vradovic
Expert
- Učlanjen(a)
- 31.10.2007.
- Pohvaljen
- 7.193
i svaka od tih "investicija" je mogla da krene i u kontra smeru. Nikad ne mozes da znas. Ipak stan ima prednost jer imas i neku utilizaciju tj mozes nekako da ga koristis ako krene nesto naopako.Jedan interesantan podatak/iskustvo da podelim, a ima veze sa cenama nekretnina.
Bio sam u situaciji da kupim stan pre 20-ak godina i nakon
konsultovanja sa prijateljima jedan od njih (vispreniji) mi je rekao da
bi bilo bolje da kupim za te pare zlato i da uživam. Kvadrat je bio nešto oko 1000eur ako se sećam.
Skoro nešto razmišljam i preračunavam se ... da sam ga poslušao i kupio zlato
sećam se da je koštalo oko 11-12 hilj e/kg imao sam za jedno 5kg.
Sad posle 20-ak god. bi za to zlato mogao da uzmem preko 350hilj. eur i mogao kupiti 3 takva stana.
Sećam se da sam i računao da ću ako ga kupim i izdajem za 25 godina moći da kupim takav novi stan. Sad vidim
kolika je to šit priča i maltretiranje.
E nisam kupio ni stan a ni zlato (uložio sam u posao) a ovo pišem posle te vremenske distance .... samo da ljudi imaju u vidu
da su ljudi koji su tada pričali pozitivno o kupovini zlata ipak bili u pravu nasuprot
onih koji su favorizovali kupovinu stana kao mogućnost ostvarivanja nekog prihoda (a bilo ih je dosta takvih).
Ja sam radio kao magarac 20 godina ... ok je to, imam sada nešto
ali pokvario vid, pogubio živce ... nešto razmišljam možda je moglo i drugačije i da ponovo rezultat bude zadovoljavajući.
I da li je uopšte postojao ikakav rizik da sam doneo odluku da ga poslušam. Ovi što danas favorizuju zlato pričaju isto kao
i on pre 20 god. .... da rizik ne postoji.