naveo primere gradova koji su dobri primeri decentralizacije jer imaju lokalno razvijenu privredu i industriju, a cene nekretnina su daleko niže nego u Beogradu pa se mnogi Beograđani (i Novosađani) sele tamo jer je priuštivije. Pruga je došla kao posledica tog razvoja, a ne obrnuto. Da sada neko napravi brzu prugu prema jugu, ko bi se vozio tim vozom i gde bi radili ti ljudi?
A posto je diskusija počela zašto se više razvijao zapadni a manje istočni pravac, ima jednostavno rešenje. Kako su to bile opštine van grada BG : Pazova, Inđija, Pećinci, investitori kako bi izbegli reket od Gradske Uprave krenuli su da grade gde su opštine bile manje korumpirane.