Ne bih rekao da vecina pljuje po Beogradu, nego da kaze da nije metropola, sa cime se i ja slazem. Istina, ima neke odlike metropole (svako ima verovatno svoju definiciju kojom definise metropolu), ali odsustvo metroa, raznovrsne hrane iz citavog sveta, stanovnika/turista iz celog sveta i mozda alternativnih kulturnih desavanja su po meni glavni nedostaci.
Ovde pricaju ljudi o turizmu i kako raste broj nocenja, sto je tacno i drago mi je zbog toga. Ali to je zato sto ceo svet mnogo vise putuje. Ljudima jednostavno nasa zemlja nije preterano privlacna turisticki, cak je vecina i ne razmatra kada razmislja gde ce na odmor. Po Parizu i Briselu su na svakom koraku reklame za hrvatsko primorje. Npr. moje kolege sa posla odlaze tamo, od bivse Juge jos odu do Slovenije i to je uglavnom to. Dodje poneko i kod nas, ali neuporedivo manje, barem iz zapadne Evrope.
Sad, Beograd jeste centar za Srbiju Makedonuju, Cg i Bih, pa mozda zato moze da nosi epitet metropole, ali onda se opet vracamo na to kako ko definise metropolu