Tribalizam uopste nije sulud. Tribalizam je izuzetno racionalan, kao sto je racionalno i to da vodis racuna o svom potomstvu.to je kul, kada se tripujes oko toga, ali tribalizam mene ne radi, jer mi je sulud, zbog neceg sto mi je nametnutno rodjenjem. Zamisli da si se ti rodio kao pakistanac ili pirgavi englez. Ili ne dao bog ko albanac. Pre bih birao nesto zbog vrednosti nego zbog gena
sigurno ima te ogorcenosti, ali ja znam oko 50-tak ljudi iz moje generacije, niko nije otisao zbog toga.
ovde te niko ne mazi, ako se ne uclanis u stranku lol
Pored individualne selekcije, postoji takozvana i grupna selekcija - ali ajde da ne zalazim previse u bioloske teme.
Nisam rekao da ne bih otisao, cak sta vise hocu da mi se trece dete rodi u Americi - da bi dobilo drzavljanstvo.
Amerika pruza velike prilike - Evropa je ionako sranje, a bice jos vec, bas se vidi da zaostaje za SAD.
Evropa je fensi Srbija, cak imaju i slicne problema tipa preveliko ulaganje u gradjevinski sektor - takozvana mesalica ekonomija.
Od vecih tehnoloskih firmi ima samo infinion i sap - totalno je propustila digitalnu revoluciju.
Ne bih tako lako zaboravio na poreklo i odrekao se njega, to je bila poenta..