Ista ti je priča i ista klauzula u svim NBG projektima. Svi kopiraju ugovore jedni od drugih. Nažalost ili kupuješ ili ne. Nemaš mnogo izbora. Traži template od The One, Airport Garden ili Soul 64. Isto.
Imam predugovor Airport Gardena sa svim prilozima, a trazio sam i za jos par projekata isti da pogledam, nigde nema penala od 50,000 EUR i cak su mi i naglasili iz CBS-a kada sam bio na sastanku za Terminal 10 da je to nesto nestandardno ali da investitor insisitira na tome. Airport Garden je istaknuto da se za promene formira odbor od 3 clana od kojih su 2 izglasana od strane stanara a 1 cini profesionalni upravnik i da se radi kvorum za izmene itd.
Имајући у виду одредбе овог члана, будући купац неопозиво изјављује да
је уговорена купопродајна цена у овом Предуговору последица попуста од
50.000,00 евра, који попуст је будући продавац дао будућем купцу, а да основну
цену стана представља цена стана из члана 3 овог Предуговора увећана за
50.000,00 евра, па је будући купац сагласан да губи право на одобрен попуст
уколико буде поступао у супоротности са овим чланом Предуговора, у ком
случају је без обзира на тренутак у времену поступања у супротности са
претходним наводима из овог члана, будући продавац има право да потражује
пун износ цене, која представља цену наведену у члану 3 овог Предуговора,
увећану за 50.000,00 евра, колики је одобрен попуст.
Iskreno ne znam ko bi pristao da mu nad glavom visi kazna od 50,000 eura za nekretnine ovih cena, i jos se odrekao moci da u slucaju da se svi stanari bune ili hoce nesto da ih investitor nadjaca jednim glasom. Za parking mesta i zajednicke prostorije razume se da je to sada standardna praksa ali za stambenu zajednicu kao celinu ne bih rekao.
Ovim se prakticno npr onemogucava promena pruzaoca grejanja ili takvih stvari ako investitor nije saglasan jer njemu ne odgovara (1/3 ili 1/4 zgrade je njegov poslovni prostor).