Vise 2008 stil, da zbog jake panike i krize i povecane nezaposlenosti ljudi dosta manje trose novca, pa zato ocekujem neki kratak period deflacije opet zasto kratak zato sto vidim da likvidnost raste, centralne banke spustaju kamate sto sve vodi ka tome da ce nesto jeftiniji novac opet biti dostupan ali ono sto ne mogu da vidim je da li ce bas zbog te panike i krize ljudi imati hrabrosti da uzimaju nove dugove? Dzabe sva ta likvidnost i jeftin novac ako je ljudima tesko da zive i placaju vec postojece dugove.
Ocekujem zbog toga i nesigurnost kod investitora i da nekoliko godina imamo bear market ali za ovo sam bas, da kazem, 50/50 da ce biti tako. Psihologija ljudi ne prestaje da me fascinira pa zato ne mogu biti sigurniji
U slucaju da se zalete ljudi sa dugovima, onda se moze ocekivati period kao 70ih gde je bio taj bullwhip effect sa inflacijom, koji bi dolazio u talasima, kako skoci potraga za jeftinim kesom, tako inflacija skoci, pa onda dizu kamate da bi spustili i tako u krug. Taj scenario je isto moguc jer mislim da smo navuceni na jeftin novac zestoko.
To su 2 scenarija koja po meni imaju najvise mogucnosti da se ostvare nakon krize.
Pitanje je kakav ce narativ biti iza krize. Ako bude svetski rat, to je kraj ako ipak bude slom necega, mozda mozemo da se izvucemo, to je ono sto ja cekam.