BillHicks
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.05.2022.
- Pohvaljen
- 3.624
Smrc, smrc, sada ste me rasplakali.
Ja sam dosta etnocentrican i genocentrican - zelim da moji geni (nacija) dominira, tako da nikada ne bih mogao tek tako da odem. Da se identifikujem sa nekim Pakistancom, Indusom, pirgavim Englezom itd., a "brata" da zaboravim - ne ide.
Ima ovde svega, ali ta ogorcenost cesto proizlazi iz neostvarenih ambicija - recimo moja sestra nije ostvarila neke ambicije, i kada sam ogorcen na Srbiju to je najcesce zbog nje - to je taj Dinarski gen - koji ne moze da dozvoli tako lako da bude donji - koji dolazi do izrazaja u mom slucaju i preko sestre. Ako je donji, sve lomi, rusi itd....
Na zapadu niko ni ne ocekuje da te maze, tamo si tudjin i boris se bez milosti. Ako se ne uklopis sistem te samo sazvace i ispljune.
to je kul, kada se tripujes oko toga, ali tribalizam mene ne radi, jer mi je sulud, zbog neceg sto mi je nametnutno rodjenjem. Zamisli da si se ti rodio kao pakistanac ili pirgavi englez. Ili ne dao bog ko albanac. Pre bih birao nesto zbog vrednosti nego zbog gena
sigurno ima te ogorcenosti, ali ja znam oko 50-tak ljudi iz moje generacije, niko nije otisao zbog toga.
ovde te niko ne mazi, ako se ne uclanis u stranku lol